Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Фрактур-че - купила съм ти едно шишенце тиквено масло, само те чака да си го вземеш на срещата :D .

:blink::(:(

сполай ти за добрината, не трябваше чак толкова да вземаш присърце моите проблеми, аз си купих бадемово масло (на фирма Икаров) от аптеката, а иначе на някоя форумна среща :)

• Отговори 62
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Аз съм виждал един френд който си мажеше със силиконово масло кожата около таблото на колата и самия волан.

Може и то да става :godbless:

Макар, че грифа на мойта китарка изглежда, изщкуркан по рождение

(или най-мвого да има много тънък слой лак, който не се усеща :godbless: )

Редактирано от solo5
Отговорено
Аз съм виждал един френд който си мажеше със силиконово масло кожата около таблото на колата и самия волан.

Може и то да става  :godbless:

...

за пиене ли - не ми се вярва :godbless:

щом мастити люде в попрището на мазането на грифа не са споменали силиконовото масло - значи има вероятност да не е за това предназначение

Отговорено
значи това което аз имам си го взех от аптеката. КОКОСОВО МАСЛО на фирма ИКАРОВ

Аха, значи не е готварското масло. Ясно и danke. :godbless:

То явно дали ще е бадемово или кокосово опира до предпочитания за аромат. :godbless:

А за силиконовото масло - може би става за подмладяване на изкуствена кожа, но на гриф май не е удачно, 'ма знам ли и аз. :think:

Отговорено

Силикон НЕ се препоръчва, в момента не си спомням защо, но не се. :godbless: **

*Относно отрицателните последици от силикона, можете да задавате въпросите си на: pamela@baywatch.org

**това е сериозно(първото) :godbless:

Отговорено (Редактирано)
значи това което аз имам си го взех от аптеката. КОКОСОВО МАСЛО на фирма ИКАРОВ

Аха, значи не е готварското масло. Ясно и danke. :godbless:

То явно дали ще е бадемово или кокосово опира до предпочитания за аромат. :godbless:

А за силиконовото масло - може би става за подмладяване на изкуствена кожа, но на гриф май не е удачно, 'ма знам ли и аз. :think:

еми то няма мирис :godbless:

Редактирано от stratocaster
Отговорено

Не съм 4увал да се маже целия гриф, но 6том казвате...

Знам само 4е FAST FRET by GHS става за мазане не само на фретборда, а и за цялата китара, но не е задължително :)

Което истински 6те ви съхрани грифа е сваляне на струните когато не свирите за по-дълго :)

Отговорено

Само да вметна, че не всеки лак лепне - на Ямахата ми грифа е лакиран с някакъв полиуретанов лак, сериозен слой си е, матов и не ти лепнат потните пръсти по него. :huh: Хората са си го измислили. И за разлика от тия омаслените дървеса, не иска поддръжка и защита.

Но пък омаслено нелакирано тяло много повече ми харесва.

Отговорено

Знам само 4е FAST FRET by GHS става за мазане не само на фретборда, а и за цялата китара, но не е задължително ;)

Което истински 6те ви съхрани грифа е сваляне на струните когато не свирите за по-дълго ;)

не е ли вредно да се свалят струните нацяло?

не води ли до последващо 'измятане' на грифа?

:happy:;);)

Отговорено (Редактирано)

Знам само 4е FAST FRET by GHS става за мазане не само на фретборда, а и за цялата китара, но не е задължително :P

Което истински 6те ви съхрани грифа е сваляне на струните когато не свирите за по-дълго :P

не е ли вредно да се свалят струните нацяло?

не води ли до последващо 'измятане' на грифа?

:huh::P:P

точно обратното :P

ама никой не смее да свали струните и да си призане че не свири :D

Редактирано от solo5
Отговорено
точно обратното :P

ама никой не смее да свали струните и да си призане че не свири :P

:D:P:P

То4но така !

Хахахахахахах!

:huh:

Отговорено

Брей, какви ли не щуротии, само нормалното лимоново масло го няма в списъка :huh:

А си е екстра - аз ползвам едно на Dunlop, и съм много доволен.

Отговорено (Редактирано)
Брей, какви ли не щуротии, само нормалното лимоново масло го няма в списъка :headbang:

А си е екстра - аз ползвам едно на Dunlop, и съм много доволен.

Glacierise - ами по отношение на Dunlop има "препоръка":

...

Много лютиери НЕ препоръчват мазане с продукти на разни специализирани фирми ( като Дадарио, Дънлоп, Дандреа и пр.), защото техните продукти съдържали много химия и малко масло. Подходящи са чистите масла предназначени за козметични нужди. Роджър Садовски например ползва лимоново масло, разни други - ленено, кокосово и пр.

пак лимоново масло, но не такова на Dunlop, е не съм ползвал техен продукт, но може да споменеш дали не е с примеси (пише ли на опаковката нещо за примеси)

а за свалянето на струните - има аналогична тема: за отпускане на жиците, може да има някои "паралели" между двата прийома

Редактирано от fracture
Отговорено

Това за състава на лимоновото масло е вярно (съдържа парафин, разтворители, аромати и пр.), но не значи че не става за употреба. Ако не ставаше фирмите отдавна щяха да са го заменили с друг продукт. По-скоро имах предвид, че употребата му не е издържана от манияшка гледна точка. Ако си купя бас за 2000 долара (втора ръка :headbang: ) не бих го мазал с такова