duzo Публикувано Януари 2, 2008 Публикувано Януари 2, 2008 Наскоро си купих китара, но докато я пробвах в магазина й немаше нищо, освен че струните беха разстроени. Когато се прибрах и я настроих, струните издаваха невероятно дрънкащ звук и на първо прагче звук почти няма. Ако някой знае защо е това да казва, моля! Това е китарата, за която става дума: Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 2, 2008 Отговорено Януари 2, 2008 дрънчащ всмисел като жужене на 6 та струна ли ? Цитирай
duzo Отговорено Януари 2, 2008 Автор Отговорено Януари 2, 2008 Да, а 1 прагче на всички струни не звучи Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 2, 2008 Отговорено Януари 2, 2008 Според мен или струните са много ниски или грифа не е добре натегнат. Аз скоро си играх с една евтина китарка, която беше УЖАСНО сетъпната и имаше сходни на твоите симптоми. Наложи се настройване на височината на струните и пипане на тръс рода. Завъртях 3 оборота (не цели, колкото позволява горе дизайна на китарата. Дефакто се пада около един цял оборот 360*) и в комплект с оправяне височината и интонацията на струните китарата зазвуча повече от прилично! Успех! Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 2, 2008 Отговорено Януари 2, 2008 що не я настрои в магазина - ами ако е фалшива?? Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 2, 2008 Отговорено Януари 2, 2008 хора моите струни звънтяха но ги повдинах от блокчетата сега не звънтят но ако отхлабя струните ще звънтят ли ? За какво служат болтовете зад магарето ? Цитирай
duzo Отговорено Януари 3, 2008 Автор Отговорено Януари 3, 2008 що не я настрои в магазина - ами ако е фалшива?? ами немога да настройвам по слух, ако е фалшива я връщам и си взимам друга! Цитирай
synyster_vengeance Отговорено Януари 3, 2008 Отговорено Януари 3, 2008 Ако не се лъжа болтовете зад моста са за регулиране височината на струните спрямо грифа и да ви кажа и аз имам проблем....... вибрато лостът ми е нещо скапан и когато го използвам ми се разстройва китарата, а преди няколко месеца и моята 1ва струна започна да звънти.Дали ако я вдигна малко ще спре? Цитирай
Filthy Отговорено Януари 3, 2008 Отговорено Януари 3, 2008 пффф аз също съм изправен пред кофти проблем....тряа сменям струните на моя Jackson,а дори нз как стаа номера...с флойд е и съм пълен шок.........с тва се опитвам да те успокоя,че има и хора по-зле от тебе Цитирай
SomeoneElse Отговорено Януари 3, 2008 Отговорено Януари 3, 2008 Гледам и не вярвам на очите си. Потресен съм! ... Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 4, 2008 Отговорено Януари 4, 2008 ПРОБЛЕМА Е МНОГО ГАДЕН а защо идеш от там където си я купил и не ги накараш да я включат и да видат ? За колко си я зе ? Цитирай
El`ToRo Отговорено Януари 5, 2008 Отговорено Януари 5, 2008 duzo и аз имам подобен проблем ти от къде си си купил китарата ? Цитирай
duzo Отговорено Януари 5, 2008 Автор Отговорено Януари 5, 2008 От xxxx в София, само че ми е трудно да я занеса там, за да я чуят, защото не съм от София. Filthy, моя проблем никак не е малък, защото мойта китара въобще не свири Еl`ToRo, напиши ми на ЛС какъв е проблема и ако твойта китара също е от РФ да ходиме заедно за 1 скандал Цитирай
El`ToRo Отговорено Януари 5, 2008 Отговорено Януари 5, 2008 Мойта не е от xxxx ама проблема ми е горе долу същия , като свиря на 4 -та 5-та и 6-та има некво жужене много дразнещо особено на 6-та.Даже като свиря nothing else прай така и ме дразни . Цитирай
fluti Отговорено Януари 5, 2008 Отговорено Януари 5, 2008 (Редактирано) Или струните са прекалено ниско или трябва да се затегне малко тръс род-а (това е един метален шиш във вътрешността на грифа). Не е нищо фатално, това е нормална процеура по сетъпване на една китара. Просто трябва да се внимава. Гайката на тръс род-а обикновено се намира под едно пластмасово капаче на главата на грифа. Регулира се с шестограмно ключе. Надясно се затяга, наляво се отпуска. Целта е грифа да е съвсееееееем (ама наистина малко) огънат към струните (като лък), а не обратно (както вероятно е при вас). Върти се по малко, примерно 1/8 до 1/4 оборот и се оставя час-два - ако трябва след това се коригира и пак се изчаква. Как се проверява дали дъгата е правилна? Натиска се 6-та струна при 1-во и 17-то прагче и се гледа на 7-мо прагче - трябва да има съвсем малко разстояние между струната и прагчето - примерно около половин мм, но не повече от 1мм. Ако струната опира плътно в прагчетата - значи дъгата е обратна и трябва да се коригира. Най- важното е да се внимава и да не се насилват нещата. Ако е трудно да се затегне, отпуснете струните и пробвайте пак. Въртете ПО МАЛКО, макс. 1/4 оборот. Редактирано Януари 5, 2008 от fluti Цитирай
Recommended Posts