vhcs Отговорено Януари 4, 2008 Отговорено Януари 4, 2008 (Редактирано) джаджата дето търсите се казва channel strip и има преамп, EQ, компресор/лимитър, De-Esse може и други екстри да има или някои от избороените да няма. Лично бих ви препоръчал да метнете едно око на SPL Track One - хем за студиини записи, хем за концерти е идеален помощник. Ако трябва да е нещо ниско бюджетно но все пак с добро качесто метнете едно око тук. Дано съм бил полезен Поздрави Алекс Редактирано Януари 5, 2008 от Chrysalid Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар! Цитирай
Overkill Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 На моя пише Made in U.S.A. и го взех от Про Техника (Динакорд) срещу невероятната цена от 299лв (с Коледното намаление). Прости съмнението ми, но сигурен ли си в цената? Ако си го взел за толкова е било наистина добра оферта. В Европейските магазини струват повече. Цитирай
KhanAttila Отговорено Януари 7, 2008 Отговорено Януари 7, 2008 Прости съмнението ми, но сигурен ли си в цената? Ако си го взел за толкова е било наистина добра оферта. В Европейските магазини струват повече. Ми, брато, просто броих 300 лева на ръка, няма как да съм сбъркал. Цената по прайслистата за 2006 е 161EUR. Виж тук: http://pro-technica.com/priceList/EV_2006_2.pdf Аз го взех с 15-20лв по-евтино, защото имаше 5% off на всички стоки. Офертата наистина е много добра, защото цената е общо взето същата като в Америка ($199). Пък да е менте... също няма как, защото си има всичките стикери и опаковка, а и както вече писах, микрофончето просто си обади на колоните като във Висша лига. Цитирай
bulby Отговорено Януари 8, 2008 Отговорено Януари 8, 2008 Определено ме заинтригувахте с тези 2 модела на Elektro-Voice, мисля другата седмица да мина през Динакорд да чуя за какво иде реч Цитирай
Caruso Отговорено Март 31, 2008 Автор Отговорено Март 31, 2008 Определено ме заинтригувахте с тези 2 модела на Elektro-Voice, мисля другата седмица да мина през Динакорд да чуя за какво иде реч Какво чу Цитирай
bulby Отговорено Април 1, 2008 Отговорено Април 1, 2008 Определено ме заинтригувахте с тези 2 модела на Elektro-Voice, мисля другата седмица да мина през Динакорд да чуя за какво иде реч Какво чу Ми нищо от въпросните модели, защото си взех още един кондензаторен за записи - AKG Perception 200 Но искам тези дни да сравня ElectroVoice E/N967 със Sennheiser E935/945 и да си реша кой ми пасва по-добре. Мисля да действам с него през едно ей такова Цитирай
bulby Отговорено Април 2, 2008 Отговорено Април 2, 2008 Хайде, вече и аз като Хан Атила мога да се похваля като горд притежател на N/D 967 Ако трябва да бъда честен, Сенхайзер 945 малко повече ми хареса на ниските (каквито аз често пея), но ElectroVoice-а е доста по-силен, което си е важно за лайв, а и над 100лв по-евтин - за 280лв ми го дадоха Иначе на високите и фалцета ми е супер, препоръчвам го горещо за тенори и певици Цитирай
LOE Отговорено Април 4, 2008 Отговорено Април 4, 2008 A за персепшън 200 какво ще кажеш? Аз лично не очаквах да има чак толкова голяма разлика с един приличен динамичен микрофон като бета58, но.. разлика има и е ушевадна. Цитирай
Music_niki Отговорено Април 4, 2008 Отговорено Април 4, 2008 Бравос, честит да ти е и със здраве да си го ползваш, всичко най-добро ти пожелавам! Цитирай
bulby Отговорено Април 4, 2008 Отговорено Април 4, 2008 ^ Благодаря, смятам да го ползвам редовно LOE - Ами и мен много ме изкефи, за тия пари си е супер просто. Аз лично имам един лампов кондензаторен ProTube, който повече ме кефи за основните вокали, но пък този е супер за китари (акустични & запис на амп), също така много добре за бекинг вокали, защото дава по-верен и неоцветен тон от ламповия. Въобще за 260лв едва ли може да се намери по-готин мик Цитирай
Lee Отговорено Април 21, 2008 Отговорено Април 21, 2008 "Значи направих голямо проучване, преди да си купя микрофон "-какво значи 'проучване".Щото за мене при избора на микрофон важното е пробване в работна среда ,не четене на характеристики. Всеки сам си знае. да споделя моя опит. Имам 3 микрофона:като новичка певица в началото нямах особена представа за разликите в микрофоните,не бях запозната с марки,не знаех какво търся и т.н.Отидох в музикален магзин,пробвах Бета 58а и го взех.Чист микрофон,ясен,но не за моя глас.После си купих дистанционен Shure SM58-не дотам добър микрофон-леко изкривява гласа,но ми даваше повече ниски от Beta 58 и си го прегърнах с две ръце. Продължих обаче да търся подходящия микрофон, който да ми изкара всеки нюанс от гласеца.