Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 (Редактирано) Кое затяга и разтяга? Тези винтове, и по този начин ли? Редактирано Ноември 8, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Achiles Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 К'во ти пука. Свири Нирвана? (шегичка, Нирвана са ми една от любимите банди). Цитирай
Slav Отговорено Ноември 9, 2007 Автор Отговорено Ноември 9, 2007 Кое затяга и разтяга?Тези винтове, и по този начин ли? Точно тези винтове точно по този начин. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 (Редактирано) И колкото и да ги даваш назад, на далече от адаптерите, все тона на 12-то прагче е по-висок от флажолета на 12-то прагче, дори според тунера? Ако да - на всички струни ли? Редактирано Ноември 9, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 (Редактирано) Какви струни използваш(като дебелина)? И колко цента е отклонението според тунера? Погледни грифа по двата ръба - прави ли са? Ако имаш метър, измери колко е разстоянието между горното магаре на грифа(там, където струните напускат магарето), и мястото, където струните влизат в бриджа, когато седлото е в средна позиция.. А на колко високо са ти струните над 12-то прагче(от върха на прагчето). Редактирано Ноември 9, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Slav Отговорено Ноември 10, 2007 Автор Отговорено Ноември 10, 2007 Колеги, питах учителя си по китара и той ми каза да му я занеса да я види. Каза че може проблема да е от това, че не е измерено добре разстоянието между струнника и 12-тото прагче. Преди години имал една много добра китара Фендър Стратокастър Сънбърст с един хъмбъкер и 2 сингъл койл адаптера и звучала убийствено добре, но точно това разстояние било с 2 мм по късо и не можел да накара китарата да струи и се наложило да я продаде. Така че може проблема да е в това. Ще му я занеса и ще видя какво ще ми каже той по въпроса и дали е в това проблема или просто не съм я интонирал добре. Благодаря на всички, които ми помогнахте Радвам се, че тук специалистите помагат на начинаещите Струните ми са Earnie Ball Regular Slinky 0,010-0,046 Значи отклонението от тунера на повечето струни е почти 00,2, а максимума е 00,4 (това е с АП Тунер) Цитирай
Azwraith Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 Slav Много ти е готина китарата междудругого.Моя прос на вид скуер не ми пълни душата ама пак ме радва се пак е ел китара Цитирай
Slav Отговорено Ноември 11, 2007 Автор Отговорено Ноември 11, 2007 Абе доволен съм от моята китарка само да мога да опрая тоя проблем и направо ще кърти мивки. Все пак - първа китара. Имам я само от юли месец. От Фактор ми препоръчаха нея вместо Скуайър. Казаха, че Уошбърн били по-добри китари от Скуайър. Не знам дали е така, но много си дивея с тази китарка Цитирай
Slav Отговорено Ноември 15, 2007 Автор Отговорено Ноември 15, 2007 Колеги учителя ми оправи страхотно китарката. Затегна ми бриджа интонира ми струните и сега китарката звучи много ама МНОГО по добре Благодаря много на всички вие, които ми помогнахте Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 И от кво беше проблема все пак?Сега се сетих,че като си с 10-ки,тия китари са интонирани за 9-ки обикновено,а бриджа разхлабен от винтовете ли е бил? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 Радвам се, че се е оправил проблема! А какъв точно се оказа той? Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 Нищо чудно пивотите ли се казваха,да са се изкривили към грифа (ся видях че не е на 6 винта)ако са били високо и е меко дървото,и с натягане да се удължи един вид мензурата. Цитирай
Slav Отговорено Ноември 16, 2007 Автор Отговорено Ноември 16, 2007 Проблема беше точно в интонацията. Учителя сега ми ги е стегнал на макс. А колкото за струните - следващия път ще си взема 9-ки, но във Фактор имаха само такива на Ърни Бол Да знаете други магазини във Варна за китари освен Канев и Фактор ? Цитирай
Recommended Posts