Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте! Обработвам миди файлове с кейкуолк. Инсталирал съм Roland VSC.Мидитата ги просвирва през Роланда.Саунд картата ми е някаква обикновена.Не ми допадат много саундите на отделните инструменти.Та въпросът ми е-Ако си взема скъпа саунд-карта щесе променят ли саундите,или ми трябва друг виртуален саунд модул и какъв.Благодаря предварително на отзовалите се.

Отговорено

Вероятно и в хиперсоника няма да намериш всичко, дето да ти хареса, но знай че по принцип все още няма GM модул с 'мощни' звуци, звучащи на 'световно' ниво. Мисля, че разбираш за какво говоря...в GM модулите е наблегнато преди всичко до усреднена универсалност с миди файловете, тъй като няма как да пуснеш едно техно, един рок и една класика...че и трите да ти звучат супер яко....а и това, дето слушаш по класациите, определено не се прави с GM модули. :thumbup:

Отговорено

Благодаря ви.Ааз си мислех че ми трябва друга саунд карта.Бихте ли ми

казали от къде да дръпна хиперсоник или някой друг модул,или ако ги нямя фрии -ориентировачна цена.А примерно има ли как да се включи към компа външен саунд модул-например-U110.

Отговорено

Звуковата карта има огромно значение, най-малкото заради поддръжката на ред драйвери като ASIO например. Но ако си се ориентирал към обработка на миди файлове с Кейкуок ти препоръчвам да си вземеш някоя карта в ценовия диапазон до 25-30 лева - C-Media например. Инсталирай някоя от последните версии на Сонар - 6 или 7 и ползвай техните вградени виртуални синтезатори. Макар че ще си далеч от "профи" нивата,качеството на звука няма да има нищо общо със сегашното. Успех!

Отговорено
C-Media & ASIO? И с какво тази С-Медиа за 25 лева е по-добра от вградената, каквато най-вероятно има фена? Айде стига глупости МОЛЯ! :metalist:

Колега, за разлика от теб не бих се изказвал неподготвен, че и да употребявам квалификации, МОЛЯ! Може би няма да ти е излишна малко учтивост, когато някой пита по конкретен проблем, не не да предполагаме "вероятно". Поздрави! :hysterical:

Отговорено
C-Media & ASIO? И с какво тази С-Медиа за 25 лева е по-добра от вградената, каквато най-вероятно има фена? Айде стига глупости МОЛЯ! :metalist:

...не да предполагаме "вероятно" ...

Колегата Baby Thomas "вероятно" имаше предвид, че за 25-30 лв. човек може да си вземе някой SBLive!, който е доста по-добър от С-Медията и като звук, и като поддръжка. :hysterical:

Отговорено

Теорията на вероятностите е създадена преди век долу-горе, но за да се опитаме да отговорим на въпрос на наш съфорумец не е необходимо да се правим на "разбирачи" на всичко и да му спамим темата :hysterical: Затова споделям своя опит със звукови карти в ценови диапазон 20-50 лева. За моя изненада С-Медия 5.1 се представи доста по-добре от Криейтив 5.1 Лайв Плеър-а, при това тествани много пъти. За азио- поддръжката и дума не може да става за сравнение при двете карти, отново + за СМ. Имам колеги свирещи по кръчмите, които така си експортват мидитата в аудио и зареждат разни минидискове и лаптопи. Ползват точно такива саундкарти... При emilcvetkov_ проблемът е същия, доколкото разбирам. И ми е любопитно защо винаги в някоя конкретна тема ще се намеси някой с приказки от рода - кой е по-по-най, вместо простичко да отговори. Поздрави! :metalist:

ПС - emilcvetkov_ , напиши каква ти е конфигурацията, така ще получиш по-ясен отговор.

Отговорено

Здравейте! Благодаря на всички че се опитвате да помогнете.Точно така.Аз конвертирам мидитата в wave с Roland VSC i след това записвам с минидиск.Но например не ми харесва касата.Не е като да записваш от свирка например.А иначе PCто ми е доста стар,но ще го сменявам с лаптоп.Сега съм със-800 мегахерца и 256 рам.

Отговорено (Редактирано)

Hypersonic 2 си има GMmidi и звучи много добре, особено ако се ползват и ефектите.... колкото до звуковата карта - има значение само относно латенцията , иначе казано задължително асиодрайвер - напр. асио4алл.

Уточнявам, че това е нискобюджетен вариант БЕЗ възможности за запис на звук.

Редактирано от VSTi