Overdrive Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 тея флойдове от евтини сплави бая си скапват звука - на мнение съм че в този клас с нормално тремоло звука е по-добре, а със фиксиран бридж - съвсем Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 23, 2007 Share Отговорено Декември 23, 2007 Това за скъсяването не можах да го разбера по-горе.... не знам дали имат непременно по-къс тон. Но ако трябва да го кажа човешки - просто китарите с флойд не звучат като тези без. Звука има като че ли малко по-метален оттенък, което не е нещото, което се чува особено често в рок и блус музиката... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Декември 23, 2007 Share Отговорено Декември 23, 2007 (Редактирано) ^ми естествено,при флойда трептенето на струните се предава към тялото основно в 2 точки-където опира в пивотите ли се казваха и то на мм площ,от това има загуба на маса и плътност на звука.С 6 винта е по-добре.А и стандартното тремоло винаги можеш да го фиксираш с едно трупче отзад или просто с 2 пружини повече-звука още повече се подобрява,а и не разстройва. Редактирано Декември 23, 2007 от Hillbilly Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Декември 23, 2007 Share Отговорено Декември 23, 2007 ^Ами това означава ли , че е същото и при two point tremolo ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steves Отговорено Декември 23, 2007 Автор Share Отговорено Декември 23, 2007 амм...добре..попринцип имам следния не много смислен въпрос )) Коя от двете китари с флойд или без се води по-качествена и образно казано "по-добра". В смисъл , защото досега не съм имал китара с флойд, а ако съдя по-цената тя се води доста по-добра, разбира се това не е най-добрия критерии. Благодаря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Декември 23, 2007 Share Отговорено Декември 23, 2007 (Редактирано) The Ibanez GRG 270 JB is an electric guitar for the working metal guitar player! http://www.imuso.co.uk/ProductDetail.asp?StockCode=EG00422 за всичко останало бих предпочел Ibanez GSA60 BS (като и тя става за метъл) http://www.imuso.co.uk/ProductDetail.asp?StockCode=EG00573 тоест изборът е относителен и най добре да се направи на място. разликата в цената е заради единият хъмбекър в повече и флойда, но както писах - това не определя 270 като по - добра. Ако трябва да е с флойд по добре затягаш коланите , спираш да закусваш и купуваш това http://www.imuso.co.uk/ProductDetail.asp?StockCode=EG00406 Редактирано Декември 23, 2007 от TONY Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 23, 2007 Share Отговорено Декември 23, 2007 (Редактирано) амм...добре..попринцип имам следния не много смислен въпрос )) Коя от двете китари с флойд или без се води по-качествена и образно казано "по-добра". В смисъл , защото досега не съм имал китара с флойд, а ако съдя по-цената тя се води доста по-добра, разбира се това не е най-добрия критерии. Благодаря. Няма "по-добра". Зависи от качеството на частите. Ако е с по-скъпи части, Original Floyd Rose, Gotoh, или нещо такова, и ако дървото и е по-хубаво, тогава е по-качествена(от китара с евтин флойд). Ако е от каквото има, и с някакъв декоративен лицензен флойд - не очаквай чудеса от китарата. Иначе флойда и голяма част от тремолата са компромис - тремоло, или по-приятен и не толкова метален тон - това е въпросът. При това флойда се използва предимно при солиране, или при разни зверски ритъм ефекти - неща, които имат малко приложение при по-леката музика, която споменаваш по-горе. С две думи - за Сатриани, Вай, и разни кросовър/траш групи - флойд(ама ако може хубав, не декоративен, както Тони правилно съветва горе). За рок, рок едн рол, блус, по-лек метъл - страт тремоло или фиксиран бридж. Флойда не е въпрос на качество. Флойда е въпрос на музикална нагласа и предпочитения. А китарите с флойд са по-скъпи(за евтините китари говоря), просто защото самия флойд е по-скъп от фиксирания бридж. Иначе не се съмнявай, че тези китари на едро от китай струват сигурно максимум 100 долара парчето, така че върховно качество не очаквай от тях. А и като говориш за цени - виж едно Gibson LP колко струва, хем е без флойд, или пък един страт, или хубава джаз китара, или акустична китара.... Редактирано Декември 23, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steves Отговорено Декември 23, 2007 Автор Share Отговорено Декември 23, 2007 Първо искам да благодаря на всички за помощта , която ми оказвате. Второ, проблема идва точно оттам, че принципно не съм върл привърженик на метъла, но слушам и ми се иска да свиря стилове като Вай и Сатриани, а не траш. Проблема ми идва оттам, че повече свиря и ми харесват по-меки стилове Клептън, Колинс и т.