Jump to content
Българският форум за музиканти

поздрави от Дъблин


Recommended Posts

Казвам се Свилен на 16 съм и.. учех в испанската гимназия в Софето..:) до един съдбовен ден, в който родителите дискретно ме уведомиха за заминаването ми за Ирландия, което вече се превърна в реалност..

добре де не беше баш така :hysterical: ..но резултатът си е налице..тук съм от 2 дена и единственото нещо, което ме поддържа жив е нета (включително и този форум)..та така де...тук естествено..вали...и за съжаление..такова е времето през ЦЯЛАТА година...и въпреки, че температурите не спадат под нулата.. лятото не минават над 25 градуса...

а да и забравих да кажа..ирландите не са особено красиви :surprise:

айде поздрави за всички...нямам търпение да се върна в бг през лятото

 

и ако има още някой българин в дублин да си каже веднага!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

жреци ли бе? много ги ласкаеш....

днес се проведе първият ми разговор с местен...не стига, че имат ужасни акценти ама и този индивид беше попийнал и още по-малко му се разбираше...изобщо си нямам представа какво ще правя като се наложи и на даскалото им да ходя

абе явно, че тук с ирландците само бирата ще ни свързва ;) (те не си падат по уиски, въпреки славата им)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще свикваш...един приятел работи в английско,по близо до Шотландия и същото казва-нон-стоп дъжд и грозни пияни жени по улиците.. :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

жреци ли бе? много ги ласкаеш....

днес се проведе първият ми разговор с местен...не стига, че имат ужасни акценти ама и този индивид беше попийнал и още по-малко му се разбираше...изобщо си нямам представа какво ще правя като се наложи и на даскалото им да ходя

абе явно, че тук с ирландците само бирата ще ни свързва :rocker: (те не си падат по уиски, въпреки славата им)

 

Жрици, Валкирчо, жени, демек.

 

Червенокоси, страстни и ... с дъх на бъчва.

 

Айде, айде, некоя Дейдре ще ти омота тва, ъъъ, ножките.

 

Разгледай каменните им паметници, имат интересни кръстове, там, долмени некви, мегалити, менхири, абе всякакви келтски интересни нещица.

 

Фен съм на ирландците.

 

Use your illusion.

Или пък моите, да ти стане интересно.

 

Жа предаваш за форума директно от концерт на Ю ту две.

 

Те са местни, нищо, че станаа световни дзвезди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еееее sa6tiat айде са!!

вече няма какво да им разказвам на хората ти тук... ти им разказа всичко за тая държава!! :rocker:

айде скоро ще кача и снимки!

 

п.п.

голям фен съм на местните забележителности..за камъняците говоря!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, много народ изчезна ог БГ... Спокич, жените не са всичко на този свят ;) ИМА И МЪЖЕ.. Шегувам се :coolp: Няма да се стряскаш. Надали ще останеш там за цял живот. Приятелите не се забравят, а и форума ще си е все на същия адрес :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях обещал да ти разкажа за Ирландия, но вече със сигурност си разбрал повечето за тази прекрасна страна :rockon: Голяма слабост ми е, а особено мило и драго давам за най-хубавата бира на света - Smithwicks! Да изпиеш едно (или много такива) за мен! И естествено следващото ти задължително нещо е да си вземеш Fish and Chips от Leo Burdock (Fried Cod, но може и Smoked Cod, който е супер тежък, но се води по-автентичен), обилно подправен със Salt & Vinegar! М-м-м. Аз бях в Дъблин сам и въпреки че имах отлична работа, ме хвана депресията, но сега пак взе да ми става много мъчно и винаги ще остане в сърцето ми с всичките си хубави и лоши страни. Успех и да разказваш как е! :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CyberGene, тогава може ли аз да взема свободния билет за разказ (когато разбира се имаш свободно онлайн време)? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ирландия!!! Давам мило и драго да понаучавам нещо за тази страна от първа ръка. Всички разкази тук или ше се водим под съдебна отговорност!

 

