denko Публикувано Декември 1, 2007 Share Публикувано Декември 1, 2007 Притежател съм на сансамп на Наудио ( който не искам да сменям поради ред причини ), искам просто да стегна малко звукът. Chaina е Squier Bullet Strat=> SansAmp=>PC.. Интересува ме как може да се постигне това. Мога да отделя 100 лв за двойни адаптери, но ще помогнат ли?.. Кубе за в момента не мога да си позволя Поздрави Денислав!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Декември 1, 2007 Share Отговорено Декември 1, 2007 Проблема ти е китарата . Просто ти трябват двойни адаптери (дори само един на бриджа) . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
denko Отговорено Декември 1, 2007 Автор Share Отговорено Декември 1, 2007 Ако може да предложите читави двойни адаптери до към 50 лв ( малко е грехота на тая китара да сложа адаптер за 150 лж ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Декември 1, 2007 Share Отговорено Декември 1, 2007 Не - не ти трябват двойни адаптери. Звукът на единичните по принцип е по-стегнат (каквото и да означава това - аз поне го разбирам, като по-дефиниран, което следва да значи, по-малко ниски и повече средни & високи). Иначе двойните адаптери по-принцип представят по-добра възможност за свирене на по-твърда музика, по ред причини, но "стягането" не е сред тях. "Къде" искаш да го "стегнеш" този звук? На запис или докато си свириш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Декември 1, 2007 Share Отговорено Декември 1, 2007 Съмнявам се , че човек би си взел сансамп , ако иска да свири клийн . Затова и предложих да сложи хамбъкъри , защото със сингли къде рок и метъл ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Декември 1, 2007 Share Отговорено Декември 1, 2007 А аз имам чувството, че човекът има предвид по-скоро "по-обемен" отколкото стегнат, макар и да не мога да си обясня защо... Т.е. точно повече ниски май.... denko, ако можеш малко по-подробно да кажеш... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
denko Отговорено Декември 1, 2007 Автор Share Отговорено Декември 1, 2007 Грешката е моя с това "стегнат". Правилният въпрос трябваше да бъде, какъв туннинг да направя за да звучи малко по progressive/Metal (знам, че това е невъзможно със сегашната техника, която имам но горе долу) за свирене на неща като Pagans Mind, Circus Maximus, Dream Theater. Малко по трашарско звучене... като за пример давам Dream Theater - [systematic Chaos] Constant Motion Съжалявам, че неуспявам да се изразя както трабва. Доста нов съм и тепърва се уча Поздрави Денислав Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Декември 1, 2007 Share Отговорено Декември 1, 2007 Еми определено ти трябва humbucker и усилвател за да стане тая работа. Със single coil никога не можеш да направиш такъв саунд. Пък и Петручи не свири със Squier все пак Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Декември 1, 2007 Share Отговорено Декември 1, 2007 ^ Ами в така поставения контекст определено да А аз имам чувството, че човекът има предвид по-скоро "по-обемен" отколкото стегнат, макар и да не мога да си обясня защо... Т.е. точно повече ниски май....denko, ако можеш малко по-подробно да кажеш... Прав се оказа, като врачка Но описаното е точно обратно според моето (а и не само) разбиране за "стягане", каквото и да означава това ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
denko Отговорено Декември 1, 2007 Автор Share Отговорено Декември 1, 2007 Еми определено ти трябва humbucker и усилвател за да стане тая работа. Със single coil никога не можеш да направиш такъв саунд. Пък и Петручи не свири със Squier все пак Определено никой от тях не свири със squier . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Декември 1, 2007 Share Отговорено Декември 1, 2007 не е толкова важно това - и кремона с хъмбъкер пак става - със стратокастер или теле (като тип на китара имам в предвид - не визирам марки) съвсем спокойно може да се свири метъл Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
denko Отговорено Декември 1, 2007 Автор Share Отговорено Декември 1, 2007 Благодаря за всички отговори, отново се извинявам за не добре зададеният от мен въпрос Поздрави Денислав Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mladen Отговорено Декември 3, 2007 Share Отговорено Декември 3, 2007 Грешката е моя с това "стегнат". Правилният въпрос трябваше да бъде, какъв туннинг да направя за да звучи малко по progressive/Metal (знам, че това е невъзможно със сегашната техника, която имам но горе долу) за свирене на неща като Pagans Mind, Circus Maximus, Dream Theater. Малко по трашарско звучене... като за пример давам Dream Theater - [systematic Chaos] Constant Motion Съжалявам, че неуспявам да се изразя както трабва. Доста нов съм и тепърва се уча Поздрави Денислав Ами виж тука има друг "тънък момент" Що се отнася за Дрийм Тиатър, те в новият албум дават тенденция на ниските настройки. Спецялно за този албум нямам мн. инфо но за "Дарк етърнал найт" - 7 стр. китара!!! => съвсем разл. адаптри той самият Пертучи казва : "Това фактически не са китари, а бас китари (7 str. Muzicman)". Ти си прави извода каква е рзл. за смия инструмент само, камо ли за Скуаъра ти! Тъй като чета темата и осмислям идеята ти, малко ми се струва Мисията невъзможна! Ти си решаваш де (експериментите са полезни за науката Best Wishes!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
рахата Отговорено Декември 3, 2007 Share Отговорено Декември 3, 2007 здрасти,най-лесното е да имаш кинти и да си купиш к`вото трябва,`ма явно не става .вариант е да дебнеш някой от форума да си продава адаптерите и да ги вземеш на добра цена-дали хъмбъкъри-нормален или в размер на сингъл-няма значение.Напиши тема в "купувам" и някой може да се сети,че има нещо за продан.друг вариант е да си купиш компресор или друго камионче и да "буустваш" твоя ефект(но ще шуми много и ще трябва да търсиш нойз гейт,който ще ти реже и част от звука,а и той ще струва пари...).обаче 50 лв. са много ниска граница и по дедуктивния метод-оглеждай се за адаптери!ето една оферта: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=31170 използвай търсачката! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rubikon Отговорено Декември 4, 2007 Share Отговорено Декември 4, 2007 (Редактирано) Въпреки, че съм съгласен за хъмбъкърите, те съветвам да си поиграеш със самото педалче. Това е ефект който позволява създаването на много голям диапазон от звуци, така че съм почти сигурен че и с настоящата ти техника може да се постигне по-добър резултат. Просто си отдели известно време и пробвай различни варианти на настройка на санс ампа, които да са подходящи за твоята китара. Успех PS: Ще гледам да си поиграя с някаква подобна китара и сансамп и мога да постна примерни варианти Редактирано Декември 4, 2007 от Rubikon Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts