Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор :)

Steves

Recommended Posts

Здравейте на всички,

Имам проблем и искам да се обърна за съвет. Реших да си сменя китарата и се спрях на следните модели на Ibanez GRG270B и GSA60. Реших да си взема GRG270B, но мой познат ми каза, че тази китара е прекалено тежка като звучене. Като цяло стиловете, които слушам и ми се иска да свиря са доста разнообразни и ми се иска да имам опцията да мога да свиря всеки един от тях. Доколкото разбрах от мой познати GSA60 има по-меко звучене за поп и блус стилове, но пък GRG270B реално погледанто си има всичко за ценовия си клас и на нея могат да се свирят както рок така и по-твърди стилове. Та въпорсът ми е, дали GRG270B е подходяща за рок, поп и блус стилове доколкото е възможно това и дали има нещо вярно в тези твърдения. Благодаря предварително. :ph34r::(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз имам 270 B и мисля, че за цената си е доста добра китара, освен това аз свиря основно хард рок и китарата звучи добре за целта. Обаче лично мое мнение е, че ефекта, с който свириш има по-голямо значение. За блус и поп не мога да кажа, тъй като не ги свиря, но за рок е добра. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не знам, истината е че не съм много наясно особено това за драйва, просто ми се наговориха един куп тъпотии и истината е че взех да се замислям и затова искам съвет де :thumbs_up:)

Редактирано от Steves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двете китари биха звучали добре за стиловете, обаче 270 В има флойд, заключване, ала бала, ABS, ел. стъкла :thumbs_up: . Според мене това е по-добрия избор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Steve, не слушай хората, а китарите :thumbs_up:

Отиди до магазина и чуй двата модела - все пак ти ще свириш на някоя от тях :) Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нова към 500 лв - май,че 470 - някъде там

и определено ме кефеше, докато имах такъв.

Тъй като имам китара с флойд - това ,че няма за мен даже е предимство - защото флода си е компромис за тона. А ГСА - не разтройва, поне не дълго време и при сравнително здраво ръчкане.

2 -та сингъла са добре балансирани с хъмбекъра, тона върши работа и китарата си има собствен звук, който лично мен ме радваше .Сигурно бих си взел пак , ако ми изпадне(добра оферта секънд хенд) ил;и имам пари за харчене.

Не я превъзнасям, просто казвам, че я бива за китара в този ценови диапазон.

Най - добре е, да се пробват и двете. Ефо - го каза най - добре.

Факта,че една китара е с 2 хъмбекъра и флойд - не я прави по - добра от китара Н-С-С и флутрум тремоло.

Яник Гърс - ГСА - специално ставаше и много добре за Мейдън неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно метъл китарите не стават много-много за блус и рок. Нито пък метъл-дисторшъните стават за рок.

Универсална китара няма. Ако ще свириш метъл сола, вземи си някаква "метла" тип Ibazez/Jackson/Washburn/Yamaha.

Ако ще свириш рок и блус, може би е добре да се спреш на китара, която не е с флойд роуз, а тялото и не е от липа(basswood), или други подобни меки дървета.

Но най-вече - отиди и чуй сам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм свирил на GRG270 и наистина е тежка китара, но като използваш нек адаптора и волюма е към средата не до край си звучи нормално.Иначе на чиста китара средния и нека също звучат добре.На дист. и на бридж адаптер е убиец страшно метълски звучи.Ето ти клипчета където свиря s GRG 270 http://vbox7.com/play:bcbc8eab i http://vbox7.com/play:6dabd772 . Иначе когато е усилена до край (без дист.) наистина изкривява малко.Но на мен лично ми харесва. :thumbs_up::);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да кажа..

От евтините китари, за блус и рок, бих препоръчал по-скоро нещо от сорта на Vintage копията на Gibson, или пък стратокастер копие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аммм....аз имам въпрос... :thumbs_up:))) Доколкото съм чел(не съм имал възможността да имам такава китара), флойд-ът не трябва ли да прави звука по-стабилен и китарата да не се разстройва, защото забелязах в коментарите нещо за факта, че флойд-ът е компромис със звука и че има изкривявания на звука.Mоже ли да ми разясните малко тези неща. Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ по принцип ,ако флойда е качествен, държи настройката на китарата доста по - дълго.

Компромисът е защото, струната трепти в по - ограничено разстояние и от там идва "скъсяване" ( не изкривяване ) на тона.

Най - доброто решение е сам да си избереш една от двете , след като ги пробваш.

Особено когато китарите са в един клас , пък и от един производител.

Посвири , понаучи се, после пак ще решиш да вземеш по - висок клас китара, но всеки път изборът е твой. Тогава пък, ще имаш дилема за по - горен клас.

За пробата първо ги пробва акустично - без да ги влючиш в усилвател.

След това ,ги пробвай в усилвател - сига да имаш известен опи,т да си направиш звук ,така че да ги сравниш и да си наясно. Ако ги намериш еднакви на удобство и на звук и продължаваш да се чудиш,

взимаш тази, дето те кефи повече на външен вид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове