DeadWing Публикувано Декември 2, 2007 Публикувано Декември 2, 2007 Как може да махнем китарата от някоя песен и да се чуват само вокала и барабните и въобще как става тоя номер Цитирай
Jaden Отговорено Декември 2, 2007 Отговорено Декември 2, 2007 Според мен това няма как да стане Цитирай
DeadWing Отговорено Декември 2, 2007 Автор Отговорено Декември 2, 2007 Според мен това няма как да стане Виждал съм клипове примерно на Highway to hell без китарта на Ангъс и пича дето рпави видеото свири отгове. Цитирай
synchu Отговорено Декември 2, 2007 Отговорено Декември 2, 2007 Не можеш да махнеш китарата от песен. "Пича", който си го виждал или си е записал останалите инструменти или си е намерил бекинг трак без китара. Цитирай
sound_forge Отговорено Декември 2, 2007 Отговорено Декември 2, 2007 Намери си "BACKING TRACKS" за китаристи... Цитирай
DREAMMIND Отговорено Декември 2, 2007 Отговорено Декември 2, 2007 http://www.guitarbackingtrack.com/ Има някои много готини тракове тук.Якото е че могат да се прослушват на флаш плейъра в сайта, даунлоуда е фрии Цитирай
Slav Отговорено Декември 2, 2007 Отговорено Декември 2, 2007 Ами да - решението са бекингтраци Иначе това за което говориш може да направи само компанията, за която работи съответната група, понеже те разполагат със трак за всеки инструмент и ако искат да направят инструментална версия примерно махат вокала. Цитирай
JimBeam Отговорено Декември 2, 2007 Отговорено Декември 2, 2007 хаха веднъж забив 1 тукат на колонките ми и гласа на вокала изчезна :Д Пробвай може да стане при тебе обратното,китарите да изчезнат ххх Цитирай
SomeoneElse Отговорено Декември 2, 2007 Отговорено Декември 2, 2007 Това с махането на определен иструмент/вокал от дадена песен винаги съм го обяснявал по следния начин - все едно да смесиш червена, бяла и зелена боя, да разбъркаш добре и после да се опиташ да изкараш зелената за да получиш розово. Не става. Защото всеки инструмент има обертонове с честоти, които ги има и в обертоновете на другите инструменти и никой софтуер не може да каже кой звук на кой инструмент е в даден момент от една вече смесена песен. Единственото решение е или да са пуснали директно от студиото където е записана песента вариант без даден инструмент, или ти да си напишеш едни барабани и да си запишеш всичко останало след това, както вече беше споменато Цитирай
Mladen Отговорено Декември 3, 2007 Отговорено Декември 3, 2007 Хммм.... Разказваха ми за звукова карта, която има възмозност да записва игнорирайки даден трак! Пример: Пускаш си Бийт и редиш вокали отгоре . Звуковата карта "идентефицира" и записва само гласа. Т'ва е вместо да пускаш на слушалки бийт-а и вокалите отделно! Ами аз имам на Windows-a Една програмка, която може уж да махне глас от песента, обаче не става така! Мноо кофти и качеството на песента сякаш се прецаква. Супер точно ми се вижда обяснението на SomeoneElse. Best Wishes!!! Цитирай
SomeoneElse Отговорено Декември 3, 2007 Отговорено Декември 3, 2007 Това със записването на един трак без да записва другия си е съвсем нормално и не е с нищо по-специално от останалите неща. Как мислиш стават записите в домашни условия, където звуковата карта едновременно възпроизвежда звукът на барабаните и всички останали инструменти, и записва това, което ти свириш/пееш? Просто даваш на останалите track-ове да са само playback, а да записва само това, което "влиза" в пътечката за записване. Цитирай
roswell47 Отговорено Декември 3, 2007 Отговорено Декември 3, 2007 При китара, особено с дист направо е невъзможно... по принцип в отделни случаи за някои инструменти може да се постигне някакъв далечен от по принцип желаният резултат, но при китара с дист - ънпосибъл!! саундът съдържа ужасно много хармоници. Цитирай
Recommended Posts