Jump to content
Българският форум за музиканти

Упражнения


DeadWing

Recommended Posts

Упражнения с каква насоченост - техника, импровизация, ритмика, акомпанимент, гами и теория, композиция, аранжимент, стилистика, прима виста, и т.н.?Да напреднем в какво ?

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми незнам точно,поствайте всичко,но естествено гами и теория ще бъдат мн полезни особено за някои начинаещи и не само...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това вече е по-конкретен въпрос. Ами много свирене с метроном. Също така транскрибирай любими парчета или части от парчета - сола, ритъм, акорди. Разписвай ги на ноти и анализирай кое къде как е изсвирено. Свири ги заедно с парчето, за да хванеш стилистиката и feel-а на това, което те кефи. По този начин ще си програмираш и ръцете и акъла да мислят с различни ритмически фигури.

 

Успех!

 

едит: Държа да отбележа, че не се заяждам целенасочено с новаците, но разберете, че да влезнеш във форум Китара и да питаш "как се свири на китара" е като да влезнеш във форум Форд Ескорт и да попиташ "какво можете да ми кажете за Форд Ескорт?". Не може да се очаква всеки ден някой да изписва по 40стр. с инфо за някой начинаещ, който го мързи да поразгледа дискусиите досега. А форума има огромен архив, според мен.

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за съвета още утре отивам да търся метроном.Пролема ми беше , че темпото ми е прекалено бързо и така изпускам някой ноти...Учителят много ми се кара за това ,но някак си ми е трудно да го забавя... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вярно, че не е първата тема по въпроса и го има обяснено на много места във форума, но моят съвет е да свириш с метроном, но в мнооооооого бавно темпо и постепенно да увеличаваш. Например вземаш някой пасаж в темпо 120 и си го пускаш на 60, свириш няколко минути, после вдигаш на 70, 80 и т.н... много е досадно, но и много помага :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не мога да разбера защо им е досадно на хората да правят упражнения. на мен си ми беше супер яко. много време си свирих яко само упражнения, докато почнах да хода на уроци. търсете си упражнения дето звучат добре, дето са правени с мисълта да представляват някакъв музикален материал, а не само нещо за развиване на техниката. не може да свириш нещо дето ти е досадно, просто няма смисъл...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами на мен любимите ми две техники са легатото и арпежите, в смисъл суийп пикинг. Легатото мисля, че съм го горе долу усъвършенствал, въпреки, че пръстите на лявата ми ръка се изморяват малко по-бързо, сега работя повече върху суийп пикинга. Основните два източника на упражнения, които ползвам са - www.youtube.com като в полето за търсене пиша еди си какво exercise или lesson, примерно legato lesson и т.н. А вторият източник - www.ultimate-guitar.com, също има много упражнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е точно суиип и легато са две от техниките,които са супер безмислени,ако не се свирят в темпо и ритмично.

+1 да се свири с метроном,иначе много кофти.много хора сьм скивал,които лющят арпежи и се чува само пьрвия и последния тон евентуално.иначе са ефектни,де.гамбали ,примерно....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.