Hillbilly Отговорено Декември 9, 2007 Отговорено Декември 9, 2007 хм обърни си китарата като Хендрикс и си готов И аз съм на това мнение. Той просто си използва китара за десняци, но я е обърнал като за левичари и е закачил струните наобратно А има и такива левичари,които си свирят на стандартна китара без да обръщат струните - http://www.youtube.com/watch?v=agZUm7IKsmM...feature=related Даже някои тексас Рей Воун са се учили от тях.. Цитирай
Slav Отговорено Декември 9, 2007 Отговорено Декември 9, 2007 Ееее ама това е Gibson Flying V, а тази китарка е симетрична и няма значение дали китаристът е десняк или левичар, защото става и за 2-та типа хора А пък ако нашия човек иска да си взема нещо, което е Стратокастърска форма ще трябва да я обърне Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Декември 9, 2007 Отговорено Декември 9, 2007 ^^Т'ва е пълна глупост! Или не си разбрал какво каза Hillbilly или гледаш да оспамиш. Междодругото също съм срещал човек да свири така и тук в Ловеч. Отначало доста се изненадах.. сигурно е било интересно да учи акордите наобратно (свиреше old school rock песни) . Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 9, 2007 Отговорено Декември 9, 2007 Надявам се, че осъзнавате, че не само си раздъвкваме локумите, ами и помагаме или пречим на един човек да направи избор, от който зависят някои неща, включителното и здравето му.... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 10, 2007 Отговорено Декември 10, 2007 (Редактирано) Ако не се намираш в рекордно бързане, може да се измисли нещо с китарата. Примерно, мога да поогледам тука(В софия) магазините, и ако видя нещо да ти пиша. Или пък да поръчам, ако е възможно, от твое име. Само кажи и какъв горе-долу ценови диапазон те интересува... Ако не ти се идва до тук, а се намери китара, може и куриери да се използват - за ден-два стига пратката. Иначе, относно симетричните китари - това не е точно така. Потенциометрите и кабела, като си обърнеш китарата, се пречкат. Като имаш тремоло, ръчката му се пада от обратната страна. Изобщо, по-добре е, китарата да си е за левичар, ако се иска да се свири с дясната ръка на грифа, според мен. От друга страна, може и да има преимущество, по-сръчната ръка да седи на грифа... не знам. Редактирано Декември 10, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
tzvetan Отговорено Декември 11, 2007 Автор Отговорено Декември 11, 2007 (Редактирано) Здравейте отново! Вече съм почти убеден, че подходящата за мен китара е тази за лява ръка. Това обаче явно далеч не решава проблемите ми. Доколкото разбирам не е никак лесна работа да си намериш въпросната китара. Дори доколкото разбрах е сравнително лесно да си вземеш такава акустична, но не дай си Боже един ден да реша да скоча на соло/бас, тогава пък работата става още по-трудна. Понеже действително не съм наясно в тази област, искам да попитам - голяма рядкост ли са китарите за лява ръка? Относно единия от горните коментари, свързан с цена - начинаещ съм, не търся някакъв съвършен инструмент, по-скоро нещо евтино, на което да почна. Защото ако се изръся 300-400 лева и повече, и се окаже, че китарата не ми е стихията, ще ми стане още по-неприятно Редактирано Декември 11, 2007 от tzvetan Цитирай
Overdrive Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 ами един ден като решиш да скочиш на електрическа/бас ще събереш 1000лв и ще поръчаш на майстор да ти направи сещал ли си се за този вариант? за лява ръка са рядкост - примерно фендер ако имат 100 модификации за дясна ръка имат само 1-2 за лява Цитирай
Slipaway Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 И аз съм левак, но свиря с дясна ръка. Тва при свиренето поне за мен не е фактор. Както каза някой зависи как ще се хванеш да свириш отначало ;D Имам един приятел басист, който прави всичко с дясна ръка, само свири с лява :] Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Има още едно нещо за левите и десните китари, което Евтим е пропуснал да спомене: Прагчетата по принцип не са успоредни, ами съвсем леко се разширяват от страната на ниските струни и това е заради различните им мензури. Това автоматически означава, че ако на дясна китара и се обърнат струните, ще звучи фалшиво - вярно, малко, но все пак Цитирай
Recommended Posts