Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор :)


Steves

Recommended Posts

тея флойдове от евтини сплави бая си скапват звука - на мнение съм че в този клас с нормално тремоло звука е по-добре, а със фиксиран бридж - съвсем

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Това за скъсяването не можах да го разбера по-горе.... не знам дали имат непременно по-къс тон.

 

Но ако трябва да го кажа човешки - просто китарите с флойд не звучат като тези без. Звука има като че ли малко по-метален оттенък, което не е нещото, което се чува особено често в рок и блус музиката...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ми естествено,при флойда трептенето на струните се предава към тялото основно в 2 точки-където опира в пивотите ли се казваха и то на мм площ,от това има загуба на маса и плътност на звука.С 6 винта е по-добре.А и стандартното тремоло винаги можеш да го фиксираш с едно трупче отзад или просто с 2 пружини повече-звука още повече се подобрява,а и не разстройва.

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

амм...добре..попринцип имам следния не много смислен въпрос :))) Коя от двете китари с флойд или без се води по-качествена и образно казано "по-добра". В смисъл , защото досега не съм имал китара с флойд, а ако съдя по-цената тя се води доста по-добра, разбира се това не е най-добрия критерии. Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

The Ibanez GRG 270 JB is an electric guitar for the working metal guitar player!

http://www.imuso.co.uk/ProductDetail.asp?StockCode=EG00422

 

 

за всичко останало бих предпочел Ibanez GSA60 BS (като и тя става за метъл)

 

http://www.imuso.co.uk/ProductDetail.asp?StockCode=EG00573

 

тоест изборът е относителен и най добре да се направи на място.

 

разликата в цената е заради единият хъмбекър в повече и флойда,

но както писах - това не определя 270 като по - добра.

 

 

Ако трябва да е с флойд по добре затягаш коланите , спираш да закусваш

и купуваш това

http://www.imuso.co.uk/ProductDetail.asp?StockCode=EG00406

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

амм...добре..попринцип имам следния не много смислен въпрос :))) Коя от двете китари с флойд или без се води по-качествена и образно казано "по-добра". В смисъл , защото досега не съм имал китара с флойд, а ако съдя по-цената тя се води доста по-добра, разбира се това не е най-добрия критерии. Благодаря.

 

Няма "по-добра". Зависи от качеството на частите. Ако е с по-скъпи части, Original Floyd Rose, Gotoh, или нещо такова, и ако дървото и е по-хубаво, тогава е по-качествена(от китара с евтин флойд).

 

Ако е от каквото има, и с някакъв декоративен лицензен флойд - не очаквай чудеса от китарата.

 

Иначе флойда и голяма част от тремолата са компромис - тремоло, или по-приятен и не толкова метален тон - това е въпросът.

При това флойда се използва предимно при солиране, или при разни зверски ритъм ефекти - неща, които имат малко приложение при по-леката музика, която споменаваш по-горе.

 

С две думи - за Сатриани, Вай, и разни кросовър/траш групи - флойд(ама ако може хубав, не декоративен, както Тони правилно съветва горе).

 

За рок, рок едн рол, блус, по-лек метъл - страт тремоло или фиксиран бридж.

 

Флойда не е въпрос на качество. Флойда е въпрос на музикална нагласа и предпочитения.

 

А китарите с флойд са по-скъпи(за евтините китари говоря), просто защото самия флойд е по-скъп от фиксирания бридж. Иначе не се съмнявай, че тези китари на едро от китай струват сигурно максимум 100 долара парчето, така че върховно качество не очаквай от тях. А и като говориш за цени - виж едно Gibson LP колко струва, хем е без флойд, или пък един страт, или хубава джаз китара, или акустична китара....

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам да благодаря на всички за помощта , която ми оказвате. Второ, проблема идва точно оттам, че принципно не съм върл привърженик на метъла, но слушам и ми се иска да свиря стилове като Вай и Сатриани, а не траш. Проблема ми идва оттам, че повече свиря и ми харесват по-меки стилове Клептън, Колинс и т.н., но ми се иска и да мога да свиря и стилове като Вай и Сатриани за което ми трябва 100% флойд. Всъщност оттам ми идват колебанията. Очаквам съвети. Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми кви съвети за вай-сатриани - китара със свестен флойд - не съм притежавал такава но много хора със разни шоумастери, ибанез ГРГ и тн по 500-600лв са казвали че имат проблеми.

