Jump to content
Българският форум за музиканти

минца

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    КИТАРА ,КЛАВИШНИ

Profile Information

  • Gender
    Male

минца's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Дай да се уточним какъв точно фурнир ти е необходим.В сходна тема Рудолф много добре обясни,че фурнира от който се прави шпертплата, се развива от трупа /като тоалетна хартия /с помощта на нож, който е дълъг колкото и трупа. Тоя вид фурнир е с дебелина която търсиш ти.Произвежда се от 1мм до 2.5-3мм .За такъв мога да ти съдействам ,но не знам дали ще ти хареса, защото плътността му не е същата както при този, който се произвежда за фурнироване на плоскости и за който и ти си запознат/0.5-0.8мм/.Все пак си мисля ,че специално кленовия фурнир от този вид,който ти търсиш,ще бъде доста по плътен в сравнение с тополовия да речем. АЗ също не мога да разбера каква е тази матрица за която пишеш,но мисля че ще я ползваш за изработка на лицевата страна на акустична китара т.е. ако използваш такъв фурнир какъвто ти предлагам,ще трябва да направиш поне три слойна плоскост от същия.Имаш обаче далеч по-лесен вариант.Кажи какви са ти размерите и разбира се дебелината а аз ще се опитам да свърша част от работата ти.Ако желаеш се обади на e-mail-a .
  2. Здравейте!Мисля ,че по темата бих могъл да помогна. С компютърната техника съм все още на”Вие”и затова ще помоля за по-голяма толерантност и разбиране.За някой от вас съм батко ,за други чичо ,но любовта ми към музикантското съсловие, а сега и към дърводелството ,ми е голяма и възрастта не ми пречи да ви обичам и помагам с каквото мога.Живея в село в което има дървопреработвателен завод,а по стечение на обстоятелствата съм и работил там.Завода е за слоеста дървесина.Изчетох цялата тема, но не можах да разбера куха или от плътна дървесина ще изработва китарата си tha_ qorer.Ако е куха ,с помощта на калъп ,както вече коментирахте,е възможно да се направи релефна пресовка,но искам да обърна внимание, че калъпа съвсем не е проста работа.В зависимост от това каква дебелина ще се прави,се изработва и калъпа.Не е възможно с един и същ калъп да се направи 4мм пресовка и пр.10мм.Въобще изработването на калъп е много трудоемка и почти невъзможна в дом. условия работа.Лепилата са също много важни.На топло или горещо става слепването и т.н. и т.н.Ако пък само ще се фурнирова плътна дървесина релефно-тогава ще бъде още по-трудно.Разбира се ,всичко се променя ако се фурнирова равна повърхност.Бих могъл още много да пиша ,но.....със зор.Предпочитам телефонната връзка,но не се отказвам де.Отделно времето ми е кът.За сега –толкова. р.р.Набавянето на фурнир е лесна работа.Ако tha_qorer търси тънък/0.8,1.0мм/трябва да потърси такъв във В.Търново.Там не го развиват на шел-машина а го листят хоризонтолно по фладерите на специална гилотина.
  3. Абе какви са тия златни цокли бе пич?Дай адреса си да ти изпратя няколко и да ме споменаваш.и лампи ще ти изпратя
  4. Бравооооо.На струг вероятно се изработват .Само че е доста важно кой ще ти ги изработи и от какъв материал.От всяко дърво свирка /палка /не става,а и от всеки музикант стругар-също
  5. изработвам по поръчка палки за барабани
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.