Nikifena Публикувано Май 30, 2005 Публикувано Май 30, 2005 Та да не останем по-назад от онея дет са ги турнали на 1во място в "музика" във форума, викам да питам и аз кой с кво е започнал и до къде е докарал Ето и мойта хронология 95-96 почнах с български бас ала пол макартни - полуакустичен стил цигулка без адаптер с гладки струни за фретлес, после зех от 1 приятел адаптер за китара който му сложих колкото да се чува през касетофона около 98ма си купих чисто нов пълдин с активна електроника. около 2001ва 1 тиквиник ми направи бас, щот съм левичар и ми трябваше лееко къстъм бас. пак по същото време тоя тиквиник ми подари 1 дъска която преправи на фретлес. това с басовете за напред 1 готин фретлес.... Иначе от към 2000 имам 1 солокитара, която прериодично е оправям. сега е с готини ключове и адаптери и със сменени позиции. Цитирай
Shakesbeer Отговорено Май 30, 2005 Отговорено Май 30, 2005 (Редактирано) 2000 полуакустичен орфей за 35 лева, 3/4 мензура с гладки струни и жак тип "петица". Смених му жака и 3 месеца свирих само акустично щото не разбирах от поялници и ме беше шубе да го запоявам, накрая ми го оправиха 2003 май беше - B.C.Rich Warlock за 400, ама лицензен, с 1 "разминат" адаптер. Главата му беше супер, щото ключовете се падаха отдолу! 2003 по-късно - в интервал от 2 дни продадох и двата. Орфея - с 15 лева напред :metalist:, БиСиРича пак за толкоз и си взех Sangwha 5 струнен, пасивен, 2 хъмбъкера, голдън хардуаре. Редактирано Май 30, 2005 от Shakesbeer Цитирай
fracture Отговорено Май 31, 2005 Отговорено Май 31, 2005 (Редактирано) За съжаление не помня годините, за да дам точна хронология, но ще гледам да компенсирам с фотоси ... полуакустичен орфей за 35 лева, 3/4 мензура с гладки струни и жак тип "петица".... и моят първи бас беше такъв, ако говорим за едно и също нещо, значи формата беше такава: но представете си бас, по два ключа от двете страни на главата на грифа, на адаптерите пише Orfeus, в една училищна банда-еднодневка съм дрънкал на ей това: а в друга underground (разбирайте мазе) банда съм си имал вземане-даване и с друго пловдивско създанийце като това: следващата ми дъска я взех от едно магазинче, custom made: последното нещо, върху което си пробвам ръцете е Ibanez GSR205. Редактирано Май 31, 2005 от fracture Цитирай
alxlz Отговорено Май 31, 2005 Отговорено Май 31, 2005 Моята "кариера" като басист също започна с един Орфей а ла Пол Маккартни с извадени прагчета, който ми го подари един приятел (мерси Марто!). После след време си взех една Yamaha RBX270F (пак фретлес). И накрая за капак си взех контрабас, който предимно ползвам в последно време. Доста по-трудно се свири на контрабаса, но пък си заслужава Сега остава да се науча да свиря, като хората* *б.а. хора - Дейв Холанд, Чарли Хейдан, Рон Картър, Еберхард Вебер, Стенли Кларк и т.н. Цитирай
ecmjazz Отговорено Май 31, 2005 Отговорено Май 31, 2005 *б.а. хора - Дейв Холанд, Чарли Хейдан, Рон Картър, Еберхард Вебер, Стенли Кларк и т.н. Усещам че сме от една порода Особено за мр. Вебер. А ако трябва да продължим по темата: аз започнах също със споменатия орфей тип Пол Макартни ама преди известно време както си е стоял без да го пипам, струнника заедно с държащия го винт се измъкнали - явно дървото не е издържало и сега така си стои без струни. Иначе той от един момент нататък стана фретлес. Другата цепеница на която свиря и досега е от пълдините с активна електроника, който също от доста време е фретлес. Той преживя какви ли не кошмари - от минаването през ръцете на един известен "лютиер", споменаван в тоя форум, който трябваше да му поизправи грифа, но го спука и се покри, после през ръцете на дру лютиер, който му запълни дупките от праговете с някакви пластмасови парчета (горе-долу добре стана де), после пък в един дъжд калъфа му пропусна вода и фингърборда се разлепи та един приятел му направи нов и аз после си нарисувах позициите с маркер за дърво, който в последствие тук-там се поизтри. Сега последно грифа пак се е поизметнал и скоро ще опитам рискованата операция сам да го изправям. Иначе звука му когато е с активна електроника ми харесва, но пък има много брум - има някакъв проблем със замасяването и то само на електрониката щото иначе когато тя е изключена го няма тоя брум. Е това е от мен.. Цитирай
assoass Отговорено Май 31, 2005 Отговорено Май 31, 2005 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=3111&st=15 Цитирай
Burton Отговорено Юни 4, 2005 Отговорено Юни 4, 2005 Първия бас на който свирих /около половин година/ го даде приятеля на един приятел...беше самоделка-убиец по всяка вероятност някога е била Орфей, но и бяха причинили доста...Най-важното е, че на главата с черен фулмастер беше написано "BC RICH"...абе уникален бас беше... Ама си го взе човека един ден и ми се наложи набързо да купувам нов...Сега карам с този зелен змей , който е custom модел на един пловдивски майстор Цитирай
Rastabreeder Отговорено Юни 5, 2005 Отговорено Юни 5, 2005 (Редактирано) Ето я и моета гордост... Редактирано Юни 5, 2005 от Rastabreeder Цитирай
MDFk Отговорено Юни 6, 2005 Отговорено Юни 6, 2005 Първият бас на който съм свирил беше "Овърленд"-а на един приятел...после за дълго(пак назаем) ми се случи да свиря със един "Кремонстър", който си вършеше работа имайки предвид в какви условия бяхме. Та първия мой бас е това:T25 Цитирай
basso4 Отговорено Юни 6, 2005 Отговорено Юни 6, 2005 И аз запо4нах с един цигулков бас със струни "Томастик".Бе6е в добро състояние ,като изклю4им обаче кривия гриф. След като дрънках на него 2 години си взех една кремонка в отлично състояние. И досега си свиря на нея и съм "много" доволен . Цитирай
spotlight_kid Отговорено Юни 6, 2005 Отговорено Юни 6, 2005 Първия ми беше Орфей"цигулка" следващия ми беше Орфей с гадна форма и галадки струни Цитирай
Recommended Posts