Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Най-чудното е, че въпросната Гига работи безпроблемно с някаква измислена програма (Секвоя), ...

Тука малко бъркаш. Ето един линк ей тъй за информация само относно Секвоята. Освен вс друго виж и цената.

http://www.samplitude.com/de/seq.htm

• Отговори 59
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Най-чудното е, че въпросната Гига работи безпроблемно с някаква измислена програма (Секвоя), ...

Тука малко бъркаш. Ето един линк ей тъй за информация само относно Секвоята. Освен вс друго виж и цената.

Ех тея немци... Къртят мивки :D

Всичко на английски, само отдолу се мъдри "Kein Effekt" ;)

Отговорено

Price:

Single license: 2,500 EURO (excl. VAT).

Мале-е-е-е-е! Супер секвоя! :D От злато! Пустите му германци! Как сте я отсекли, бе? Тези, които я ползвате, имам пред вид? :D

Отговорено

Price:

Single license: 2,500 EURO (excl. VAT).

Мале-е-е-е-е! Супер секвоя! :D От злато! Пустите му германци! Как сте я отсекли, бе? Тези, които я ползвате, имам пред вид? :headbang:

Free trial.

ЗемАх я на изплащане.

:D

Отговорено
Най-чудното е, че въпросната Гига работи безпроблемно с някаква измислена програма (Секвоя), която е подобна на Cubase-а, но е доста дървена, както подсказва и самото й заглавие.

шшшшшт :D недей така... измислена :D

подобна на Нуендо...айде Самплитюда иди дойди....ама Секвоя е различен Космос въобще...тя (слава Богу!) не и е и целта да е подобна на Нуендо.

Отговорено (Редактирано)

Добре, това наистина може да е така, но има разни неща които малко ме дразнят. Работих с тази програма сравнително кратко време за да мога да се запозная достатъчно добре с повечето и предимства. Не ми харесва липсата на разни екстрички, с които съм свикнала при Cubase-а. Интерфейса й наистина е малко "секвойски". Като започнеш да записваш някой трак не ти показва в реално време, как върви записа, а после ти го вади като готов трак.

Абе много и елементарни по рода си нещица, които обаче не ме радват особено. Признавам, че Cubase-а има доста трески за дялане, но просто с него съм свикнала. Много се бях настроила за последния Cubase-а, но така и не се намери, кой да го кракне. H2O се изложиха този път :D

Редактирано от Kassiopea
Отговорено

A за какво ти трябва да ти го показва записа в реално време - кефи те как рисува уейвформи ли ????:D:headbang: (шегувам се де, не се заяждам).

Секвоята е по-скоро ориентирана към аудио-едитинг, където е толкова напред, че не е истина просто....:rolleyes:)

Интерфейса е въпроса на предпочитание, ако става въпроса какво ми харесва най-много - това ще е Сонар. Където (почти) всичко е пльоснато на един екран. Но за Самплитюд и Секвоя определено си трябва време за свикване...:D

Отговорено

За Секвоята ще се съглася, но изобщо не споделям мнението ти за Сонара. Именно това, че всичко е пльоснато на един екран е най-големият му проблем (за мен). Когато ми го препоръча един приятел си игра цяла нощ да ме убеждава, колко е удобна тази програма, защото всичко е много опростено. Не съм съгласна, че като ти извадят всичките менюта и барове ти правят живота по лесен - напротив. Изгубваш се докато се опитваш да си свършиш някаква работа. Незнам, мен лично категорично не ми харесва Сонара.

Отговорено (Редактирано)
Незнам, мен лично категорично не ми харесва Сонара.

лично ключовата дума в целия пост и във всички мои постове по принцип :band2: Демек всичко е въпрос на вкус :band1: Не казвам, че Сонар е по-добър от Кюбейз СХ, казвам, че за мен е по-добър и при това като интерфейс и удобство:D

Иначе Секвоя и Самплитюд (който от време на време ми е "Самплитъп") рулз :metalist:

Концепта за това дали (почти)всичко трябва да е пльоснато на екрана не означава, че е безразборно разхвърляно разбира се. Точно напротив - има здрава 'у'мисъл ;) Все таки де....не ми е по вкуса цъкането в 15 менюта и екрана, за да открия некъв езотеричен цък....както и да е :headbang::jazzband:

п.с. същественото ми предложение към модераторите е да попреместят последните постове къде в "Софтуер" на Звукозапис или в Говорилнята, че mila_kara и разводнихме темата, за което и се извинявам, а и на модераторите за времето, което ще им отнеме :virtuoz::punkband:

Редактирано от synchu
Отговорено

Разбира се, прав си. Всеки си има лично мнение и определени предпочитания за това, как иска да му изглегда програмката. Наистина ми е много несимпатичен Сонар-а. Ама наистина много.

