didopantom Публикувано Януари 2, 2005 Публикувано Януари 2, 2005 отпускате ли струните когато не свирите? аз го правя винаги след репетиция,а вие? Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 След репетиция, да. Иначе са си винаги настроени... но е гадно, че свиря в 3, 4 настройки и сменям на всеки 20 мин Цитирай
MDFk Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Аз не..за пестене на струните? :think: Не,не смея от страх за постоянната измяна на напрежението на грифа.според мен де..смятам 4е така ще замяза на лодка,а не искам да стане така..като нещо не е развалено,е добре 4овек да не го поправя. Цитирай
assoass Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Аз мисля,че отпускането на струните не е полезно за грифа.Постоянното изменяне на напрежението,което струните имат върху грифа води до измятането му. Цитирай
didopantom Отговорено Януари 2, 2005 Автор Отговорено Януари 2, 2005 абе май сте прави. повече няма да ги бутна.... освен когато ги сменям :guitar: Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 даже най-добре за китарата е дори при смяна струните да се заменят с новите една по една а не наведнъж за да не се отпуска напълно натягането. Цитирай
pacman Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Аз мисля,че отпускането на струните не е полезно за грифа.Постоянното изменяне на напрежението,което струните имат върху грифа води до измятането му. Псълютно вярно... по принцип при всяка рязка смяна на напрежението в грифа трябва да се настройва truss rod-а, a все пак колкото по-малко се ръчка по него, толкова по-добре Цитирай
Jigsaw Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Аз никога не ги отпускам! Дори струните ги сменям една по една, само като ги варя ги свалям всички... Цитирай
joexx Отговорено Януари 3, 2005 Отговорено Януари 3, 2005 аз сь6то мислиа 4е отпускането на струните е безмислено<какво се постига като се отпуснат,може би ни6то>6те ми е интересно да знам какво си е мислил didopantom 4е постига с тожа отпускане? Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 3, 2005 Отговорено Януари 3, 2005 и аз не ги отпускам няма смисъл. Цитирай
Glacierise Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Те па тва нема никва файда Не ги сваляй, пич. Да не говориме, ако си с флойд Цитирай
MDFk Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 ако си с флойд сигурно тук алтернативата е да махаш пружините.. :green: :green: :green: но при вси4ки положения - дори елементарното отпускане на струните при застудяване в стаята си е шит,все ти прецаква инструмента. Цитирай
warwick Отговорено Януари 8, 2005 Отговорено Януари 8, 2005 Това за отпускането е наистина много стара глупост и аз съм я чувал преди. Аз лично съм изумен от моята YAMAHA свиря през 4-5 дни и не се разтройва грам. Цитирай
yotzzo Отговорено Януари 17, 2005 Отговорено Януари 17, 2005 Не е добре да се отпускат струните и не знам на кого изащо му е хрумнало...))) Цитирай
Recommended Posts