mengel Отговорено Юни 3, 2005 Share Отговорено Юни 3, 2005 Че класиците са яки, яки са, ама в днешното време за мене най-големия изрод дето съм го чувал да композира, тва си е John Williams. Вземете някой от саундтраците на STAR WARS исе заслушайте. Как го е измислил, как са го репетирали, апък как са гос вирили за мен е пълна загадка. Че филма си е вървял вървял си е, че е имало диригент - добре ама... :think: Луда работа! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa6tiat Отговорено Юни 3, 2005 Share Отговорено Юни 3, 2005 Williams, the Force is with you! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ecmjazz Отговорено Юни 3, 2005 Share Отговорено Юни 3, 2005 И не само на star wars трака е як - на седем години в тибет пак е на уилиамс и е много як Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
evans Отговорено Юли 2, 2005 Share Отговорено Юли 2, 2005 (Редактирано) Бетховен 5,6,8 синмфонии са ми любими ,велик е . Редактирано Юли 2, 2005 от evans Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Юли 3, 2005 Share Отговорено Юли 3, 2005 Лист, Шопен, Дебюси, Паганини, Дворжак, Форе, Шуман, Сибелиус... Но ако трябва да посоча само едно име - Лист. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Юли 3, 2005 Share Отговорено Юли 3, 2005 приятел,почвам да се притеснявам вече.да не сме един и същи човек.много си приличаме по отговори Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Юли 4, 2005 Share Отговорено Юли 4, 2005 ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eXile Отговорено Юли 7, 2005 Share Отговорено Юли 7, 2005 Вагнер, Лист, Бетовен, Мартин Гор Шопен също. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bassko Отговорено Юли 7, 2005 Share Отговорено Юли 7, 2005 Абе к'ви са тия тъпотий със зодийте. Тука 15 мнения се базират на... (който композитор ми е от зодията той ми е любимия)!!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Юли 7, 2005 Share Отговорено Юли 7, 2005 не само,че съм му от задията,пък и на датата съм му роденко ми говоришпо-голям от дядо ти моцарт нема Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
goal Отговорено Юли 11, 2005 Share Отговорено Юли 11, 2005 първо беше Bach, после Jobim, а сега Morricone може би Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mila_kara Отговорено Юли 13, 2005 Share Отговорено Юли 13, 2005 Тази мисъл на Чайковски в подписа ти много ми допадна. Музиката трябва да въздейства именно чрез тези си качества.Понякога от настроението ни зависи каква музика да изберем да слушаме! Любим не значи най-добър, най-велик композитор. Всеки е такъв по своему. Един от виртуозите на клавира е Ференц Лист.Трябва да си много добър пианист, за да свириш произведенията му.Той е имал най-дългите пръсти и е обхващал цели две октави! Бах е уникален с многогласните си прелюдии и инвенции.Бетовен с това, че е възприемал музиката с всичките си сетива, защото му е липсвало най-важното от тях - слуха!!!! Моцарт - името говори само за себе си . Списъкът е дълъг... А моят любимец Фредерик Шопен е уникален с нежността и романтичността, с която е пропита музиката му. За своите 39 години живот той е успял да създаде музика със силно емоционално послание, завладяваща с красива мелодичност и дълбока проникновеност! Просто и естествено... :hello: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
evans Отговорено Юли 13, 2005 Share Отговорено Юли 13, 2005 Друг мой любим композитор е Джорж Гершуин ,за мен той прави революция в класическата музика като смесва класика с джазз, типичен пример е "Порги и Бес" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mandalay Отговорено Юли 13, 2005 Share Отговорено Юли 13, 2005 Любим композитор.... много е трудно да се определи... Моцарт, Бетховен, Шопен и определено Вивалди! От по-ново време... Вангелис, John Williams, Стинг! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Egon Отговорено Юли 15, 2005 Share Отговорено Юли 15, 2005 Композитори много: Моцарт, Бетовен, особено Брамс, Лист, Рахманинов, Шьонберг, Хиндемит и Стравински, по-различен начин, обичам Берг... В рока: Блекмор, Флойд...ох, абе много са бе Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts