Jump to content
Българският форум за музиканти

Питанка


emancipaciq

Recommended Posts

Имам един въпрос:Кое е по добре-китара от по-нисък клас и кубе с по-висок или китара с по-висок клас и кубе с по-малък :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двата варианта са вид компромис с краиният резултат.Аз лично не мога да правя такива преценки.Виж ако има някакви конкретни параметри за клас китара и клас кубе е друго. :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи какво ти трябва. За по-як саунд - каква да е китара в добър АМР звучи прекрасно! За по-удобна свирня и комфорт - добра китара и какъв да е АМР. Зависи с кое си склонен да направиш компромис. А и от разбиранията за нисък/висок клас, де... :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре е да знаеш, че разлика от 100-200 лева в цената не ти дава огромна разлика. ако съдя по другата ти тема си начинаещ, значи си дай парите за хубава китара(посъветвай се с някой напреднал какво де фатко е хубава китара), а пък кубето не го мисли. то и без тва него ще го смениш, както и китарата, обаче с хубаво кубе няма да се научиш да свириш :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по-добре смотана китара в хубав амп - наскоро пробвах сток кремона (от чамовите) в моя амп (къстъм лампов) и звучеше прилично, иначе съм чувал фендер във зуум g2.1 и беше много зле, но общо взето както се каза и 2те са компромис :greenangel:

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич според мене е много по-добре амп-а да е по-добър!А китарата може да не е кой знае какво , но ако ти е удобна може да откачиш :greenangel: (rock)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледай китарата да ти е удобна, за саунда според мен повече влияе амп-а.. Закачал съм си старата кремона на ламповия амп и звукът е ОК! ... но е страшно неудобна.. :)

по-здрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(И преди съм го писал някъде) Според мен оборудването трябва да се гради в посока от китариста към крайния звук, а не обратното.

 

Вярно е, че в повечето случаи (но не винаги!) посредствена китара с добър усилвател звучи по-добре от добра китара в посредствен усилвател, но звученето далеч не е всичко. За мен е много по-важно инструментът в ръцете ти да е удобен, качествен и с добър изходящ сигнал - все пак свириш и създаваш звуци на китарата, а не на усилвателя си. Да не говорим, че човек на различни места свири през най-различни апаратури, но китарата почти винаги е една и съща.

 

Аз бих инвестирал на първо място в китара!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Естествено че китарата е на 1-во място,можеш да се упражняваш и без амп в къщи,ако е неква бъгава кремона ще те заболят ръцете,освен че никакъв тон няма.А съм изкарвал як звук със Стратокастер в Лариос,последно Винтидж (леспол копие) изкърти плочките пуснат във Вермона (тук и ефекта си казва думата-сансамп),та взимай добър инструмент -навсякъде можеш да го включиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен с колегите Hillbilly и sevenstring-инструмента е първото и най-важно нещо. :rocker:

И с по-кофти китара е начин,но като хванеш по-хубав инструмент ще разбереш колко по-лесно можеш да напреднеш.Най-важното в началото е не какъв звук ще направиш(съответно колко як усилвател ще имаш),а на каква китара ще започнеш да се учиш.След време ще усетиш ако инструмента ти не може да ти даде повече и тогава можеш да минеш на нещо по-хубаво.Освен това има доста добри компютърни симулации на китарни усилватели,на които можеш да свириш вкъщи и да ти звучи добре китарата-амплитюб2,гитар риг3 и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата е по-важна, защото занапред можеш да си купиш по-хубаво кубе и ще имаш хем висок клас китара, хем висок клас кубе :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми звучи като убедителен довод. Все пак...може и китара да си купиш по-натам и пак да имаш и двете... :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе може би китара е по добре ако знае да дрънка и ще има участия някаде, но ако няма да има скоро или не знае да свири по-добре кубе.

Аз сега съм така имам хубаво кубе,а китара нямам като хората (тялото е на кремона прелича доста на GIBSON SG модел с адаптери на YAMAHA) и не ми върши работа за изяви звучи гадничко.

За това ти се преценяваш :cheers:

:recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.