boreto Публикувано Октомври 26, 2007 Share Публикувано Октомври 26, 2007 Скъпи колеги, изпадна ми един бас произведен в ГДР някъде 80 години. Китарата свири супер здраво, лично според мен поне на нивото на пресижъна на един авер. Грифа е чуден, но боята на тялото се е пообелила, плюс това е много грозен цвят. Идеята ми е някой от вас, който има желание да осъвършенства бояджийските и дизайнерските си способности да се заеме със задачата. Поемам разходите и съм съгласен на символично заплащане. Малко ще трябва да се пипне и по електрониката. Дали някой от младите таланти ще рискува? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Октомври 26, 2007 Share Отговорено Октомври 26, 2007 Ако никой друг не предяви интерес пиши едно ЛС да видим какво ще измислим Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Октомври 27, 2007 Автор Share Отговорено Октомври 27, 2007 Ето линк със снимки на въпросното басче. Колеги очаквам вашите идеи какво да го правим. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=186547 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 27, 2007 Share Отговорено Октомври 27, 2007 Човек, ако баса ти харесва, дай го най-добре на някой(като Диката, или друг), който да го боядиса както трябва, с професионално оборудване. Ако басът наистина е хубав, не виждам смисъл, върху него да се правят спрей-експерименти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Октомври 27, 2007 Автор Share Отговорено Октомври 27, 2007 Ами Евтиме, какво да ти кажа - китарата е седяла от 93 година опряна на една стена някъде из селцата в Украйна (мой приетел ми я даде, защото очевидно не свири вече на нея). Освен боята, китарата не е мръднала - лично за мен доста учудващо. Човекът, който ми я даде каза да я постегна ако пожелая. Аз мисля, че като няма сериозни ремонти освен по боята и смяна на потенциометрите (все си мисля, че не е кой знае каква философия) може да си поиграем с някой като теб или Влекс примерно да я боядисаме. Не тръгвам да го правя сам, защото тогава опасенията ти ще бъдат основателни Плюс това по-зле от сега няма накъде. Я дай идея за цвят... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Efo Отговорено Октомври 27, 2007 Share Отговорено Октомври 27, 2007 Между другото забелязах снимките в "моите китари" - имат много оригинален външен вид Басчето също изглежда сносно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Октомври 27, 2007 Share Отговорено Октомври 27, 2007 Мислил ли си за прозрачен или полупрозрачен финиш? Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Октомври 27, 2007 Автор Share Отговорено Октомври 27, 2007 Ами Влад, принципно супер много ме кефи идеята. Въпроса е какво ще се покаже отдолу, като махнем боята. Ако е някво родопско одеяло от пет различни парчета, едва ли ще бъде красиво. От друга страна, след днешния тест фейс ту фейс с един мега здрав фендер за 1000 долара, почвам да се замислям, колко е качествена китарата. Човека с фендера цяла вечер свири на моята бас китара и не можах да го изгоня - според него звучи просто жестоко. Твърде вероятно е да е направена от квалитетно дърво, но прост не мога да преценя преди да свалим боята. Колеги давайте идеи за развитие на проекта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Октомври 27, 2007 Автор Share Отговорено Октомври 27, 2007 Между другото забелязах снимките в "моите китари" - имат много оригинален външен вид Басчето също изглежда сносно Благодаря за комплимента - манията ме е обзела напълно и се радвам някой най-накрая да сподели вкуса ми Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Октомври 27, 2007 Share Отговорено Октомври 27, 2007 ...боядисай баса в яркожълто....няма начин да остане незабелязан...а и ще си тича с хромирания хардуер...особенно ако лъснеш последния до блясък... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ruidolff Отговорено Октомври 27, 2007 Share Отговорено Октомври 27, 2007 Видях снимките на баса. Моето предложение е да го боядисате в цветовете и отенъците на пустинята - от нежно бежовото на пясъка до топло оранжевото на залязващато слънце. Да се долавят сенките и контурите на дюните и да се усеща полъха на горещия вятър. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Октомври 27, 2007 Share Отговорено Октомври 27, 2007 Само дето за подобни идеи ще идат доста повече жълтици по аерографи и хора, които пръскат с такива, отколкото за 3-4 флакона боя и лак... За мен лично е малко нерентабилно, но всякакви глюпости могат да се направят и с шаблони, тъй че... Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Октомври 28, 2007 Автор Share Отговорено Октомври 28, 2007 Всички идеи до момента си ги бива. Относно хардуера - в чудесно състояние е - лъскав и очевидно качествен за да не мръдне толкова години. Лично на мен ключовете хич не ми харесват, но на тази лопата горе, която служи за глава незнам други дали ще отиват. Лично на мен много ми се иска и лицето на главата да се боядиса в същия цвят като тялото. Обаче ме кефите - давайте още идеи. Благодаря на всички Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 28, 2007 Share Отговорено Октомври 28, 2007 Направи го както ти харесва. Просто моя съвет е, да се боядиса с полиуретанов лак, за да стане като истинско. Спрейовете просто нямат тази здравина, и не се полират твърде задоволително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ruidolff Отговорено Октомври 28, 2007 Share Отговорено Октомври 28, 2007 Направи го както ти харесва. Просто моя съвет е, да се боядиса с полиуретанов лак, за да стане като истинско.Спрейовете просто нямат тази здравина, и не се полират твърде задоволително. Така е. След като инструментът е оцелял след толкова време и е в добро състояние, наистина си струва да бъде направен както трябва. Идеята да се търси решение от повече хора е отлична. Отново погледнах снимките и пак казвам, че когато нещо си струва трябва да се отнасяме към него с необходимото уважение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts