Jump to content
Българският форум за музиканти

Обмяна на опит


Recommended Posts

Хора, идеята бе дадена от друг, но предлагам направо цяла тема по случая.

К'во мислите за следното - искам да направя ТОВА, но не мога. Някой, който е добър в ТОВА, ми идва на помощ в някоя репетиционна, изчистваме го и съм готов с ТОВА.

Друг иска да направи К'ВОТО-И-ДА-Е. Някой, който е добър в К'ВОТО-И-ДА-Е, помага на тоя пич.

Така всички се научаваме да свирим. :rocker:)))

Примерно - ПОМОЩ!!! Трябва ми / искам да се науча да свиря суинг вариации. Някой отговаря - ето ме!, свободен съм в петък след 18 ч. Правим среща и отиваме в репетиционна за 1-2-3 часа, така че пичът ми обяснява къде бъркам и как най-лесно да направя К'ВОТО-И-ДА-Е. :no:

Ако ми следите мисълта, така ще се основе едно барабанистко задружие. :yahoo:

Много усмивки, много нещо. :hooray:

ПП: Много полезно за начинаещи, но зарибени. Нека продължават да ходят на уроци, просто така ще могат и да се обогатят, и да им бъде преподадено нещо, което учителят им не владее да речем. :)

Редактирано от THE_INEXORABLE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е доста добра идея, но от сега виждам, че по-големите барабанисти като Цецо ще ги ангажираме постоянно с това! :) (аз съм го ангажирал ТОЧНО с това в момента всъщност :) )

 

Не би ли било по-добре да имаме няква среща, която да стане редовна... по веднъж на месец например. Ще си определяме "темата" на обсъждане/демонстриране предварително и т.н. :) Който има може и група да домъкне, според "темата". :) Кво ще кажете за това? :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо като BG Forum Clinic :greenangel:

И аз мисля, че ако се направи такова нещо ще е в София, което не е проблем за повечето хора, които не са от столицата. Мисля, че ще е супер.. и предполагам, че ако е по този по-отворен начин, смисъл не да се съберат дадения човек с този който ще му показва, ами да се съберем повече хора, естествено и с повече хора, които имат какво да покажат, ще е яко.. :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо като BG Forum Clinic :greenball:

И аз мисля, че ако се направи такова нещо ще е в София, което не е проблем за повечето хора, които не са от столицата. Мисля, че ще е супер.. и предполагам, че ако е по този по-отворен начин, смисъл не да се съберат дадения човек с този който ще му показва, ами да се съберем повече хора, естествено и с повече хора, които имат какво да покажат, ще е яко.. :virtuoz::angry:

 

А тоя който ще идва да ти обяснява кой ще му плаща,щот ако е безплатно то работата на тия които дават часни уроци щесе обесмисли.

 

Защото обикновено барабанистите които могат да покажат, неса съгласни само на едно лукче за услугата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги !

Принципно идеята е готино, но ще бъде трудно осъществима ! Наистина хората които дават уроци и знаят демек нещо повече са доста ангажирани .

Аз със моя екип в Център за музикални изкуства , замисляме такива открити уроци (напълно безплатни) като ден на отворени врати на ЦМИ ! За целта тези открити уроци ще се водят от наще преподаватели, но в бъдеще ще каним и други музиканти както от българия така и от чужбина ! Имам вече няколко идеи в тази посока, но за момента ще ги задържа в тайна !

Та очаквайте съвсем скоро този ден на отворени врати на ЦМИ ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за едно приятелско съвместно развитие говорех. Ако ще и по половин час на седмица м/у хора, които искат да си помогнат. Кат' нек'ва комуна. :metalist:

Но наистина пък от много време копнея да видя drum clinic в България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте колеги музиканти!

 

Във връзка с темата, отворена тук, Център за музикални изкуства (ЦМИ) разработи проекта "Ден на отворените врати в ЦМИ". Проектът ще стартира на 20 декември тази година. Създаден е, за да е в помощ на всички, които желаят професионална консултация по музикален въпрос в областта на джаз, поп, латино и рок музиката.

Идеята е регулярно в ЦМИ да се провеждат отворени уроци по определен инструмент, отворени и за публика, на които да се коментират различни въпроси, свързани с инструмента и по този начин да се достигне до желаната цел в тази тема - обмяна на опит между музиканти. Един реален музикален форум :rocker:

Проектът взаимства от т.нар. уъкшопове, но формата му ще бъде изключително приятелски структурирана - Център за музикални изкуства толерира общуването чрез музика м/у хората!

 

Пилотно "Ден на отворените врати в ЦМИ" ще се проведе на 20 декамври 2007 г.(четвъртък) от 17:30ч. до 20:00ч., в сградата, в която Център за музикални изкуства развива принципно своята дейност - на Бул. "Витоша" 109. Първото провеждане ще бъде НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО и е насочено към голяма част от музикантите от форума, в смисъл че на 20.12.2007г. на разположение за отговори на поставените въпроси ще бъдат квалифицирани музиканти, изпълнители и педагози по вокално майсторство, китара, бас китара и барабани:

 

Румяна Коцева - поп и джаз певица, преподавател по пеене

Пламен Петров - китарист, преподавател по китара (поп, джаз, рок китара)

Николай Стоянов - басист, преподавател по бас китара

Цветан Георгиев - барабанист, преподавател по барабани (поп, джаз, латино, рок)

 

Предполагам, че тези музиканти предизвикват интерес и биха могли да бъдат полезни със своя опит на много от членуващите във форума. Информация за всеки един от тях е публикувана в сайта на ЦМИ: www.cma-bg.com

 

Предвид ограниченото време, заложено в проекта, приканвам всички желаещи да уведомят екипа на Център за музикални изкуства, ЧРЕЗ ИЗПРАЩАНЕ НА МЕЙЛ на адрес e-mail: mproject@abv.bg (в свободен текст) с цел деклариране на заинтересуваност и ЗАПИСВАНЕ В ПРОЕКТА. Повтарям пак, промоционално първото провеждане на "Ден на отворените врати в ЦМИ" ще бъде ИЗЦЯЛО БЕЗПЛАТНО ЗА ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСУВАНИ ОТ ПРОЕКТА. Записването се прави, за да се разпредели отнoсително равномерно времето на преподавателите с всеки музикант, желаещ консултация. Всеки, който изпрати мейл за записване ще получи отговор с инф. кога точно ще бъде неговата консултация.

 

Надявам се проектът "Ден на отворените врати в ЦМИ" да предизвика интерес сред членуващите във форума и ДА БЪДЕ ПОЛЕЗЕН ПРОЕКТ!

От името на екипа на Център за музикални изкуства, желая успех на всички!

Поздрави!

Тина Коилова

PR Manager

 

PS: Засега информацията е анонсирана само в раздела за барабанистите на форума на www.muzikant.org, предвижда се идеята да се разпространи в близките дни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.