Delyan Публикувано Ноември 12, 2007 Публикувано Ноември 12, 2007 (Редактирано) Двата микрофона са поставени горе-долу симетрично вляво и вдясно спрямо центъра на говорителя, демек едно и също дрънчане записано от Shure SM57 и Sennheiser е906. Усилвателят е Marshall 6101LM Anniversary Series. PC hardware - M-Audio Delta 1010LT. Китарка - Ibanez RG770DX '93 (малко за смяна на прагчета ). Кратките семпълчета са съответно от трите канала на Marshall-a. Clean Sennheiser-e906-clean Shure-SM57-clean Crunch Sennheiser-e906-crunch Shure-SM57-crunch Lead Sennheiser-e906-lead Shure-SM57-lead Надявам се да са ви от полза. Редактирано Ноември 12, 2007 от Delian Цитирай
coh-da Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 Хмм, шуъра доста светъл ми се счу... а на лийда п́о ме изкефи зенхайзера. Добих представа, благодаря... комбинативност муй майката! П.П. Пусни нещо ново авторско ве, Делияне! Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 13, 2007 Автор Отговорено Ноември 13, 2007 Радвам се, че са ти били полезни. Надявам се и на други да бъдат. Записан е най-натурален звук без никаква допълнителна обработка, добавяне на reverb, delay и т.н. п.п. Благодаря ти много за интереса ... работи се по-въпроса Цитирай
coh-da Отговорено Ноември 13, 2007 Отговорено Ноември 13, 2007 Да ти кажа честно мен при такива записи други въпроси повече ме мъчат, а именно: Каква е околната среда на записа? (стая, 6 голи стени, такава с меки стени ли, обикновена стая на китарист с книги шкафове с кабели и дискове, а може би тертирана аксутически и направена като или колкото се може повече да прилича на студио) Понеже никога не съм се занимавал с такава техника и технология да питам още: Микрофоните накъде си ги бил насочил точно срещу говорителя!? (ако е един говорителя де; или си избрал един от двата) Под ъгъл хоризонтален? Надолу? Нагоре? (под ъгъл вертикален) Покривал ли си цялата конструкция с някакви акустични драперии или както там се вика? (май така може, когато е голямо студиото или се записва в домашна обстановка) Ма то купища въпроси... Три свирни си направил за всеки от отделните канали на усилвателя, но би ли записал нещо стерео с тези два микрофона? Ще ми се да го чуя, но май е доста пипкава работа и по принципа проба-грешка, докато се избегне магсимално фазовата взаимоподтискаемост от такъв тип записване с два микрофона? Ще ми се да чуя такива опити също? Ако можеш да направиш, макар и да знам, че ще ти отнеме доста време както да ги запишеш добре, така и после да ни го опишеш как е станало? Когато - тогава! А дотогава Цитирай
BlueZone Отговорено Ноември 14, 2007 Отговорено Ноември 14, 2007 Мен лично и в трите случая 57-цата ми допадна повече, но аз лично ако разполагам с тия двата микрофона, бих ги използвал и двата, като за това разбира се, са нужни един куп тестове докато се постигне желания резултат. Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 15, 2007 Автор Отговорено Ноември 15, 2007 Стаята си е обикновена на китарист . Това е разположението на микрофоните. Усетих се, че съм натиснал без да искам High и Low Cut филтрите на ампа и затова звучи леко странно. Разбира се, при първа възможност ще запиша стерео с двата микрофона. Има една неприятна страна на цялата тази работа и тя е, че нямам възможност да поусиля ампа като записвам в домашни условия, но все пак "Low Volume Compensate"-а донякъде компенсира. Цитирай
synchu Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 906 иска малко игра при нагласяването за запис, но на мен специално ми харесва повече от СМ57. Като допълнителен плюс е и по-мултифункционален микрофон... Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 15, 2007 Автор Отговорено Ноември 15, 2007 Дам, ако трябва да съм честен и на мен e906 ми допада малко повече от SM57, но и shure-то се има своите предимства Цитирай
vhcs Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 и аз съм на мнение, че в тоя случай Зенхайзера е една идея по-добър от шура. много полезно сравнение Цитирай
Recommended Posts