Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Търся хард диск за корг ра60.какъв трябва да бъде и от къде мога да го намеря.Знам че трябва да е до 2 гигабайта.Аз съм от Враца.

Отговорено

Хубаво...ама защо тука?? И в секцията "клавишни", и в секцията "купувам", и в секцията за "хардуер" да го беше пуснал - пак щеше да е по-логично. <_<

...а иначе ти трябва 2.5 " хард диск...като тези за лаптопите.

Отговорено

аз сложих хард диск на моя Pa80 миналата година,40 гигабаита от лаптоп.казвали че повече от 2 гигабаита неможе да прочете,но аз не съм се убедил в това тъй като 2 гигабаита са направо непосилни за запълване.А и да намериш толкова малък харддиск от лаптоп е на практика невъзможно.Въпросната процедура я направи Невилян в София.Тогава струваше 200лв,сега незнам колко е...

Отговорено (Редактирано)
аз сложих хард диск на моя Pa80 миналата година,40 гигабаита от лаптоп.казвали че повече от 2 гигабаита неможе да прочете,но аз не съм се убедил в това тъй като 2 гигабаита са направо непосилни за запълване.А и да намериш толкова малък харддиск от лаптоп е на практика невъзможно.Въпросната процедура я направи Невилян в София.Тогава струваше 200лв,сега незнам колко е...

Именно, защото не мога да намеря ,за това търся помощ, а иначе тази цена която посочвате е много висока,може би е от преди няколко години.Сега ще говоря с техника на иван Бозов и по късно ще напиша резултата,ако и други колеги се интересуват.Все пак благодаря за отговорите.

Редактирано от Емо
Отговорено
Искаш ли да го превърнеш в PA80?

Ами искам,но мисля ,че не е толкова лесно.Все пак ми е интересно как става.Благодаря

Отговорено

аз имам Ра60hd, който фабрично е с хард диск, който е 3 GB. Правете си изводи. В най-лошия случай да му сложиш 20 и той да разпознае 6 и какво?

Отговорено
аз имам Ра60hd, който фабрично е с хард диск, който е 3 GB. Правете си изводи. В най-лошия случай да му сложиш 20 и той да разпознае 6 и какво?

Калине,трябва ли ти нещо за корга.-emil_66_vr@abv.bg

Отговорено
всичко си имам, а което нямам си го правя, мерси

На мен ми трябва стил подобен на DUMI 2,но за използване при по-бързи песни,нещо като това на което му казваме българска румба.Ще ти бъда благодарен ако ми услужиш.

• 2 months later...
Отговорено

Колеги,,, имам вече хард,който е 500мб , и като капацитет ме удовлетворява обаче? Какъв точно кабел трябва да намеря за да се инсталира харда и кои крачета от него трябва да се елиминират , защото чух за нещо такова. Поздрав към всички РА 60-тки. / ПС . Ако има някаква схема за монтиране, някакви особености при монтажа и въвеждането в експлоатация ,моля помогнете, защото не съм работил със синтезатора с хард.

Отговорено (Редактирано)

Емо, потърси някой който знае какво прави. Аз лично се сбогувах с един 2GB-тов макар постановката да беше съвсем различна.

Разликата в хардовете е следната

3.5 инча обикновен- 40 пина, захранването е отделно-4 пина и още 5-7 пина за мастер или слейв

2.5 инча за лаптоп- 44 пина- като захранването е само 5V и влиза в тези 44 пина

2.5 инча за лаптоп-50 пина е тука вече незнам

но и на трите вида от 1 до 40 пин е едно и също.

Не съм отварял все още Корга щото е в гаранция и незнам къв слот има но ако има 40 пинов слот+ 4 захранващ нещата ще са много лесни и освен харда ще ти трябват 5-6 лева за 2,5" to 3,5" HDD Adapter от този вид http://roline-bg.com/pict_show.php?pict=pi...e=11.03.1535-50

Но пак ти казвам потърси някой който знае кое как е и как става и да не забравиш да напишеш какво е станало че не си нито първия нито последния който мисли да прави този мод

Айде успех

Редактирано от BASHMAISTORA
Отговорено

Както ви казах моя е фабричен и не съм отварял, но знам че е за лаптоп. Кой от двата вида е не знам. Ако си близо до София виж Невилян. Той официално ремонтира КОРГ.