DeadWing Публикувано Декември 7, 2007 Публикувано Декември 7, 2007 Постнете някакви интересни упражнения,които на вас са ви помогнали да напреднете. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 7, 2007 Отговорено Декември 7, 2007 (Редактирано) Упражнения с каква насоченост - техника, импровизация, ритмика, акомпанимент, гами и теория, композиция, аранжимент, стилистика, прима виста, и т.н.?Да напреднем в какво ? Редактирано Декември 7, 2007 от kitaratapesho Цитирай
DeadWing Отговорено Декември 7, 2007 Автор Отговорено Декември 7, 2007 Ми незнам точно,поствайте всичко,но естествено гами и теория ще бъдат мн полезни особено за някои начинаещи и не само... Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 7, 2007 Отговорено Декември 7, 2007 Пробвай с горе дясно - търсене.... и от там в раздели Китара и Теория и композиране. Успех! Цитирай
MiroLambov Отговорено Декември 7, 2007 Отговорено Декември 7, 2007 На мен някой ако може да ми каже някакви упражнения със цел ритмика....Много съм зле... Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 7, 2007 Отговорено Декември 7, 2007 (Редактирано) Ето това вече е по-конкретен въпрос. Ами много свирене с метроном. Също така транскрибирай любими парчета или части от парчета - сола, ритъм, акорди. Разписвай ги на ноти и анализирай кое къде как е изсвирено. Свири ги заедно с парчето, за да хванеш стилистиката и feel-а на това, което те кефи. По този начин ще си програмираш и ръцете и акъла да мислят с различни ритмически фигури. Успех! едит: Държа да отбележа, че не се заяждам целенасочено с новаците, но разберете, че да влезнеш във форум Китара и да питаш "как се свири на китара" е като да влезнеш във форум Форд Ескорт и да попиташ "какво можете да ми кажете за Форд Ескорт?". Не може да се очаква всеки ден някой да изписва по 40стр. с инфо за някой начинаещ, който го мързи да поразгледа дискусиите досега. А форума има огромен архив, според мен. Редактирано Декември 7, 2007 от kitaratapesho Цитирай
bony Отговорено Декември 7, 2007 Отговорено Декември 7, 2007 ако нямаш метроном, си купи задължително и започни с четвъртини ноти, примерно Цитирай
MiroLambov Отговорено Декември 7, 2007 Отговорено Декември 7, 2007 Мерси за съвета още утре отивам да търся метроном.Пролема ми беше , че темпото ми е прекалено бързо и така изпускам някой ноти...Учителят много ми се кара за това ,но някак си ми е трудно да го забавя... Цитирай
Berko Отговорено Декември 8, 2007 Отговорено Декември 8, 2007 Не си купувай метроном ! Иди се наяж с тези пари, па метронома е лесна работа http://www.metronomeonline.com/ Цитирай
Berko Отговорено Декември 8, 2007 Отговорено Декември 8, 2007 (Редактирано) . Редактирано Декември 8, 2007 от Berko Цитирай
drgoa.r Отговорено Декември 8, 2007 Отговорено Декември 8, 2007 за софтуерен метроном виж тук: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=31733 Цитирай
elKobo Отговорено Декември 8, 2007 Отговорено Декември 8, 2007 вярно, че не е първата тема по въпроса и го има обяснено на много места във форума, но моят съвет е да свириш с метроном, но в мнооооооого бавно темпо и постепенно да увеличаваш. Например вземаш някой пасаж в темпо 120 и си го пускаш на 60, свириш няколко минути, после вдигаш на 70, 80 и т.н... много е досадно, но и много помага Цитирай
lizardman Отговорено Декември 8, 2007 Отговорено Декември 8, 2007 аз не мога да разбера защо им е досадно на хората да правят упражнения. на мен си ми беше супер яко. много време си свирих яко само упражнения, докато почнах да хода на уроци. търсете си упражнения дето звучат добре, дето са правени с мисълта да представляват някакъв музикален материал, а не само нещо за развиване на техниката. не може да свириш нещо дето ти е досадно, просто няма смисъл... Цитирай
Janick_Gers Отговорено Декември 9, 2007 Отговорено Декември 9, 2007 Ами на мен любимите ми две техники са легатото и арпежите, в смисъл суийп пикинг. Легатото мисля, че съм го горе долу усъвършенствал, въпреки, че пръстите на лявата ми ръка се изморяват малко по-бързо, сега работя повече върху суийп пикинга. Основните два източника на упражнения, които ползвам са - www.youtube.com като в полето за търсене пиша еди си какво exercise или lesson, примерно legato lesson и т.н. А вторият източник - www.ultimate-guitar.com, също има много упражнения. Цитирай
Dikata Отговорено Декември 9, 2007 Отговорено Декември 9, 2007 е точно суиип и легато са две от техниките,които са супер безмислени,ако не се свирят в темпо и ритмично. +1 да се свири с метроном,иначе много кофти.много хора сьм скивал,които лющят арпежи и се чува само пьрвия и последния тон евентуално.иначе са ефектни,де.гамбали ,примерно.... Цитирай
Recommended Posts