fracture Отговорено Юни 5, 2005 Share Отговорено Юни 5, 2005 Фрактур-че - купила съм ти едно шишенце тиквено масло, само те чака да си го вземеш на срещата . сполай ти за добрината, не трябваше чак толкова да вземаш присърце моите проблеми, аз си купих бадемово масло (на фирма Икаров) от аптеката, а иначе на някоя форумна среща Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
solo5 Отговорено Юни 5, 2005 Share Отговорено Юни 5, 2005 (Редактирано) Аз съм виждал един френд който си мажеше със силиконово масло кожата около таблото на колата и самия волан. Може и то да става Макар, че грифа на мойта китарка изглежда, изщкуркан по рождение (или най-мвого да има много тънък слой лак, който не се усеща ) Редактирано Юни 5, 2005 от solo5 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fracture Отговорено Юни 5, 2005 Share Отговорено Юни 5, 2005 Аз съм виждал един френд който си мажеше със силиконово масло кожата около таблото на колата и самия волан. Може и то да става ... за пиене ли - не ми се вярва щом мастити люде в попрището на мазането на грифа не са споменали силиконовото масло - значи има вероятност да не е за това предназначение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Юни 5, 2005 Share Отговорено Юни 5, 2005 значи това което аз имам си го взех от аптеката. КОКОСОВО МАСЛО на фирма ИКАРОВ Аха, значи не е готварското масло. Ясно и danke. То явно дали ще е бадемово или кокосово опира до предпочитания за аромат. А за силиконовото масло - може би става за подмладяване на изкуствена кожа, но на гриф май не е удачно, 'ма знам ли и аз. :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pacman Отговорено Юни 5, 2005 Share Отговорено Юни 5, 2005 Силикон НЕ се препоръчва, в момента не си спомням защо, но не се. ** *Относно отрицателните последици от силикона, можете да задавате въпросите си на: pamela@baywatch.org **това е сериозно(първото) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Юни 5, 2005 Share Отговорено Юни 5, 2005 (Редактирано) значи това което аз имам си го взех от аптеката. КОКОСОВО МАСЛО на фирма ИКАРОВ Аха, значи не е готварското масло. Ясно и danke. То явно дали ще е бадемово или кокосово опира до предпочитания за аромат. А за силиконовото масло - може би става за подмладяване на изкуствена кожа, но на гриф май не е удачно, 'ма знам ли и аз. :think: еми то няма мирис Редактирано Юни 5, 2005 от stratocaster Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юни 5, 2005 Share Отговорено Юни 5, 2005 Не съм 4увал да се маже целия гриф, но 6том казвате... Знам само 4е FAST FRET by GHS става за мазане не само на фретборда, а и за цялата китара, но не е задължително Което истински 6те ви съхрани грифа е сваляне на струните когато не свирите за по-дълго Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Юни 6, 2005 Share Отговорено Юни 6, 2005 Само да вметна, че не всеки лак лепне - на Ямахата ми грифа е лакиран с някакъв полиуретанов лак, сериозен слой си е, матов и не ти лепнат потните пръсти по него. Хората са си го измислили. И за разлика от тия омаслените дървеса, не иска поддръжка и защита. Но пък омаслено нелакирано тяло много повече ми харесва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Юни 6, 2005 Share Отговорено Юни 6, 2005 Не съм 4увал да се маже целия гриф, но 6том казвате...Знам само 4е FAST FRET by GHS става за мазане не само на фретборда, а и за цялата китара, но не е задължително Което истински 6те ви съхрани грифа е сваляне на струните когато не свирите за по-дълго не е ли вредно да се свалят струните нацяло? не води ли до последващо 'измятане' на грифа? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
solo5 Отговорено Юни 6, 2005 Share Отговорено Юни 6, 2005 (Редактирано) Не съм 4увал да се маже целия гриф, но 6том казвате...Знам само 4е FAST FRET by GHS става за мазане не само на фретборда, а и за цялата китара, но не е задължително Което истински 6те ви съхрани грифа е сваляне на струните когато не свирите за по-дълго не е ли вредно да се свалят струните нацяло? не води ли до последващо 'измятане' на грифа? точно обратното ама никой не смее да свали струните и да си призане че не свири Редактирано Юни 6, 2005 от solo5 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юни 7, 2005 Share Отговорено Юни 7, 2005 точно обратното ама никой не смее да свали струните и да си призане че не свири То4но така ! Хахахахахахах! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Юни 7, 2005 Share Отговорено Юни 7, 2005 Брей, какви ли не щуротии, само нормалното лимоново масло го няма в списъка А си е екстра - аз ползвам едно на Dunlop, и съм много доволен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fracture Отговорено Юни 7, 2005 Share Отговорено Юни 7, 2005 (Редактирано) Брей, какви ли не щуротии, само нормалното лимоново масло го няма в списъка А си е екстра - аз ползвам едно на Dunlop, и съм много доволен. Glacierise - ами по отношение на Dunlop има "препоръка": ... Много лютиери НЕ препоръчват мазане с продукти на разни специализирани фирми ( като Дадарио, Дънлоп, Дандреа и пр.), защото техните продукти съдържали много химия и малко масло. Подходящи са чистите масла предназначени за козметични нужди. Роджър Садовски например ползва лимоново масло, разни други - ленено, кокосово и пр. пак лимоново масло, но не такова на Dunlop, е не съм ползвал техен продукт, но може да споменеш дали не е с примеси (пише ли на опаковката нещо за примеси) а за свалянето на струните - има аналогична тема: за отпускане на жиците, може да има някои "паралели" между двата прийома Редактирано Юни 7, 2005 от fracture Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Юни 7, 2005 Share Отговорено Юни 7, 2005 Aми на опаковката не пише, че съдържа нещо друго. Ето го: Fretboard 65 При мен работи чудесно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Юни 7, 2005 Share Отговорено Юни 7, 2005 Това за състава на лимоновото масло е вярно (съдържа парафин, разтворители, аромати и пр.), но не значи че не става за употреба. Ако не ставаше фирмите отдавна щяха да са го заменили с друг продукт. По-скоро имах предвид, че употребата му не е издържана от манияшка гледна точка. Ако си купя бас за 2000 долара (втора ръка ) не бих го мазал с такова Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts