TONY Публикувано Декември 11, 2007 Публикувано Декември 11, 2007 (Редактирано) Здравейте ! След като Даймбег контеста предизвика завиден интерес, логичното продължение на идеята е, да направим трибют на Джими Хендрикс. Джими - първият ел.китарист, разбунил духовете и направил толкова много за популяризирането на китарата и допринесъл за популярноста на марки като Фендер, Маршал, различните китарни ефекти - дистер, уауа и тн, едва ли не всичко започва от Хендрикс. Паралелът Хенрикс - Даймбег - за мен е очевиден. Не е важно кой, как е свирел (стилово) - духът и новаторството и съответното влияние, което са оставили е съизмеримо. Нека има две категории - 1. запис само с китара - бекинг ритъм и соло трак, естествено може да се импровизира в неговият стил - ДОРИ Е ЖЕЛАТЕЛНО - ДЖИМИ НИКОГА НЕ Е СВИРИЛ ЕДНО СОЛО, ДВА ПЪТИ ПО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН! 2-3 минути са напълно достатъчни. Не се притеснявайте от нивото си, просто се включете. 2. за по амбициозните - фул бекинг трак - парче едно към едно или нещо в стила на Джими - с характерните ритми, сола , плюс нещо от Вас. За да не се проточва във времето , нека пак има дедлайн - 31.Декември. Ако се окаже, че времето не стига - може да удължим до 10 Януари ( но засега не се предвижда )- според как се развие. Надявам се, да нямате против, че си продължавам идеята, все пак си е моя (както Плебой идеята е на Хю Хефнер,). Имам и концепция, какво ще се случва и по натам. Надявам се, да Ви е интерсно и полезно! Редактирано Декември 11, 2007 от TONY Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Аз съм твърдо за и този път няма да пропусна крайния срок! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Ако дойде машината до дедлайна смятам и аз да се плъгна. Че предния фен хич не беше от мойте... П.П. Запазвам си Литъл уинг! Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Ето от мен "Drivin South",малко е дълго,ама сешън да става.. Трака- http://www.guitarbackingtrack.com/play/hen...rivin_south.htm Мойте извращения- http://media.putfile.com/jimmy-38 Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Нещо не ще да тръгва..... Цитирай
Cupatincho Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Жестоко мн се радвам че има и за Джими..Аз понеже немога да запиша нищо много съжелявам обаче ако има и догодина ще се включа..Успех на всички и Хендрикс го заслужава... Цитирай
fLiSk Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Ето от мен "Drivin South",малко е дълго,ама сешън да става..Трака- http://www.guitarbackingtrack.com/play/hen...rivin_south.htm Мойте извращения- http://media.putfile.com/jimmy-38 :) Цитирай
RichieSambora Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Малко оф-топик, само искам да кажа какво мисли един приятел дет метъл(не е пубер, спокойно на 33 е) за Хендрикс. Викам му аз:"Светльо, кво мислиш за Джими Хендрикс?", и той ми вика "Кво да мисля, наркоманска история..." Не ми се сърдете Цитирай
dodoss Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 HillBilly, ти направо цепиш мрака само така, супер ноо си в блуса, супер нооооо Цитирай
bony Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Малко оф-топик, само искам да кажа какво мисли един приятел дет метъл(не е пубер, спокойно на 33 е) за Хендрикс. Викам му аз:"Светльо, кво мислиш за Джими Хендрикс?", и той ми вика "Кво да мисля, наркоманска история..." Не ми се сърдете лесно е да се каже ,но ми е чудно твоя приятел колко би издържал на неговия начин на живот сигурно след десетия концерт ще се самоубие Цитирай
Cupatincho Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 (Редактирано) ако издържи до 10-я след толкова различни сола и т.н. обаче стига офтопик само да кажа моето мнение за Хендрикс...Може да е друсал обаче това му е нещо като ежедневие преди да стане световно известен смисал че това е част от живота му и никой не може да го упрекне ами че е уникален и такъва талант се ражда на 10239057 години си е просто факт...Ами аз лично не съм и капка повлиян от Дет метъла и не го признавам за музика(лично мое мнение) !!! ами Записа ти е найстина Велик ...мн мн мн надъхва... Редактирано Декември 12, 2007 от Chrysalid Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар! Цитирай
Fenix Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Идеята че е хубава, хубава е... ама какво стана с предишния?! нищо не разбрах. Дори на нито един от въпросите ми не беше отговорено, а питах поне 4-5 неща . Почвам да си мисля че сте ме игнорирали Доста хора пуснаха неща след крайния срок. Какво стана с журито.... абе общо взето нищо не разбрах Цитирай
TONY Отговорено Декември 11, 2007 Автор Отговорено Декември 11, 2007 Предишният завърши. Понеже нямаше повече от 15 кандидатски рифа или трака - нямаше нужда от жури. Всичко отиде на общо гласуване. В никакъв случай не си игнориран. За крайния срок - действително изчаках един съфорумник, който от предният ден си каза,че ще се забави до обяд на 08.12 и заради него малко удължих. След него имаше още две поствания, но нямаше как да се включат, тъй като пула вече бе съставен , а няма възможност за вмъкване. ОТДЕЛНО, КРАЙНИЯТ СРОК Е МНОГО ХУБАВО И ВЪЗПИТАТЕЛНО НЕЩО. Днес един уважаван от мен съфорумник ми каза, че според него 30 дни е по - добър вариант. Не знам, казвайте Вие - 20 дни или 30 дни. Fenix, ако имаш конкретни въпроси - карай и на лични, за миналия контест, ако не съм отговорил - е може би , че въпросите ти са били зададени по принцип, а не към мен конкретно и после така е останало. Цитирай
Fenix Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Не ве, няма проблеми Само очаквах малко повече организация, нещо такова. Примерно затворете темата като свърши, обявете победителите, това онова. А иначе миналата беше доста hot topic и все се пишеше и като нищо оставаха постове непрочетени. Аз за тая ще се отчета с един Little Wing май само, като колегата от Русе Цитирай
Vinetu Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 Момчета, позабравихте един велик музикант: Charles Michael "Chuck" Schuldiner (May 13, 1967, Long Island, New York – December 13, 2001) Цитирай
Recommended Posts