Попаднах в магазин в Дания,където човека ми даде 3 микрофона да пробвам в работна среда /бачкахме на кораб,акустиращ близо до гарда с магазина/.Голям късмет имах.Препоръчаха ми кондензаторен микрофон Rode-братчето на Neumann, който не впечатли обаче никого-нито мен,нито колегите ми /моя приятел има студио и ползва Rode страхотен е,но там със студиините микрофони въпроса е различен и те са различни/.Пробвах и Зенхайзер /забравих модела/ добър беше,повече пасна на мъжете в групата,отколкото на менеИ третия микрофон беше Beyer Dynamic Opus81-condenser.Е,хора....открих микрофона за себе си след толкова търсене и проби.Препоръчвам да пробвате и търсите,да се интересувате,докато не намерите точния микрофон за себе си.една колежка беше писала в друга тема : "казаха ми,че Beringer са добри.."Моля ви се ако работите професионално,ако изкарвате пари с това...инвестирайте.То си е за вас.С тоя микрофон най-накрая гласа ми звучи реално и красиво.С кондензаторния микрофон пея по-лесно,по-леко и да ви кажа няма спра да препоръчвам на колегите да се ИНТЕРЕСУВАТ и да правят правилния избор.Искам да ви кажа,че нямам проблеми с микрофонии.работила съм в 5 членна банда,на як бой и микрофончето се е държало много прилично.Ок,реших си да пробвам и още един заветен микрофон,въпреки,че вече си намерих "моя".Oтиваме в Thomann-знаете го тоя магазин в Германия и поисках Neumann KMS 105 /дано не бъркам модела/ онзи,от 500еу дето е толкова много разпространен на големите сцени. Поисках да пробвам него и моя си Beyer Dynamic.Да ги сравня Цитирай
Lee Отговорено Април 21, 2008 Отговорено Април 21, 2008 (Редактирано) "Значи направих голямо проучване, преди да си купя микрофон "-какво значи 'проучване".Щото за мене при избора на микрофон важното е пробване в работна среда ,не четене на характеристики. Всеки сам си знае. Да споделя моя опит. Имам 3 микрофона:като новичка певица в началото нямах особена представа за разликите в микрофоните,не бях запозната с марки,не знаех какво търся и т.н.Отидох в музикален магзин,пробвах Бета 58а и го взех.Чист микрофон,ясен,но не за моя глас.После си купих дистанционен Shure SM58-не дотам добър микрофон-леко изкривява гласа,но ми даваше повече ниски от Beta 58 и си го прегърнах с две ръце. Продължих обаче да търся подходящия микрофон, който да ми изкара всеки нюанс от гласеца.Попаднах в магазин в Дания,където човека ми даде 3 микрофона да пробвам в работна среда /бачкахме на кораб,акустиращ близо до града с магазина/.Голям късмет имах.Препоръчаха ми кондензаторен микрофон Rode-братчето на Neumann, който не впечатли обаче никого-нито мен,нито колегите ми /моя приятел има студио и ползва Rode страхотен е,но там със студиините микрофони въпроса е различен и те са различни/.Пробвах и Зенхайзер /забравих модела/ добър беше,повече пасна на мъжете в групата,отколкото на менеИ третия микрофон беше Beyer Dynamic Opus81-condenser.Е,хора....открих микрофона за себе си след толкова търсене и проби.Препоръчвам да пробвате и търсите,да се интересувате,докато не намерите точния микрофон за себе си.една колежка беше писала в друга тема : "казаха ми,че Beringer са добри.."Моля ви се ако работите професионално,ако изкарвате пари с това...инвестирайте.То си е за вас.С тоя микрофон най-накрая гласа ми звучи реално и красиво.С кондензаторния микрофон пея по-лесно,по-леко и да ви кажа няма спра да препоръчвам на колегите да се ИНТЕРЕСУВАТ и да правят правилния избор.Искам да ви кажа,че нямам проблеми с микрофонии.работила съм в 5 членна банда,на як бой и микрофончето се е държало много прилично.Ок,реших си да пробвам и още един заветен микрофон,въпреки,че вече си намерих "моя".Oтиваме в Thomann-знаете го тоя магазин в Германия и поисках Neumann KMS 105 /дано не бъркам модела/ онзи,от 500еу дето е толкова много разпространен на големите сцени. Поисках да пробвам него и моя си Beyer Dynamic.Да ги сравня двата модела.Еми Neumanna-a хора не ми пасна. Дава огромен обем,вярно.Все едно някаква дебела негърка е застанала там,обаче се оказа,че не е за мен.И така...вярно че няма значение особено цената..марката и ли каквото там друго се сетите,но качеството има.И то няма как да дойде от марка Stagg ili Beringer /дано не засегна някой/.Важно е всеки член на дадена група..формация да допринася до колкото може и с каквото може за добрия звук.Ние- певците сме най-улеснени от към тая страна-с по един микрофон.Затова не жалете услия,търсете и взимайте,ако това ви е професионалното заниомание и ви носи средства.Успех на всички! Редактирано Април 21, 2008 от Lee Цитирай
Recommended Posts