Jump to content
Българският форум за музиканти

Моля за помощ


ukeil

Recommended Posts

Здравейте!Значи сменям си струните и си взех 10ки а преди бях с 9ки или 8мици не знам защото не съм сменял от когато си взех електрическата.Тя е Jackson JS30DK с флойд роуз.сега като съм с 10ки икам да попитам отзад като отворя капака там трябва да натегна винтовете на пружините нали ?Мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Натягаш пружините, настройваш и виждаш как е, ако не е хоризонтален флойда повтаряш упражнението няколко пъти, докато постигнеш желания резултат. Но ако си бил с 8мици, може да се наложи да се пипне и тръс рода. :thumbs_up:

Редактирано от npokonu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност китарата не е била с осмици... Обаче може би ще трябва да си поиграе с пружините на флойда...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи...опънах прочините на флойда но сега забелязвам че струните при нулевото прагче са по блиузо до грифа от колкото при флойда...сега двата винта на флойда ли трябва да навинтвам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Осмиците в повечето случаи разбъзикват яко китарите с флойд.Аз преди си направих експеримент да сложа осмици и още немога да си я оправя както си беше :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе тия дни така и така имам път към София ако им занеса китарата в xxxx(от там си я взех)дали ще ми помогнат да я оправиме ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пфф стана тя една....какъв късмет..докато ръчках да оправя проблема се скъса още една струна имаше вече две махнти и флойда хлътна :surprise: какво да правя?тия флойдове са били голяма беля...сам ще успея ли да се оправя или препоръчайте къде да отида

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ами може и да успееш да се оправиш сам с проблема...но поне ще запомниш завинаги никога да не оставяш флойда с повече от една скъсана струна...освен това как очакваш да го балансираш с липсваща струна изобщо...нали в крайна сметка опъна на струните=опъна на пружините при добър баланс...затова трябва всички да са в наличност...иначе флойда е проблематичен само при смяна на струни...но лесно се свиква...не се отказвай от системета....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да са изпълнени няколко условия:

 

1. Докато бъзикаш пржините, на всеки оборот на отвертката(примерно), пренастройвай китарата, така, че да е в строй(понеже докато натягаш пружините, опъваш струните, затова си и скъсал струна :), ако пък отпускаш - строя ще пада ), понеже теб те интересува флойда да е в нормално положение когато китарата е в строй.

 

2. Пръта на грифа трябва да е нагласен така, че грифа или да е абсолютно прав, или да има МНОГО ЛЕКА извивка напред. Ако не знаеш какво значи това, донеси китарата някой уикенд с комплект нови струни у нас, и ще я оправя за около час-два.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси на всички опитали се да помогнат!А Evtim Djerekarov,ако не успея да я оправя днес утре ще можеш ли да се видим?Много мерси за предложената помощ,оценявам я!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.