Колкото до Секвоята, май ще я поразгледам по-подробно тази програмка. Май съм си извадила прибързани изводи. Ще се поправя! :jazzband:

Отговорено

абе не знам, ама аз ей така се фърлих у семплитуда и останах мн приятно изненадан. Някак все едно съм отишъл д ми скроят костюм, абе все едно за мене е правено. такова удобство ми беше да работя с тва, екулайзери, ефекти, всичко ти е като на длан и просто и лесно и качествено. Единственото, което ме издразни тогава е, че не успях да намеря що не ще като записвам нов трак да плейва и старите, обаче като си помисля колко нерви бях похабил по нуендото ..... ЕДинствения минус на продуктите на Маджикс е обработката на МИДИ

Сонара е нещото дето човек може да започне.

Отговорено
п.с. същественото ми предложение към модераторите е да попреместят последните постове къде в "Софтуер" на Звукозапис или в Говорилнята, че mila_kara и разводнихме темата, за което и се извинявам, а и на модераторите за времето, което ще им отнеме :metalist::angry:

Не се притеснявам от "разводняването " на темата. Напротив, искрено се радвам, че се дискутира относно музикалния софтуер! Събрах полезна информация.

P.S. А на едно друго място останах с впечатлението, че никой не иска да говори за това как работи и с какъв софтуер. :curse: :hello:

Отговорено
P.S. А на едно друго място останах с впечатлението, че никой не иска да говори за това как работи и с какъв софтуер. :metalist: :hello:

Без да се заяждам и тук никой не пише как, а с какъв всеки е писал в доста теми :curse::angry:

Отговорено
P.S. А на едно друго място останах с впечатлението, че никой не иска да говори за това  как работи и с какъв софтуер. :curse:  :hello:

Без да се заяждам и тук никой не пише как, а с какъв всеки е писал в доста теми :angry::virtuoz:

Ами, то софтуерът предполага и начина на работа. Е, почти! Условностите са много, колкото са и небесните светила, предполагам.

Не искам да влизам в спор, но ...аз нямам нищо против да посоча принципно начина на работа с моите програми. :metalist:

Програмите, които ползвам са Melody и Harmony Assystant. Върху толкова броя петолиния, колкото са и инструментите задавам с помощта на ноти мелодията, която същите трябва да изсвирят. Как ще прозвучи тази мелодия зависи от вградената дигитална звукова карта. Най-добрата, златната, засега ще използвам в перспектива. Затова чрез аудиообработка в Cubase се старая да дам сила и обем на звука. В момента си набавям достатъчен брой VST, за да обработвам експортиран от Harmony-то MIDI-файл. Самото Harmony има вграден Soft synt, който прави звука на експортирания файл да звучи по- реалистично, но пак повтарям, много зависи от типа звукова карта. Още на нотната партитура мога да правя reverbation и още куп други обработки с помощта на вградения в програмите микропроцесор. В Cubase-то обикновено използвам за аудиообработка Multiband compressor, понякога и друго.

В общи линии, това е!

Наздраве с моята марка питие! :virtuoz:

Отговорено (Редактирано)

Този начин на работа се използва и във 99% от другите софтуери, които поддържат възможности за нотиране :curse: Но това е само ако "правиш", т.е. създаваш музика със софтуер, в този случай - сега като го описа друг едва ли има нужда да го прави :angry:.

При запис и смесване обаче процедурата (ако въобще може да се каже че има такава) в зависимост от инструмента, задтерминалното устройство, целта и идеята вариантите определено са много-много (което е повече от много :metalist:). Затова трудно може да предадеш книга от 2-3-4-5-6-700 страници в един форумен пост...:virtuoz:

А за да кажа и нещо по-темата инструментала като такъв е готин, приятен, релаксиращ, макар и малко монотонен.

А за реалистичното звучене сори ама звучи като pure shit, абсолютно обикновен МИДИ синт. Както и Пешо и други предложиха и тук и в други теми давай напред с VST семплерите - реалистичността е доста по-голяма. Няма лошо в това да се представят музикални идеи, но на мен лично не ми харесва като звук да са на нивото на мобилен телефон от преди 2 години. В това пак няма лошо - важното е да се върви напред (и да не вярваш че софтуера ти звучи реалистично, защото определено не е така):virtuoz:

:virtuoz::cheers:

Редактирано от synchu