peter kostov Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Просто -питам само за сведение-да нямате нещо общо с БЕБО КУЮМДЖИЕВ-КАРДИНАЛА-и ако имате такава-какъв сте му. Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 (Редактирано) Просто -питам само за сведение-да нямате нещо общо с БЕБО КУЮМДЖИЕВ-КАРДИНАЛА-и ако имате такава-какъв сте му. Нищо общо. Просто не исках да излезе като анонимно заяждане/всъщност не се заяждам/, или нещо подобно. Казвам си името. Редактирано Декември 15, 2008 от yotzzo Цитирай
Heartman Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Мега тъпа тема със заяждане.Като искаш да кажеш на колегите си,че не е номера само във високите тонове го кажи по друг начин.И аз гледам как моите колеги в оркестъра се прехласват по Артуро и то има защо ,ама лошото е че не работят за да постигнат тези качества.А те при Артуро са много не е само това да свириш До на пета примерно.Има и мислене и ако гледате някой концерт на Дизи Гилеспи със Артуро или ОлСтар Бенд ще забележите че той се справя също толкова добре и в оркестър колкото и солово.Естествено Сандовал не е единствения тромпетист в света и тва е ясно ,не знам за какво ви е тая тема да се дразните помежду си. Цитирай
peter kostov Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Все пак-много е интересно кой как слуша,с каква подготовка слуша,едно е да слуша-а друго е да чува.А за слушане на музика/а не първосигнална ЧАЛГА/ трябва някаква музикална подготовка все пак-затова за ДЖАЗА се казва,че е ЕЛИТАРНО изкувство-комбинация от много добра инструментална и музикална подготовка,много интелект,импровизаторски качества-и за това за мен /а и за много други/ ДЖАЗА е най-висшата форма на музициране/мога да го кажа с чиста съвест след като бях и около 20 год тромбонист-артист -оркестрант солист-водач в един държавен симфоничин оркестър.И затова имам право да напиша тези неща по-горе.И изобщо не искам да се заяждам с никого-просто -няма нужда. Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Да се свири джаз наистина не е много лесно и положително отнема опредлено време ( доста години ) за да се сдобият необходимите за това знания и умения. Но според такова нещо като най елитна или най виша форма на музициране, автоматично категоризира другите стилове ,да ги наречем, като по нисши, с което аз много не съм съгласен. Защото да се свири наистина добре рок или блус ( и много други) е също толкова трудно и макар и в повечето случаи да не е свързано толкова много с теорията ( а има и изключения) при рока. Изобщо знам , че звучи клиширано, но да се свири добре е трудно без значение от стила. А да определи ,коя е най вишата музика , е право за този, който наистина познава и може всички еднакво добре, при това може напълно да се абстрахира от субективни критерии. Аз лично не мисля, че такъв човек съществува, всичко си е въпрос на вкус. Лично аз наистина харесвам почти еднакво и джаз и рок и блус и фънк, а понякога и класика Цитирай
evans Отговорено Декември 29, 2008 Отговорено Декември 29, 2008 Колко от тук присъстващите тромпетисти, а и не само такива, живеят със заблуждението или мнението, че Артуро Сандовал е най-големия тромпетист?Пич ти си се побъркал от всякъде.Виж сега, аз не съм тромпетист,но като гледам Сандовал с какви изроди свири,мисля че си е доста добър.Много ме дразнят някакакви ей такива всезнайковци които само критикуват,еми хайде да те видим ти да ли можеш да направиш същата кариера,като неговата.Мога да ти кажа,че е доста трудно да се докажеш в Америка и трябва да си много-добър. Цитирай
Recommended Posts