Jump to content
Българският форум за музиканти

Относно процесорите


Dronevil

Recommended Posts

Става въпрос за процесорите - каква е разликата между дигитален и аналогов процесор? Имам си някаква изградена представа за това какво трябва да е от доста време, но тъй като съм се ориентирал да купувам искам да чуя някой, който да разбира наистина за какво става въпрос.

Въпросите са ми: каква е разликата между дигитален и аналогов процесор? На каква цена вървят горе-долу? Виждам че има и китарни процесори и други, на мен ми трябва за преработване на най-различни звуци и вокали. Какъв модел и тип ще ми препоръчате? Имам нужда от процесор с най-различни опции за преработване на звука. Има ли начин да свържа микрофона към процесора, а процесора към PC-то?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Самото понятие "процесор" предполага цифрова обработка. Аналогов процесор е нещо като дървено желязо. Преди хиляди години, през ранния палеолит, имаше едни комплекти от педалчета на Boss, сложени в един общ сандък и кръстени с гордото име процесор. Модела вече не си спомням. Та въпросното съоръжение е единственото, което ми идва наум за "аналогов процесор".

А относно дигиталните процесори - има ги много и най-различни. За вокал си има специализирани процесори - Vocalist на Digitech е първото, което ми идва на ум.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

scc700.jpg

ето за това говорим :) аналогов процесор...факт...и мисля че няма процесор който да бие по звук този, ама да го мъкнеш ти трява кола :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди хиляди години, през ранния палеолит, имаше едни комплекти от педалчета на Boss, сложени в един общ сандък и кръстени с гордото име процесор. Модела вече не си спомням. Та въпросното съоръжение е единственото, което ми идва наум за "аналогов процесор".

 

Roland GP-8 ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Еми факта че почти всички големи музиканти не свирят с процесори а с отделни аналогови ефекти трябва да ти отговори на въпроса

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се зарибявам за LINE 6 напоследък!Сериозно мисля да купувам,от ония ,които вървят със софт ,ако някой има конкретни впечатления от тези серии,моля да сподели-не всичко пишат гадовете по сайтовете си,примери много-един от тях с "нормалната" латенция на лексикон-ите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.