н., но ми се иска и да мога да свиря и стилове като Вай и Сатриани за което ми трябва 100% флойд. Всъщност оттам ми идват колебанията. Очаквам съвети. Благодаря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Декември 23, 2007 Share Отговорено Декември 23, 2007 (Редактирано) еми кви съвети за вай-сатриани - китара със свестен флойд - не съм притежавал такава но много хора със разни шоумастери, ибанез ГРГ и тн по 500-600лв са казвали че имат проблеми. за Клептън, Колинс - стратокастер май ще ти е по-добре така че реши кое по ти харесва и така... и разни кросовър/траш групи - флойд(ама ако може хубав, не декоративен, както Тони правилно съветва горе). аз пък мисля че за яко жица, особено за ритъм китарите е по-добре с фикс бридж и общо взето нещо подобно на гибсън китарите - просто лично мнение Редактирано Декември 23, 2007 от Overdrive Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 23, 2007 Share Отговорено Декември 23, 2007 Така е, но много често се ползва флойд там за постигане на разни чудати ефекти.. За китарата - и да се колебаеш, и да не се колебаеш, китара за всичко няма. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Декември 24, 2007 Share Отговорено Декември 24, 2007 Според мен изобщо не се колебай - вземи GSA60, не за друго, ами защото, ако си по-начинаещ едва ли от днес за утре, на точно тази китара ще свириш Вай и Сатриани. От друга страна - за мен по-красива е GSA60, защото има по-обли форми, по естетична е и дори визуално по-добре се връзва към леката музика. GRG-то изглежда като робот - аз лично не мога да си представя Клептън с такова нещо в ръцете, примерно... Затова, вземи я сега, пък после живот и здраве ще я продадеш за 150 лв по-малко... И като събереш повече парички ще си купиш по-хубава китара, в най-лошия случай - другата. Разликата в парите ще я събереш от закуски, преди да си осъзнал какво точно ти липсва в китарата (за тия 150 лв говоря - за повече...е, лятото е да се изкара някой лев )... Китари от такъв клас не трябва да се възприемат като нещо, което ще имаш за цял живот - харесва ти - взимаш, не ти харесва след като си взел - след не много време имаш друго. Всъщност 400-500 лв вече не са много пари, ако трябва да сме реалисти... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Декември 24, 2007 Share Отговорено Декември 24, 2007 може би зависи за кой Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Декември 24, 2007 Share Отговорено Декември 24, 2007 ...И за колко време ще се съберат, разбира се. Иначе, да, прав си, но ако наистина има желание и мисли, че ще продължи да свири и за напред ще намери начин. Аз примерно работя лятото за да взема някой лев, сядам си на гъза да уча да посъбера някоя и друга стипендийка и така. Друг е въпросът, че (дори и директно по темата) няма универсални неща - има собствени лични убеждения за това какво искаш и как го искаш. Ще дам за пример колегата preIbanez, който има техника за...да кажем 10 000 хиляди лева, мойта сборно, по цени за нови продукти е 5 пъти по-малко от неговата. Но той смята, че това, което има е това, от което се нуждае. И аз смятам така за моята си техника, просто защото нямам големи очаквания към себе си и към околните относно тяхното мнение за мен Така че тук в темата едни ще кажат вземи GRG-то, други GSA-то, и всеки ще е прав за себе си, никой няма право да каже на друг кое да харесва, но може да има всякакво мнение по своите си критерии... За това след всичко това, което е писано, казано и т.н. остава единствено авторът на темата да реши кое от двете да е, и кое каква перспектива му носи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lizardman Отговорено Декември 24, 2007 Share Отговорено Декември 24, 2007 ...но ми се иска и да мога да свиря и стилове като Вай и Сатриани за което ми трябва 100% флойд. Всъщност оттам ми идват колебанията. Очаквам съвети. Благодаря.Виж сега. Изобщо не ти трябва флойд, за да свириш Сатриани и Вай. Трябва ти единствено да можеш да ги свириш. Така че можеш да си вземеш китара без флойд, която е по-качествена и ще си по-доволен. Отиваш на място, чуваш как звучи китарата, пробваш си я и готово. Ако ти хареса-взимаш.Като гледам имаш амбиции-значи почни да ходиш на уроци по китара. Така няма да съжаляваш, че си дал тия пари за китара, а ще видиш конкретни резултати. Успех и питай, ако имаш още въпроси. Ще се опитаме да те насочим и да ти дадем възможно най-добрите съвети, но изборът е твой. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
elKobo Отговорено Декември 25, 2007 Share Отговорено Декември 25, 2007 моето мнение е, че избора на китара трябва да е след избора на стила, който ще свириш, щото ако ще свириш жици флойда дава множество възможности за всякакви пинизи и мелизми, но за блус понякога се получават кофти ефекти. Например когато "вдигащ" някоя струна останалите "падат" ... а и с флойда като скъсаш струна се разстройва цялата китара, което го няма при фиксираните бриджове... не искам да те обърквам допълнително, щото аз лично имам 2 китари с флойд, и също така свиря много стилове, но съм решил, че ръчката ми е по-скоро полезна и бих направил компромис със нея Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts