Jump to content
Българският форум за музиканти

евтин вариант за външна звукова карта


spongebob

Recommended Posts

Имам въпросче-кой е сравнително евтин вариант за външна звукова карта,за да тръгне guitar rig 3 като хората,най-вече без закъснение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

EMU 0404 USB се сещам първо като евтин вариант .

 

Аз имам проблеми с тази карта и Амлитюб,в смисъл,че под 10милисек,се получават пуканки.Това разбира се може да се дължи на лаптопа ми,който е доста канцеларски модел(процесора му е дуалкор на 1,7мгх),не съм на ясно.Иначе ЕМУто е много гот за домашни записи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя лаптоп също е канцеларски,но според минималните изисквания на гитар риг,ще се справи.Обаче не виждам изискванията към саундкартата какви са(мойта е сигмател-някава си).При мен закъснението е 46мс-сещате се кофти работа.Не съм наясно с тая материя и ще се радвам някой да разясни малко.

Редактирано от spongebob
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно го пробвах и съм много приятно изненадан. Имах малко Проблеми с асио драиверите и не можах да разбера как точно тръгна като първите едно две пускания постояно даваше някаква грешка . На третото пускане като по чудо тръгна ,латенция 5 мс има некав хаи вариянт които натоварва двоино процесора и намалява още латенцията. Много ме израдва. Аз съм с стар Криеитив саунд бластер лаиф 5.1. И мисля че това е най добрия софт за китара които съм пробвал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... колега как направи на стар Креатив латенция от 5 мс без да ти насича постоянно .... аз съм с две карти и едната е стар Креатив СБлайф или нещо от сорта и ако реша да смъкна латенцията по 29-30 мс започва да накъсва ужасно .... е другата карта е М-Аудио - Аудиофил и естествено че нея ползвам за свирене , ама преди това бях само с креатива и така и не успях да свиря с вст софт в реално време заради непреодолимото закъснение - пробвах всякакви други драйвери - не става - сече сигнала мамата си е..ла .... та затова те питам де . Цеко ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цеко аз използвам плъгини и свиря в реално време с моя комп?!?картата ми е вградена?!?на гитар риг например латенсията ми е най ниска 11мс когато е на 96КХц?!?трудно се свири,но вече не го ползвам тоя метод.може би вече само използвам лека дообработка на звука на бос-а и то не в реално време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.