spirit^of^light Публикувано Ноември 22, 2007 Публикувано Ноември 22, 2007 Привет!!От доста време се опитвам да си взема клавир, но ме наляга голяма дилема!В крайна сметка се ограничих до тези двете клавирчета Casio CTK 591 и Yamaha PSR E-313, но .... от тук нещата повече се оплетоха!Доколкото чета във форума Yamaha-та е за предпочитане и понеже спокойно мога да заявя , че много, много не отбирам силно се затруднявам!!!!Аз клавира няма да го ползвам професионално (само ще си пиша песнички и ще си ги пея)!!Моля ви дайте съветче какво да си взема!!!!Благодаря ви предварително!!!! Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 За твоята цел и двата ще ти свършат работа. Цитирай
spirit^of^light Отговорено Ноември 23, 2007 Автор Отговорено Ноември 23, 2007 Съгласна съм , но в крайна сметка не мога да реша!!!!Като ги гледам май Casio-то има повече функции докато ото друга страна Yamaha-та май ще е с по-качествено звучене... или де да знам!!!Доста ми е объккано!!! Цитирай
KorgPa800 Отговорено Ноември 24, 2007 Отговорено Ноември 24, 2007 Много интересно. Yamaha-та ще звучи по-добре, но пък Casio-то със сигурност ще има повече възможности. Аз пък ще си позволя да ти препоръчам и друго. Потърси си примерно Roland от по-нисък клас, като E-36 например. Цената е ниска - 300-400лв или пък E-56, която е мъничко по-скъпа. Но ако Пък твърдо си решил между 2-та клавира, които споменаваш, моят съвет е Yamahа-та. Цитирай
BPEMETO Отговорено Ноември 24, 2007 Отговорено Ноември 24, 2007 Casio-то.....................................Yamaha-та 24 нотна полифония....................32 9 drumsets................................. 12 246 гласа....................................482 2 авторски песни........................5 Yamaha-та също така има Dual и Split финкция, каквито не видях да има Casio-то Yamaha-та има Flash-ROM , a Casio-то няма. Тези ефекти не видях да ги има в описанието на Casio-то, но Yamaha-та ги има: Reverb: 9 types Chorus: 4 types Harmony: 26 types Как Casio-то да има повече функции ? :0 Аз смятам да си взимам същата Yamaha PSR E313 =) Цитирай
KorgPa800 Отговорено Ноември 24, 2007 Отговорено Ноември 24, 2007 КОЛЕГА, ВРЕМЕТО, говоря образно. Моята препоръка към колегата е също Yamaha-та, както вече казах. Радвам се, че разясни по-подробно характеристиките на клавира - благодаря, сигуно ще бъдеш полезен на чудещият се колега. Цитирай
BPEMETO Отговорено Ноември 24, 2007 Отговорено Ноември 24, 2007 КОЛЕГА, ВРЕМЕТО, говоря образно. Моята препоръка към колегата е също Yamaha-та, както вече казах. Радвам се, че разясни по-подробно характеристиките на клавира - благодаря, сигуно ще бъдеш полезен на чудещият се колега. Образно за точни параметри е малко трудно да се говори. Числата са си числа. =) Надявам се КОЛЕЖКАТА направи верния за нея избор Цитирай
spirit^of^light Отговорено Ноември 27, 2007 Автор Отговорено Ноември 27, 2007 МНОГО СЪМ ВИ БЛАГОДАРНА!!!!Честно казано не съм на ясно какво всъщност представляват тези функции които има Yamaha-та но само по това което прочетох се въодушевих! Надявам се когато се сдобия с ценната вещ и я поразчовъркам по-обстойно да ми обясните как да се възползвам от възможностите на клавира в целия му капацитет!!!!Пак ви благодаря и най-вече на колегата ВРЕМЕТО, че беше толкова изчерпателен!!! Ще ми се да те питам, ако не е тайна от къде ще си купиш клавира и за какви пари? Цитирай
BPEMETO Отговорено Ноември 27, 2007 Отговорено Ноември 27, 2007 В Пловдив струва 460лв. За съжаление се продава без адаптер, който струва 40-50лв (оригиналния на Yamaha Аз смятам да си я взема в началото на другия месец =) Цитирай
Maestro Ivo :P Отговорено Декември 2, 2007 Отговорено Декември 2, 2007 Яамахата Абе понеже и аз съм си харесал Yamaha-та исках да питам някой дали знае каква е разликата между Yamaha PSR 303 и Yamaha PSR 313!? Защото 303 я има тук http://www.visiarts.net/catalog/product_in...products_id=805 за 400 лв. Да поясня, че никога не сам свирил на клавир и искам да се науча;Р а и за сега само съм си я харесал ямахата нз кога ще стигна до купуването! Иначе се научих да свиря 1-2 мелодийки на клавиатурата на PC-то... то пак keyboard се води!:Р и съм се ентусиазирал да вдигна нивото за което ми трябва истински клавир Като за първи пост трябваше да изясня фактите:Р за това стана малко по дълъг извинявам се за което! Междудругото приемам всякакви съвети:Р айде Цитирай
BPEMETO Отговорено Декември 3, 2007 Отговорено Декември 3, 2007 Yamaha PSR E303 Yamaha PSR E313 До колкото гледах двата модела, не можах да открия никаква разлика ... освен, че 313 е по-нов и по-скъп от 303 Но защо им е да пускат отделен нов модел, ако е същия като стария ... Цитирай
Maestro Ivo :P Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 (Редактирано) И аз точно това се чудя! Гледам стария модел, гледам новия и си викам: "Че то същото като предишното!" :Р Но защо им е да пускат отделен нов модел, ако е същия като стария ... Нз нз.. възможно е да са само козметични промени:Р променят малко дизайна и пускат нов модел и понеже е нов го продават по скъпо Надявах се да не е това ама какво да се прави money rules the world;) п.п. въпреки, че сега като гледам картинките не откривам разлика и в дизайна нз.. Редактирано Декември 4, 2007 от Maestro Ivo :P Цитирай
Recommended Posts