за Клептън, Колинс - стратокастер май ще ти е по-добре :D така че реши кое по ти харесва и така...

 

и разни кросовър/траш групи - флойд(ама ако може хубав, не декоративен, както Тони правилно съветва горе).

аз пък мисля че за яко жица, особено за ритъм китарите е по-добре с фикс бридж и общо взето нещо подобно на гибсън китарите - просто лично мнение

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, но много често се ползва флойд там за постигане на разни чудати ефекти..

 

 

За китарата - и да се колебаеш, и да не се колебаеш, китара за всичко няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен изобщо не се колебай - вземи GSA60, не за друго, ами защото, ако си по-начинаещ едва ли от днес за утре, на точно тази китара ще свириш Вай и Сатриани. От друга страна - за мен по-красива е GSA60, защото има по-обли форми, по естетична е и дори визуално по-добре се връзва към леката музика. GRG-то изглежда като робот - аз лично не мога да си представя Клептън с такова нещо в ръцете, примерно... Затова, вземи я сега, пък после живот и здраве ще я продадеш за 150 лв по-малко... И като събереш повече парички ще си купиш по-хубава китара, в най-лошия случай - другата. Разликата в парите ще я събереш от закуски, преди да си осъзнал какво точно ти липсва в китарата (за тия 150 лв говоря - за повече...е, лятото е да се изкара някой лев :cheers: )... Китари от такъв клас не трябва да се възприемат като нещо, което ще имаш за цял живот - харесва ти - взимаш, не ти харесва след като си взел - след не много време имаш друго. Всъщност 400-500 лв вече не са много пари, ако трябва да сме реалисти...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...И за колко време ще се съберат, разбира се. Иначе, да, прав си, но ако наистина има желание и мисли, че ще продължи да свири и за напред ще намери начин. Аз примерно работя лятото за да взема някой лев, сядам си на гъза да уча да посъбера някоя и друга стипендийка и така. Друг е въпросът, че (дори и директно по темата) няма универсални неща - има собствени лични убеждения за това какво искаш и как го искаш. Ще дам за пример колегата preIbanez, който има техника за...да кажем 10 000 хиляди лева, мойта сборно, по цени за нови продукти е 5 пъти по-малко от неговата. Но той смята, че това, което има е това, от което се нуждае. И аз смятам така за моята си техника, просто защото нямам големи очаквания към себе си и към околните относно тяхното мнение за мен ;) Така че тук в темата едни ще кажат вземи GRG-то, други GSA-то, и всеки ще е прав за себе си, никой няма право да каже на друг кое да харесва, но може да има всякакво мнение по своите си критерии... :)

 

За това след всичко това, което е писано, казано и т.н. остава единствено авторът на темата да реши кое от двете да е, и кое каква перспектива му носи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...но ми се иска и да мога да свиря и стилове като Вай и Сатриани за което ми трябва 100% флойд. Всъщност оттам ми идват колебанията. Очаквам съвети. Благодаря.
Виж сега. Изобщо не ти трябва флойд, за да свириш Сатриани и Вай. Трябва ти единствено да можеш да ги свириш. Така че можеш да си вземеш китара без флойд, която е по-качествена и ще си по-доволен. Отиваш на място, чуваш как звучи китарата, пробваш си я и готово. Ако ти хареса-взимаш.

Като гледам имаш амбиции-значи почни да ходиш на уроци по китара. Така няма да съжаляваш, че си дал тия пари за китара, а ще видиш конкретни резултати.

Успех и питай, ако имаш още въпроси. Ще се опитаме да те насочим и да ти дадем възможно най-добрите съвети, но изборът е твой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моето мнение е, че избора на китара трябва да е след избора на стила, който ще свириш, щото ако ще свириш жици флойда дава множество възможности за всякакви пинизи и мелизми, но за блус понякога се получават кофти ефекти. Например когато "вдигащ" някоя струна останалите "падат" ... а и с флойда като скъсаш струна се разстройва цялата китара, което го няма при фиксираните бриджове... не искам да те обърквам допълнително, щото аз лично имам 2 китари с флойд, и също така свиря много стилове, но съм решил, че ръчката ми е по-скоро полезна и бих направил компромис със нея :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.