Jump to content
Българският форум за музиканти

Поръчка от САЩ


DJ SKRATCH

Recommended Posts

Не разбрах ако е маркирана като гифт как обмитяват?

 

Той BaBy Thomas каза по - горе. Освен, че трябва да е отбелязана като подарък , трябва и цената, която е декларирал продавача при изпращането да е по-малка от $60, както изглежда.

 

..............................................

 

Междудругото....... Baby thomas знам, че на митницата идват само неща по-тежки от 8кг. До тук добре. Но ако това е вярно, при поръчка на по-лек предмет ( фотоапарат например), трябва да си го вземеш от пощата. В този случай как ще ти вземат мито?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не разбрах ако е маркирана като гифт как обмитяват?

С лекота!!!

 

mistik, не е само заради килограмите. Също и размера на пратката има значение! Трябва да е пусната пратката като "малък пакет", а не като "колет". Не съм сигурен за английската терминология, но е така!

Фотоапарат в оригиналната си опаковка (т.е. малък размер) и пуснато като "малък пакет", заявен като Gift, деклариран под 60$ - би трябвало да отиде директно в пощата и да си го вземеш оттам само с л.к. без никакви грижи. Но не знам дали ако пише "фотоапарат" на декларацията няма да го пренасочат към митницата. Един френд скоро си взе така фото и беше 10 дни битка с митничаря, докато излезе накрая победител и все пак не кихна нищо...

 

П.П. Съгласен съм с mrBUNGLE за ниския клас китари, макар че не е задължително да ползваш ФедЕкс, че дерат кожи... :)

Редактирано от Baby Thomas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, бе човек! Ако имаш висока декларирана стойност - обмитяват си го без да им мигне окото! Това гифт не знам дали изобщо има значение. Доколкото знам той показва, че пратката не е с търговска цел. Но по-важна е декларираната митническа стойност, която трябва да е под 45 евро (или равностойността в друга валута (около 60$)). Ако ти пишат над 60$ - гориш! Тоест обмитяват пратката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 11 months later...
Възможно е!!!

Моята китара си я купих от САЩ, и доставката с USPS Express ми излезе $115. Ако китара е без кейс шипинга може да е и по-малко, но ако пък си с по-голям кейс цената вече става огромна. USPS Express доставят обикновенно за 3-6 работни дни. Когато китара пристигне ще получиш бележка или ще ти звъннат да ходиш да си я вземеш от митницата. ( близо до Централна гара). За стоки над 100 долара ( не съм сигурен точно за тая граница), по - принцип се дължи мито и ДДС в размер на около 30% от стойността. Разправията е голяма , обикаляш 20 гишета , и даже не се знае дали ще свършиш за един ден. Единият вариянт да не се плаща мито е ако стоката е отбелязана като подарък. Ако я китарата е от Ebay предварително се разбери с продавача да я шийпне като гифт. Другия вариянт е китарата да е описана с по-ниска цена от реалната, да речем под 100 долара.

Това е моя експириънс . :) Надям се да съм бил полезен.

 

 

Само не разбрах, трябвало ли е да плащаш си мито за твоята китара или си успял да се разминеш?

 

И колко ще е митото за една китара от Aмерика, която стрива 1000 USD?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Митото е по-малката беда. Основното, което товари сумата при внос от USA е ДДС-то. :slap:

 

A ako e шипнато като гифт, т.е. "подарък" тогава не би трябвало да има ДДС, тъй като не е с търговска цел, а и ако цената е обявена примерно на 100 USD, а тия бастуни от митницата труидно могат да различат китара за 1000 долара от такава за 100-200, тогава ДДС-то не е чак такъв проблем...;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде го прочете или кой ти го каза това? ;)

 

За 68-ми път - "Gift" полето е хабене на мастило/тонер. Има ли декларирана стойност над лимита за езмитен внос - гориш. А само мито без ДДС не могат да ти вземат, няма такъв вариант!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напоследък се заяждад здраво.

Искаха да им предоставя разплащателен бордер, за да докажа реалната стойност на продукта.

Естествено няма сила, която да ме накара да им го предоставя ;) . Иначе подарък, неподарък все тая, ако е над $60 си плащаш като пич, като наистина митото не е проблем, но ДДСто товари здраво. Най-гадното, е че начисляват ДДС като в облагаемата цена включват и тази за шипинг, за което честно казано не виждам никаква логика.

Тръгнеш ли да плащаш митата отива един ден. Самото плащане не става бавно, но после се чака началника на митницата да разреши получаването на стоката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вариант е да ти сложат вътре нещо като фактура с ниска стойност, както и сам да си направиш, ама главно гледат декларираното в митническата декларация, така че е добре да се съгласуват нещата.

 

Вижте, там хората НЕ ПАСАТ! Много по-наясно са, отколкото си мислим. Поне аз на доста пъти се убедих в това. Ако искат да се "заяждат" (дефакто това им е работата, нищо че на нас не ни изнася), ще ти се стъжни живота. Както и обратното - мен са ми пускали пратка за 100$ без да ми я обмитят. Нямам връзки, не съм кихал - просто има разбрани хора и ни влизат в положението някой път... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 седмици получих пратка за около 200 долара, като предварително

бях накарал продавача да декларира за 50.

Ама тоз хамерикански чукундур не отлепил етикетчетата с реалните цени,

но аз настоях пред митничарите че струва 50 долара, не повече, че е от 80-те години и

няма пазарна цена и че съм колекционер, т.е. няма да търгувам и т.н.

Разгеле хората не се заядоха и ми освободиха пратката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че не е точно по темата, но все пак има нещо общо. Митничарите се заяждат с всеки, но въпроса е кой ще им се върже. Последният път като летях към БГ ми загубиха китарата (бях я пуснал чекирана), както обикновенно - вива еир франс. Както и да е, попълних декларацията за загубен багаж, за да може да ми я докарат възможно най-бързо. Като пусках декларацията, митничара каза:

 

-Ооо, то щом е музикален инструмент ще слагаме мито.

 

-Как точно ще сложите мито на инструмент, произведен през 98'ма и ползван от тогава?

 

-Ами много лесно - ще определим приблизителна цена за китарата (1000$) и от нея ще си изчислим митото - ще е около 50$.

 

-Няма да ви дам и стотинка за това, че пътувам с китарата си!

 

-Ами добре, ще ви я докараме до 2 дни с куриер. Лек ден.

 

Това беше. Обаче ако бях казал "Ами добре, щом трябва ще платя мито" и онези щяха да захлебят 50$ за няколко минути. Пичовете просто си пробват. Не им се връзвайте.

 

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.