npokonu Публикувано Октомври 29, 2007 Публикувано Октомври 29, 2007 (Редактирано) Здравейте! От няколко дни имам китарен усилвател Behringer GMX1200H. В кабинета звучи супер. Обаче, като го включа от Line out-a към пулта за да записвам има брум. Най - интересното е, че без да включвам китара и дори при изключен амп, брум си има. А в кабинета няма абсолютно никакъв. На какво може да се дължи това? Ще има ли ефект ако между ампа и пулта включа DI-box, за да знам дали да си купя? Заглеждам се по един Behringer Ultra-DI DI 600 P. Помагайте!!! :) Редактирано Октомври 29, 2007 от npokonu Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 30, 2007 Отговорено Октомври 30, 2007 Ди бокс ще ти свърши работа да! Имай предвид, че на Ди бокса трябва входа и изхода да са галванично разделени - тоест трябва да има трансформатор вътре. Един пасивен Ди бокс ще ти свърши работа. Пробвай да завъртиш щепсела на кубето или на пулта на 180 градуса и да видиш дали така ще изчезне този брум Ако включваш 2те устройсва с балансиран кабел пробвай да откачиш масата от едното устройство. Освен това не ми стана много ясно как точно връзваш кубето и пулта.... Цитирай
npokonu Отговорено Октомври 30, 2007 Автор Отговорено Октомври 30, 2007 На ампа имам ляв и десен Line out, оттам с жак към някой от Line in каналите на пулта, но даже и да не е включен(on/off) ампа пак има брум. А когато си свиря в кабинета всичко си е чисто. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Октомври 30, 2007 Отговорено Октомври 30, 2007 Проверил ли си кабела дали е читав? Пянякога се случват и лоши жакове... Цитирай
npokonu Отговорено Октомври 30, 2007 Автор Отговорено Октомври 30, 2007 Да бе. всичко, включително и захранващи кабели, разклонители и контакти всичко е както в дебелите книги Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Октомври 30, 2007 Отговорено Октомври 30, 2007 А в един разклонител ли са усилвателят, миксерът и компютърът? При мен понякога прави проблеми ако едно от трите е в различен токов кръг. Цитирай
npokonu Отговорено Октомври 30, 2007 Автор Отговорено Октомври 30, 2007 А в един разклонител ли са усилвателят, миксерът и компютърът? При мен понякога прави проблеми ако едно от трите е в различен токов кръг. Пробвах и да са в един и пак същото... Цитирай
yamaha Отговорено Октомври 30, 2007 Отговорено Октомври 30, 2007 Пробвай друго нещо, въпреки че на пръв поглед може да ти изглежда безсмислено. Изолирай масата на всеки захранващ кабел (220V)...един по един. Имам предвид следното - взимаш изолирбанд и лепиш между двата извода на щепсела на кабела на усилвателя (изолирайки по този начин масата горе и долу). Включваш щепсела, чуваш дали има промяна в брума....ако няма - махаш изолирбанда и правиш същото с щепсела на миксера. Пак проба...и така с всяко нещо, което прави аудиовръзка в системата ти. Цитирай
npokonu Отговорено Октомври 31, 2007 Автор Отговорено Октомври 31, 2007 Пробвай друго нещо, въпреки че на пръв поглед може да ти изглежда безсмислено. Изолирай масата на всеки захранващ кабел (220V)...един по един. Имам предвид следното - взимаш изолирбанд и лепиш между двата извода на щепсела на кабела на усилвателя (изолирайки по този начин масата горе и долу). Включваш щепсела, чуваш дали има промяна в брума....ако няма - махаш изолирбанда и правиш същото с щепсела на миксера. Пак проба...и така с всяко нещо, което прави аудиовръзка в системата ти. Бравос! Изолирах щепсела на ампа по този начин и - никакъв брум! Ама безопасно ли е да свиря без зануляване към ампа? Ако нещо ампа даде накъсо вместо да изключи някой бушон, да не взема да изключа аз? Цитирай
yamaha Отговорено Октомври 31, 2007 Отговорено Октомври 31, 2007 Пробвай друго нещо, въпреки че на пръв поглед може да ти изглежда безсмислено. Изолирай масата на всеки захранващ кабел (220V)...един по един. Имам предвид следното - взимаш изолирбанд и лепиш между двата извода на щепсела на кабела на усилвателя (изолирайки по този начин масата горе и долу). Включваш щепсела, чуваш дали има промяна в брума....ако няма - махаш изолирбанда и правиш същото с щепсела на миксера. Пак проба...и така с всяко нещо, което прави аудиовръзка в системата ти. Бравос! Изолирах щепсела на ампа по този начин и - никакъв брум! Ама безопасно ли е да свиря без зануляване към ампа? Ако нещо ампа даде накъсо вместо да изключи някой бушон, да не взема да изключа аз? Ами най-много да светнеш като крушка. Риск губи, риск печели - това е безплатният начин за справяне с проблема. Има и по-елегантни, но за да се приложат, трябва да се ходи до магазин и да се ръсят пари. Има малък риск, но като се сетя, че 50 години братята руснаци не знаеха що е то "маса на контакт" и още са живи... Цитирай
sima Отговорено Ноември 6, 2007 Отговорено Ноември 6, 2007 (Редактирано) Не ми стана ясно как точно си изолирал нещата но проблема мисля че е в заземяването.Тоест двете пластинки на контакта.Какжо правя аз взимам изолирблант и слагам една лента от него на някой от щепселите така че да попреча като се включи щебсела в контакта да не контактуват страничните пластинки на контакта с пластинките на щебсела и така си решавам проблема когато ми се наложи.Иначе някои устройства са предвидили такива варианти и са си изкарали ключе с което включват или изключват заземяването Редактирано Ноември 6, 2007 от sima Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 6, 2007 Отговорено Ноември 6, 2007 Е да де...нали това му казах да направи...то и не се сещам друг начин за изолиране на масата освен да й прекъснеш по някакъв начин контактуването. Цитирай
npokonu Отговорено Ноември 6, 2007 Автор Отговорено Ноември 6, 2007 Много ви благодаря, момчета, но генерално и грамотно го реших с един DI box. Цитирай
Recommended Posts