lyubohar Отговорено Февруари 10, 2008 Отговорено Февруари 10, 2008 Ето ви една фирма в Хамбург за всякакъв дървен материал.От там си купувам фернамбука за моите лъкове. Проблема е ,че продават количества,а не на дребно,което и мен ме затруднява. wwwtheodor-nagel.com/english/index.htm Цитирай
ruidolff Отговорено Февруари 12, 2008 Отговорено Февруари 12, 2008 Подробно описах фурнироването специално за Светльо, за да няма грешки. Борето вече го изпробва с добър резултат. Предложението на nerreg за фурнироване с две стеги и с моментно ПВА лепило... е меко казано необмислено. Моят скромен съвет към него е да прочете всичко написано в раздел "Изработка и ремонт" - там наистина пишат талантливи хора с огромен опит. Цитирай
NERREG Отговорено Февруари 13, 2008 Отговорено Февруари 13, 2008 Предложението ми не е само с две стеги и ПВА лепило,а включва и изработка на калъп.По този начин съм фурнировал изключително много детайли за мебели обаче,което не значи,че и тука не може да се използва този метод.Както и да е...всеки си има право на избор,аз само предложих един вариант,който работи безотказно.Можеби трябва да се документира чрез снимков материал... Поздрави! Цитирай
минца Отговорено Февруари 14, 2008 Отговорено Февруари 14, 2008 Здравейте!Мисля ,че по темата бих могъл да помогна. С компютърната техника съм все още на”Вие”и затова ще помоля за по-голяма толерантност и разбиране.За някой от вас съм батко ,за други чичо ,но любовта ми към музикантското съсловие, а сега и към дърводелството ,ми е голяма и възрастта не ми пречи да ви обичам и помагам с каквото мога.Живея в село в което има дървопреработвателен завод,а по стечение на обстоятелствата съм и работил там.Завода е за слоеста дървесина.Изчетох цялата тема, но не можах да разбера куха или от плътна дървесина ще изработва китарата си tha_ qorer.Ако е куха ,с помощта на калъп ,както вече коментирахте,е възможно да се направи релефна пресовка,но искам да обърна внимание, че калъпа съвсем не е проста работа.В зависимост от това каква дебелина ще се прави,се изработва и калъпа.Не е възможно с един и същ калъп да се направи 4мм пресовка и пр.10мм.Въобще изработването на калъп е много трудоемка и почти невъзможна в дом. условия работа.Лепилата са също много важни.На топло или горещо става слепването и т.н. и т.н.Ако пък само ще се фурнирова плътна дървесина релефно-тогава ще бъде още по-трудно.Разбира се ,всичко се променя ако се фурнирова равна повърхност.Бих могъл още много да пиша ,но.....със зор.Предпочитам телефонната връзка,но не се отказвам де.Отделно времето ми е кът.За сега –толкова. р.р.Набавянето на фурнир е лесна работа.Ако tha_qorer търси тънък/0.8,1.0мм/трябва да потърси такъв във В.Търново.Там не го развиват на шел-машина а го листят хоризонтолно по фладерите на специална гилотина. Цитирай
Recommended Posts