ProjectHamsterdam Отговорено Ноември 20, 2007 Отговорено Ноември 20, 2007 Walk - Engl Powerball Engl Powerball - лампов усилвател. Мисля че докарва Pantera добре? Цитирай
bratmito Отговорено Ноември 20, 2007 Отговорено Ноември 20, 2007 (Редактирано) ^ Почти 1:1.Каточили саунда на Пантера звучи малко "по-плоско" в сравнение с тоя запис,но в крайна сметка Енгъла звучи даже по-яко според мен. Редактирано Ноември 20, 2007 от bratmito Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 20, 2007 Отговорено Ноември 20, 2007 енгъла звучи по-меко и типично лампово, докато звука на даймбег не мисля че може да се докара съвсем - може да звучи яко но е по-друго Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 (Редактирано) В транзисторния звук има по-ясни, леко трещящи, нечетни хармониции, които обикновено са в повече, и от там идва лошото име на транзисторния звук в някои китаристски среди. Обертона на лампата е по-топъл, мазен и плътен.. исобщо неговите хармониции се възприемат като по-приятни и музикални. Принционо със всичко може да се постигне желания звук, с достатъчно техника, и с ръчкане. Но в частния случай - да, с лампа звучи много яко, но лампата обикновено не се доближава толкова много до транзисторния звук. Транзисторния звук просто си има друга високочестотна окраска(с която трябва много да се внимава, за да не стане тя от окраска - трещене). Не забравяйте, обаче, че и записа на Пантера е обработван! Редактирано Ноември 21, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
vovcho Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 Евалата, coh-da, наби ми душевна чикийка с мнението си. Цитирай
coh-da Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 vovcho, хахахаха... ми направо се изчервих. Mu3epHuK, на записа който си пуснал пича май още не е бил закусил, никак не ми напомня за Пантера, може би само околността на тоновете, които свири съдържа границите на Даймбег, но никога не ги достига! Ау, а накрая рифа, дето ми е едно от най-любимите неща в Walk, толкова недаймбегско като звук звучи. Жалко за Енгъла, педвид опита! Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 Walk - Engl Powerball Engl Powerball - лампов усилвател. Мисля че докарва Pantera добре? И аз така мисля (да не кажа, че лично на мен ми допада даже с една идея повече от саунда на Пантера, може-би точно защото е лампов) и се кефя както на звука, така и за записа! Като написах по-горе одобрителен коментар за първия постнат линк, имах предвид по-скоро, че звукът сам по себе си не е лош и има нещо общо с Пантера, без да е нещо кой знае какво, но за този запис гласувам с две ръце!!! @coh-da, че никой не е Даймбег и няма точно оборудването и саунд инженеринга на Даймбег, е ясно на всички и не изненадваш никого с такива откровения. За мен смисълът на това да се доближиш до звука на Даймбег по един или друг начин не е да се правиш на него, а да правиш музика в стила и духа на Пантера или тяхното звучене. Даже е желателно да имаш поне една нотка индивидуалност както в звука, така и в свиренето си, именно защото не си Даймбег и няма как и защо да бъдеш! Цитирай
coh-da Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 sevenstring, абсолютно съм съгласен, но тогава няма да говорим за звука на Pantera и в частност на Dimebag, а за ефектите му (им). Звука е нещо много различно и то започва със звукоизвличането от струните. А не с крайния ефект на лампата или транзистора! Това искам да кажа. И затова продължавам да твърдя, че не... не може звука на Pantera (в случая този на Dimebag) да се докара с лампи. Ефект на звука... може би да, но затова трябват пари, най-малкото да си ги купиш, после да настройваш до откат в малкия мозък, но звука не е ефектите само. Ефектът (дистъри, фленджъри, лампи, транзистори, предусилватели, усилватели, говорители дори) се прилага върху звука. А този звук идва от начина, по който трептят струните. Толкова ли е трудно да се проумее!? А как трептят струните... еми... тогава!? Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 За мен, семпъла звучи добре и съм на мнение, че този звук може да се направи с лампов амп. .......естествено, че всеки си носи звука в себе си, и дори със същия чейн(като на Даймбег) резултата ще е различен. Мисля, че китариста заема най - важното място във веригата на крайния китарен звук, но това скоро го обсъждахме в една друга тема. Цитирай
AXE Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 Вече не мога да се стърпя coh-da, не съм съгласен с тебе. Не че звукоизвличането е малковажно, ама не играе чак пък такава роля за крайния звук. Ако хвана китарата на Дайм, с неговия чейн и прасна една квинта, ще си звучи като даймбегска квинта, еба го. Ти едва ли не искаш да кажеш, че ще звучи тотално различно. Ми няма Говорим за звук тука, нужно е просто да изсвириш някоя нота/акорд чисто и силно, за да чуеш как звучи. Това кой по-добре свири Пантера - аз или Даймбег - дори не трябва да го споменаваме като въпрос Но тука става дума за ЗВУК. Така че нека не превъзнасяме ненужно качествата на Дайм(които са безспорни, аз също съм му голям фен) в тази тема. По темата - първия запис звучи близко до Пантера, но верно му липсва малко тяга. Втория обаче не мисля че е много близко до истината. С лампи 1:1 не знам дали може да се докара, но със сигурност може да се докара нещо близко и къртещо Цитирай
coh-da Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 Странно защо аз също говоря именно за звука. Ама сигурно е !? Обаче ентусиазмът ти, AXE е похвално добър! Ефекти на звука има всякакви и те за мен за без значение. Цитирай
AXE Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 (Редактирано) Явно ползваш друга терминология. Т.н. от теб ефекти на звука са това, което обсъждаме тук. Така че ако не те интересуват.. Редактирано Ноември 21, 2007 от AXE Цитирай
Ивелин Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 според мен Pantera определено може да се докарва с лампи, но този клип е доста далеч от истината. за сравнение/припомняне: http://www.youtube.com/watch?v=gV4dAKrpbfQ Братле, не забравяй, че в оригинала има и бас... Но на мен лично (като фен на Pantera и като пианист) изказвам мнение, че звука на пича е много як !!! Цитирай
Ивелин Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 Ефекти на звука има всякакви и те за мен за без значение. Лол пич, бъркаш ефектите с дефекти... Цитирай
coh-da Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 Въй, дюд! От секи дифьект, прайм ифьект! Цитирай
Recommended Posts