П.С. Добре дошъл :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, ще пиша на импуслен режим - малко по малко, че напоследък имам много работа и не остава време за много писане :rockon: Моята информация няма да е най-прясната, защото аз бях там преди две години. Та днес почвам с това аз какво правих там. Покани ме мой бивш колега, за да кандидатствам за работа във фирмата, в която работеше той. Кандидатствах си, харесаха ме, изпратиха ми договор и т.н. и заминах да пиша игри за джиесеми. Първо впечатление - мрачно и подтискащо, предимно сиви тонове ;) Единственото по-цветно нещо е красиво зелената трева навсякъде, ама то от тоя дъжд няма каква друга да е :) Съчетанието между почти черно-бяла картина с много дъжд (който не е обилен, но е много чест) и ярко зелена трева е малко готическа, има си чар. Следващото ми впечатление беше офисът. Но малко предговор - Ирландия е рай за програмистите, понеже данъците там са едни от най-ниските за Европа, заплатите са високи, а за държавата инвестирането в ИТ е един от основните приоритети, поради което там са концентрирани офисите на повечето големи имена от компютърната индустрия, няма нужда да ги изброявам. Това е причината Ирландия да дръпне за около 10 години от страна от третия свят до модерна европейска държава с един от най-високите стандарти на живот. Държавата субсидира малките компании, които започват някакъв ИТ бизнес, като им предоставя офиси със символичен наем. Такъв беше и нашият случай. Офисът се намираше в сгради, които бяха част от огромния комплекс на фабриката Гинес (да, тази за бирата). Нашата сграда е била бивш склад за хмел и се наричаше точно така - "The Hop Store". Отвън прилича на затвор - грозно и подтискащо, вътре са огромни помещения с дървени подове и редени греди като в замък, но офис-оборудването беше модерно и съчетанието беше убийствено. По цял ден миришеше ту на печен ечемик, ръж и там квото слагат в Гинеса, ту на варено пиво. Ирландците - отворени и дружелюбни хора. Видят те с отворената карта и идват да те питат откъде си, радват ти се, като кажеш, че си от България и те упътват. Жените са предимно грозни и рижи. Говорят с най-различни, но предимно смешни акценти, като някои казват fuck - фък, точно с това българското Ъ. :) Толкова засега, изчезвам. Да пише колегата повече и с по-прясна информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Мисля, че е време да упдейтнем инфото :hysterical:

Не съм влизал от доста време тук, по едно време не знам к'во стана, ама форума започва да ми запецва така, че вече не си съперничеше с костенурки-инвалиди по скорост. Но ето ме пак тук. :)

 

Общо взето съм съгласен с почти всичко, което Cybergene каза, само честно да си призная за бира Smithwicks не съм и чувал :crying:

Непросветен съм, да.

Общо взето най-популярната биричка тък е тъмничкият, мътен Guiness. Това е бира, в която или ще обичаш или ще мразиш. Аз както повечето ирландци всъщсност сме от втория тип. (оня ден се бях престрашил и се бях настроил, тъй че да изпия гинез и да ми хареса..(смис даже си повтарях, че ше ми хареса тоя път) и общо взето..проработи!! брей, що се отнася до алкохол, с туй нещо волята много можело да се постигне!)

Другата най-популярна бира е Murphys. Към нея съм по неутрален ;)

Но Гинез си е икона и има символично и сантиментално значение за местните!! дори и да не пият.

Така относно връстниците ми тук и хората...

Прав е Евгени - дружелюбни хора, (мудни са лекичко), весели, отворени

Относно музикални вкусове и мода...

Общо взето така наречената "емо" мода, тука сякаш замества т.н. "фешъни" в България. В смисъл, че..това, че се носиш като емо, не означава че слушаш такава музика. От естетическа гледна точка, на мен ми харесва (дори да ми е трудно да си го призная), но ми се струва че цялата емощина е адски превзета, нахакана и общо взето смешна. Освен т'ва, ходейки към даскало, много често наблюдавам как един младеж с черна права, мазна коса на 100 пъти си я реше, за да падне на точното място по средата на окото му.

Има много готи, пънкове и всякакви алтернативни. Грънджари има също ама от моите познати не. Общо взето хората обичат да се обличат като изроди и да се показват, да не става въпрос, че прическите им са доста екстравагантни.

Метъли като от бг почти няма. :(

Слуша се адски много инди-рок тука. Бле!! Отврат!!

Става въпрос за новия инди The Killers, Arctic Monkeys, My Chemical Romance (които твърдят че не са ЕМО), Snow partol.

Изобщо всичко, което се пуска по мтв на всеки 3 минути.

Има попадения в тоя инди, ама ми се вижда пресилено и позьорско доста.

Дъблин обаче е голям музикален център. Годишно има доста фестивали, най-известните са Oxegen и Electric Picnick.

освен това през цялото време има някакви концерти..ама егамуси цените. Radiohead любимите ми бяха тук през Юни, ама 90 евро!!!

А и аз си бях в бг и без т'ва по това време..

До нас всъщност има стадион и доста често има концерти. Все пак не се зарадвах като Bruce Springsteen дойде 4 дни поред, през седмицата, в която учех за изпитите.. Без някой да се обижда ама няма такава монотонна музика, аз дълго време си мислех, че слушам записи, че някой съсед е надул, щото звучеше всичко толкоз премерено и солата бяха прекалено научени. Може и да е хубаво това, де..но във всеки случай не можех да го търпя на момента.

Ще продължавам историята по някое време, сега трябва да уча, че даскалото пак почна.. :thumbs_up:

:hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.