levaka Публикувано Ноември 11, 2007 Публикувано Ноември 11, 2007 Здрасти. Значи, направих си в мойта стая едно минипомещение, което в един момент ще се използва за звукозапис, но трябва на вратата му да сложа едно стъкло, за да се виждам с човека вътре- вероятно 50/50 сантиметра ще бъде. Та въпросът ми е какво точно трябва да е то, за да бъде звукоизолацията възможно най-добра- някакъв по-дебел плексиглас или пък някой стъклопакет? И има ли изобщо ЧАК толкова голямо значение какво ще бъде стъклото? Цитирай
f1_sound Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 Принципно само от едно стъкло къквото и да е не очаквай идеални резултати, принципно практиката в България да се прави студийно стъкло е няколко стъклопакета монтирани под различен ъгал с въздух между тях, иначе за професионално направено стъкло специално за звукозапис съм виждал само в държавните медии БНТ и Националното Радио, Радио Пловдив и.т.н. Затова разтрагни се по фирми предлагащи стъклопакети и питай за данни на съответният стъклопакет, има двойни, тройни и.т.нататък стъклопакети с различни свойства на топлоизолация и звукоизолация, някои са пълни с наргонов гас, други са под вакум и така, просто поразучи и само ще ти кажа, че един стъклопакет дебел, демек многокамерен, тежи доста и дано вратата да е на хубави панти и да не провисва Успех Цитирай
Da_Fuse Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 Най - простичко можеш да го направиш с две стъкла (обикновени) всяко под 45 градуса спрямо стената и общо двете на 90 градуса едно спрямо друго. Със същия успех разбирасе можеш да ползваш и стъклопакет с аргон общо взето зависимостта е такава - колкото повече стъкла толкова по-добре , а наклона им спрямо стената служи в полза на акустиката на помещението. Цитирай
patzo Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 Е най-добре е със два стъклопакета на максимално разтояние, като единият е под ъгъл. Но това се прави за стени, а за врата си е практически неприложимо. Така че най-добрия вариант е един стъклопакет като едното стъкло е различна дебелина - примерно едното е 4мм а другото 5мм. Също така като ти правят пакета кажи каква дебелина го искаш- това зависи от какъв дистационер слагат между стъклата. Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 13, 2007 Отговорено Ноември 13, 2007 Човекът не търси някакъв суперпрофесионален резултат, а само сравнително добра звукоизолация. 50 Х 50 сантиметра е много малка площ, в сравнение със стандартната големина прозорец между контрол рума и студиото, така че двойно стъкло, съобразено с дебелината на вратата ще му свърши работа. Смятам все пак, че 4-5 мм. е малко, дори и за 50Х50. За сравнение моят прозорец е двойно по-голям (метър на метър), оформен с 4 бр. стъкла под различни ъгли, с дебелина между 6 и 8 мм. и заедно с въздушното пространство между тях образуват обща преграда от близо 35 сантиметра, от която само стъклата са 3 сантиметра обща дебелина. Мисля, че 6 мм. е добра дебелина и на площ от 50х50 няма да допусне никакви трептения....но не забравяй и различния наклон на всяко от стъклата - може да е малък, но да го има, защото всички знаем какво се поражда между паралелни гладки повърхности... Цитирай
Nevermore Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Също така за максимален ефект можеш да сложиш при 50х50 см стъкло по една вертикална и една хоризонтална лента през средата/примерно см широк изолирбанд или нещо подобно/. Така се поема от вибрациите на стъклото. Аз лично съм си решил проблема с два стъклопакета. Т.е. 3 въздушни джоба общо, при дължина 1,20 и широчина 65 см на стъклопакетите. Цитирай
levaka Отговорено Ноември 23, 2007 Автор Отговорено Ноември 23, 2007 Мерси за отговорите. Поизясни ми се този казус, тъй че вече ще знам как да се заема с него. Цитирай
Recommended Posts