Steves Публикувано Декември 22, 2007 Share Публикувано Декември 22, 2007 Здравейте на всички, Имам проблем и искам да се обърна за съвет. Реших да си сменя китарата и се спрях на следните модели на Ibanez GRG270B и GSA60. Реших да си взема GRG270B, но мой познат ми каза, че тази китара е прекалено тежка като звучене. Като цяло стиловете, които слушам и ми се иска да свиря са доста разнообразни и ми се иска да имам опцията да мога да свиря всеки един от тях. Доколкото разбрах от мой познати GSA60 има по-меко звучене за поп и блус стилове, но пък GRG270B реално погледанто си има всичко за ценовия си клас и на нея могат да се свирят както рок така и по-твърди стилове. Та въпорсът ми е, дали GRG270B е подходяща за рок, поп и блус стилове доколкото е възможно това и дали има нещо вярно в тези твърдения. Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Janick_Gers Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 Аз имам 270 B и мисля, че за цената си е доста добра китара, освен това аз свиря основно хард рок и китарата звучи добре за целта. Обаче лично мое мнение е, че ефекта, с който свириш има по-голямо значение. За блус и поп не мога да кажа, тъй като не ги свиря, но за рок е добра. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 GSA60 -също е много добра за класа си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fashion Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 Този модел да няма вграден драйф ,че е тежка като звучене. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steves Отговорено Декември 22, 2007 Автор Share Отговорено Декември 22, 2007 (Редактирано) Ами не знам, истината е че не съм много наясно особено това за драйва, просто ми се наговориха един куп тъпотии и истината е че взех да се замислям и затова искам съвет де ) Редактирано Декември 22, 2007 от Steves Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Janick_Gers Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 И двете китари биха звучали добре за стиловете, обаче 270 В има флойд, заключване, ала бала, ABS, ел. стъкла . Според мене това е по-добрия избор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Efo Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 Steve, не слушай хората, а китарите Отиди до магазина и чуй двата модела - все пак ти ще свириш на някоя от тях Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Janick_Gers Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 (Редактирано) А всъщност на гса60-то каква му е цената? Редактирано Декември 22, 2007 от Janick_Gers Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 Нова към 500 лв - май,че 470 - някъде там и определено ме кефеше, докато имах такъв. Тъй като имам китара с флойд - това ,че няма за мен даже е предимство - защото флода си е компромис за тона. А ГСА - не разтройва, поне не дълго време и при сравнително здраво ръчкане. 2 -та сингъла са добре балансирани с хъмбекъра, тона върши работа и китарата си има собствен звук, който лично мен ме радваше .Сигурно бих си взел пак , ако ми изпадне(добра оферта секънд хенд) ил;и имам пари за харчене. Не я превъзнасям, просто казвам, че я бива за китара в този ценови диапазон. Най - добре е, да се пробват и двете. Ефо - го каза най - добре. Факта,че една китара е с 2 хъмбекъра и флойд - не я прави по - добра от китара Н-С-С и флутрум тремоло. Яник Гърс - ГСА - специално ставаше и много добре за Мейдън неща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 Принципно метъл китарите не стават много-много за блус и рок. Нито пък метъл-дисторшъните стават за рок. Универсална китара няма. Ако ще свириш метъл сола, вземи си някаква "метла" тип Ibazez/Jackson/Washburn/Yamaha. Ако ще свириш рок и блус, може би е добре да се спреш на китара, която не е с флойд роуз, а тялото и не е от липа(basswood), или други подобни меки дървета. Но най-вече - отиди и чуй сам! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Iv4ata_GuItaR Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 Аз съм свирил на GRG270 и наистина е тежка китара, но като използваш нек адаптора и волюма е към средата не до край си звучи нормално.Иначе на чиста китара средния и нека също звучат добре.На дист. и на бридж адаптер е убиец страшно метълски звучи.Ето ти клипчета където свиря s GRG 270 http://vbox7.com/play:bcbc8eab i http://vbox7.com/play:6dabd772 . Иначе когато е усилена до край (без дист.) наистина изкривява малко.Но на мен лично ми харесва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Iv4ata_GuItaR Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 П.С. Забравих да кажа за цената ето тук я има: http://www.mci-bg.com/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 Забравих да кажа.. От евтините китари, за блус и рок, бих препоръчал по-скоро нещо от сорта на Vintage копията на Gibson, или пък стратокастер копие. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steves Отговорено Декември 22, 2007 Автор Share Отговорено Декември 22, 2007 аммм....аз имам въпрос... ))) Доколкото съм чел(не съм имал възможността да имам такава китара), флойд-ът не трябва ли да прави звука по-стабилен и китарата да не се разстройва, защото забелязах в коментарите нещо за факта, че флойд-ът е компромис със звука и че има изкривявания на звука.Mоже ли да ми разясните малко тези неща. Благодаря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 ^ по принцип ,ако флойда е качествен, държи настройката на китарата доста по - дълго. Компромисът е защото, струната трепти в по - ограничено разстояние и от там идва "скъсяване" ( не изкривяване ) на тона. Най - доброто решение е сам да си избереш една от двете , след като ги пробваш. Особено когато китарите са в един клас , пък и от един производител. Посвири , понаучи се, после пак ще решиш да вземеш по - висок клас китара, но всеки път изборът е твой. Тогава пък, ще имаш дилема за по - горен клас. За пробата първо ги пробва акустично - без да ги влючиш в усилвател. След това ,ги пробвай в усилвател - сига да имаш известен опи,т да си направиш звук ,така че да ги сравниш и да си наясно. Ако ги намериш еднакви на удобство и на звук и продължаваш да се чудиш, взимаш тази, дето те кефи повече на външен вид. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts