bakisha111 Публикувано Ноември 24, 2007 Публикувано Ноември 24, 2007 Някой знае ли как мога да махна шума от адапторите и потенциометрите когато свиря с дисторшън Цитирай
Slash's Snakepit Отговорено Ноември 24, 2007 Отговорено Ноември 24, 2007 На времето и аз имах този проблем и ми го решиха електротехници, до колкото знам се казва екраниране или всичко вътре ти го овиват в станиол и го зазимяват. Трябва да знаеш че това може да стане само при двойните адаптери, единичните поне до колкото знам немогат. Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 24, 2007 Отговорено Ноември 24, 2007 Някой знае ли как мога да махна шума от адапторите и потенциометрите когато свиря с дисторшън 1Не можеш. 2Поясни марките на гореизброените неща за да получиш адекватен отговор. 3Последния шум,който ми излезе беше от кабела.. 4Ако свириш със Скуайър,или китара със сингъл-койл адаптери отиваш на точка 1 и се въртиш в положение да не ти лови шума. Цитирай
bratmito Отговорено Ноември 24, 2007 Отговорено Ноември 24, 2007 Ето няколко начина: -Вземи си двойни адаптери -Нойз гейт -екраниране -парафиниране(ако се получават микрофонии) -Ако схемата на китарата не ти е направена качествено може в нея да е проблема. -Хубави кабели -Хубав дисторшън -Намали гейна на диста -Качествено захранване за диста -Внимавай с подредбата на ефектите във веригата Цитирай
bakisha111 Отговорено Ноември 25, 2007 Автор Отговорено Ноември 25, 2007 На времето и аз имах този проблем и ми го решиха електротехници, до колкото знам се казва екраниране или всичко вътре ти го овиват в станиол и го зазимяват. Трябва да знаеш че това може да стане само при двойните адаптери, единичните поне до колкото знам немогат. мерси човече ще се поинтересувам определено Цитирай
SomeoneElse Отговорено Ноември 27, 2007 Отговорено Ноември 27, 2007 (Редактирано) зазимяват Пише се "заземявам", идва от тумата "земя". Иначе...мечките се зазИмяват като спят зимен сън Иначе по темата - според мен при теб проблема е в това, че си с единични адаптери, които са много по-шумни от двойните, особено с дисторжън. И колегите ти казаха решения. Също така компютърните монитори, телевизорите и подобни също правят големи смущения - ако има такива работещи покрай теб ги спирай, или поне се отдалечавай от тях, докато свириш. Има обаче и един особено досаден проблем, който ако е на лице, не можеш да решиш - самата електроинсталация на сградата, където свириш или нещо друго независещо от теб и техниката ти. Това го знам от собствен опит: в нас като свиря почти нямам шум. Но един ден решихме с един приятел да идем до тях да посвирим в тях. Аз си грабнах всички ефекти, кубето, мойта си китара (т.е. абсолютно същото, което ползвам вкъщи), но в тях имаше много повече шум от колкото вкъщи. Та не ги облазявам такива хора... Редактирано Ноември 27, 2007 от SomeoneElse Цитирай
horsefucker Отговорено Октомври 30, 2008 Отговорено Октомври 30, 2008 Някой знае ли как мога да махна шума от адапторите и потенциометрите когато свиря с дисторшън 1Не можеш. 2Поясни марките на гореизброените неща за да получиш адекватен отговор. 3Последния шум,който ми излезе беше от кабела.. 4Ако свириш със Скуайър,или китара със сингъл-койл адаптери отиваш на точка 1 и се въртиш в положение да не ти лови шума. Aз съм с Дънкан Дизайн Хъмбъкър НВ 103 - бридж и нек. Някой знае ли при кой да отида за екраниране и парафиниране? Цитирай
ciriljhonson Отговорено Октомври 30, 2008 Отговорено Октомври 30, 2008 (Редактирано) Екраниране Парафиниране Подробни теми за двете операции,ако сте малко по-сръчни,няма причина да не го свършите в домашни условия. Успех П.П А ето и нещо на Английски със снимки:http://www.projectguitar.com/tut/dip.htm Редактирано Октомври 30, 2008 от ciriljhonson Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 30, 2008 Отговорено Октомври 30, 2008 Дънканите нямат нужда от парафиниране! Това са сградата е много вярно. Един фен има подобна сграда и като отидох с мойта китара можехме да гледаме HD телевизия ако бяхме се закачили към монитора... Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 30, 2008 Отговорено Октомври 30, 2008 Ето няколко начина:-Вземи си двойни адаптери -Нойз гейт -екраниране -парафиниране(ако се получават микрофонии) -Ако схемата на китарата не ти е направена качествено може в нея да е проблема. -Хубави кабели -Хубав дисторшън -Намали гейна на диста -Качествено захранване за диста -Внимавай с подредбата на ефектите във веригата Нойзгейта не решава преоблема. Само го заобикаля. Освен това вреди на звука според мен. Аз лично бих подредил така нещата по важност: - безшумни адаптери - добро замасяване на китарата /евентуално екраниране/ - качествени кабели - добро захранване за ефектите - читава ел инсталация Цитирай
Recommended Posts