ukeil Публикувано Ноември 29, 2007 Публикувано Ноември 29, 2007 Здравейте!Значи сменям си струните и си взех 10ки а преди бях с 9ки или 8мици не знам защото не съм сменял от когато си взех електрическата.Тя е Jackson JS30DK с флойд роуз.сега като съм с 10ки икам да попитам отзад като отворя капака там трябва да натегна винтовете на пружините нали ?Мерси! Цитирай
npokonu Отговорено Ноември 29, 2007 Отговорено Ноември 29, 2007 (Редактирано) Натягаш пружините, настройваш и виждаш как е, ако не е хоризонтален флойда повтаряш упражнението няколко пъти, докато постигнеш желания резултат. Но ако си бил с 8мици, може да се наложи да се пипне и тръс рода. Редактирано Ноември 29, 2007 от npokonu Цитирай
Guest Отговорено Ноември 29, 2007 Отговорено Ноември 29, 2007 Може да се наложи и бутане на тръс-рода (шината в грифа). Цитирай
Йети Отговорено Ноември 29, 2007 Отговорено Ноември 29, 2007 Със сигурност китарата не е била с осмици... Обаче може би ще трябва да си поиграе с пружините на флойда... Цитирай
ukeil Отговорено Ноември 29, 2007 Автор Отговорено Ноември 29, 2007 значи...опънах прочините на флойда но сега забелязвам че струните при нулевото прагче са по блиузо до грифа от колкото при флойда...сега двата винта на флойда ли трябва да навинтвам? Цитирай
Jaden Отговорено Ноември 29, 2007 Отговорено Ноември 29, 2007 Осмиците в повечето случаи разбъзикват яко китарите с флойд.Аз преди си направих експеримент да сложа осмици и още немога да си я оправя както си беше Цитирай
ukeil Отговорено Ноември 29, 2007 Автор Отговорено Ноември 29, 2007 Абе тия дни така и така имам път към София ако им занеса китарата в xxxx(от там си я взех)дали ще ми помогнат да я оправиме ? Цитирай
ukeil Отговорено Ноември 30, 2007 Автор Отговорено Ноември 30, 2007 Пфф стана тя една....какъв късмет..докато ръчках да оправя проблема се скъса още една струна имаше вече две махнти и флойда хлътна какво да правя?тия флойдове са били голяма беля...сам ще успея ли да се оправя или препоръчайте къде да отида Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 30, 2007 Отговорено Ноември 30, 2007 ...ами може и да успееш да се оправиш сам с проблема...но поне ще запомниш завинаги никога да не оставяш флойда с повече от една скъсана струна...освен това как очакваш да го балансираш с липсваща струна изобщо...нали в крайна сметка опъна на струните=опъна на пружините при добър баланс...затова трябва всички да са в наличност...иначе флойда е проблематичен само при смяна на струни...но лесно се свиква...не се отказвай от системета.... Цитирай
duzo Отговорено Ноември 30, 2007 Отговорено Ноември 30, 2007 Боба, кво по дяволите си направил? И това значи ли че няма да идваш до нас утре да свириме? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 30, 2007 Отговорено Ноември 30, 2007 Трябва да са изпълнени няколко условия: 1. Докато бъзикаш пржините, на всеки оборот на отвертката(примерно), пренастройвай китарата, така, че да е в строй(понеже докато натягаш пружините, опъваш струните, затова си и скъсал струна , ако пък отпускаш - строя ще пада ), понеже теб те интересува флойда да е в нормално положение когато китарата е в строй. 2. Пръта на грифа трябва да е нагласен така, че грифа или да е абсолютно прав, или да има МНОГО ЛЕКА извивка напред. Ако не знаеш какво значи това, донеси китарата някой уикенд с комплект нови струни у нас, и ще я оправя за около час-два. Цитирай
ukeil Отговорено Ноември 30, 2007 Автор Отговорено Ноември 30, 2007 Мерси на всички опитали се да помогнат!А Evtim Djerekarov,ако не успея да я оправя днес утре ще можеш ли да се видим?Много мерси за предложената помощ,оценявам я! Цитирай
ukeil Отговорено Декември 1, 2007 Автор Отговорено Декември 1, 2007 Оправих проблема благодарение на един много добър китарист съгражданин Цитирай
Recommended Posts