zeratuL_x Публикувано Октомври 26, 2007 Публикувано Октомври 26, 2007 Искам да попитам каква е разликата между Tube Overdrive,Blues Overdrive и само Overdrive на Behringer.И кой е най-подходящ за свирене на Satriani или Vai примерно. Благодаря предварително Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 26, 2007 Отговорено Октомври 26, 2007 Нито единия . Трябва ти някой Distortion , което е ОвърдвайФ с по-подходящо изкривяване за тези стилове Цитирай
sevenstring Отговорено Октомври 26, 2007 Отговорено Октомври 26, 2007 Преслушай семплите на този адрес: http://www.behringer.com/_swf/_application.../stompIndex.cfm. Те ще те убедят колко далеч е като цяло тази гама от това, което очакваш. Иначе, от изброените съм чел добри отзиви за tube OD-тата, по-добри за Vintage ТО800, отколкото за ТО100. Обаче не очаквай от тях да сами да произведат някакъв силен дисторшън; по-скоро с тях ще ти звучат по-добре китарни партии с малко гейн (ако си говорим за Вай и Сатриани, примерно първата половина на Tender Surrender или Starry Night). Без да съм имал кой знае какъв опит с Behringer, при тях симулациите, вградени в кубетата и процесорчетата им, май дават много по-добър дисторшън от дисторшъните им. С камиончетата им най-много да докараш лек рок, но метъл и т.н. - не мисля. Цитирай
zeratuL_x Отговорено Октомври 26, 2007 Автор Отговорено Октомври 26, 2007 Еми аз съм и с кубе на Behringer и имам дисторшан който сущо е на тази марка,много съм доволен от метъл звученето обаче примерно For the love of god нещо не излиза затова се чудя дали като си взема Overdrive ще е по-добре Цитирай
sevenstring Отговорено Октомври 26, 2007 Отговорено Октомври 26, 2007 Хмм, ми добре, щом си доволен от метъл звученето ... за моя почуда. "Нещо не излиза" е добре казано. На For the Love of Good това, което е най-трудно за "излизане" според мен е безкрайният състейн, но като цяло в парчето има много елементи, които са доста трудни за докарване, особено със скромно берингърско оборудване ... това си е просто уникално майсторски изсвирено и записано парче ... OD-то едва ли би ти решило тези проблеми, но пък можеш да пробваш тези ТО100 и ТО800 - би трябвало да придадат малко по-топъл и жив характер и на чистия, и на дистортнатия звук и допълнителна тяга и отчетливост при солиране. В крайна сметка пък и навести гостоприемните (вече, да не повярваш, наистина са станали бая дружелюбни) хора от Про Техника (Динакорд) и си пробвай! Цитирай
Vertigo Отговорено Октомври 26, 2007 Отговорено Октомври 26, 2007 няма да е по добре аз имам vintage tube overdrive TO800 и е супер за блус и малко хард рок но за вай не ти трява овърдайв па камоли Берингер по скоро нещо от сорта на Бос дисторшън с подходящи настройки . Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 26, 2007 Отговорено Октомври 26, 2007 фор да лов оф год - як нек хъмбъкер, як хай гейн амп, много усилване Цитирай
zeratuL_x Отговорено Октомври 27, 2007 Автор Отговорено Октомври 27, 2007 Ми ок щом не става за сола кажете на диста ми как да наглася нивота на левел,тоне и дист за да да звучи добре Цитирай
Efo Отговорено Октомври 27, 2007 Отговорено Октомври 27, 2007 Не искам да те разочаровам, но Behringer не са ми любимата марка. Можеш да пробваш нещо на BOSS. Имай предвид, че саунда на Сатриани и Вай се постига доста по-сложно - не зависи само от овердрайва Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 29, 2007 Отговорено Октомври 29, 2007 Босс са същата смехория, само са по-здрави. Инак за схемата вътре и за звученето са все един шит. За гореспоменатата песен трябва не само здрав нек, ами направо едно Фернандес-че... Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Октомври 29, 2007 Отговорено Октомври 29, 2007 Немога да разбера защо си хвърляш парите за боклуци, а не се освестиш и не събереш за някой свестен tube amp.. Цитирай
Efo Отговорено Октомври 29, 2007 Отговорено Октомври 29, 2007 BOSS произвеждат готини ефекти на поносими цени. Има и по-добри от тях, но и те не са смехории. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 29, 2007 Отговорено Октомври 29, 2007 Това е излишно да го дъфчем пак. Мисълта ми беше, че схемата и звука на Бери-то е същия. Цитирай
cold Отговорено Октомври 29, 2007 Отговорено Октомври 29, 2007 Малеййййй, не бях слушал семплите на Берингер...Чиста антиреклама - пълен ужас са. Не че съм привърженик на Босс - ама босс са далеч по-напред от тия бръмчилки дефекти берингер. И 5 лева не давам за такова. Странно е защо са качили такива семпли на сайта си. п.с. А и народа го е казал - с пръдня боя не става ( с извинение ).Не може да искаш хубав звук от смотани неща. Цитирай
Efo Отговорено Октомври 29, 2007 Отговорено Октомври 29, 2007 А да да! cold се изказа на място Семплите на сайта на Бери са ПЪЛНА БОЗА - трагедия - тия неща звучат точно като трагедия - представям си как са ефектите на живо Цитирай
Recommended Posts