zanev 70 Публикувано Октомври 25, 2007 Публикувано Октомври 25, 2007 (Редактирано) Здравейте , искам да питам тези , които имат инфо да ми препоръчат някоя и по възможност не някоя супер сложна и профи програма за замяна на аудио файл в клипче снимано да речем с цифров апарат - имам предвид ако решиш да си направиш любителско видео клипче с коя програма може да се направи , ако разбира се тая е само една , защото подозирам че може да се окаже , че за целта ще са необходими повече от една програми , но да не се правя на специалист . виждам че в Кюбейса има опция за обработка на аудио файлове на видео носител но , на мен ми трябва програма с която да мога да заменя аудио файла , като разбира да мога да го намествам където искам , и после да сейфвам готовия продукт в някой от разпространените видео формати от типа AVI, MPG и т.н. , предварително благодаря за информацията . живи и здрави . Цеко .... понеже не съм много наясно с тази материя се извинявам ако съм задал въпросите по наивен начин , но това е реалноста - човек не може да е специалист по всичко ... ще съм благодарен ако имената на програмите изписвате на латиница за да мога да ги ''търся'' в ''нащте'' сайтове Редактирано Октомври 25, 2007 от zanev 70 Цитирай
yamaha Отговорено Октомври 25, 2007 Отговорено Октомври 25, 2007 (Редактирано) "Вегас" (Sony Vegas) Редактирано Октомври 25, 2007 от yamaha Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 25, 2007 Отговорено Октомври 25, 2007 Много зависи в какъв формат е видеото, защото някои камери записват в КуикТайм, който е нередактируем. За МПЕГ/АВИ файлове ако искам да кълцам и лепя или да подменям аудио използвам само VirtualDubMod. Също и за мачкане на видео. Безплатен е. 1МВ. Ако ще го ползваш само за това е безумна идея да слагаш Вегаси, Премиери и т.н. тежки софтове, които имат малко по-друга задача. Инак софтове по темата мога да изреждам до утре, че съм ги тествал всички и все са шит... Цитирай
sa6tiat Отговорено Октомври 26, 2007 Отговорено Октомври 26, 2007 Абе как може да се свали САМО АУДИО от видео, примерно от youtube? Цитирай
zanev 70 Отговорено Октомври 26, 2007 Автор Отговорено Октомври 26, 2007 (Редактирано) ... не знам дали може да се свали в буквалния смисъл , това което аз правя ако ми се наложи е че ползвам опцията на аудио каратата Креатив , в миксера има опция - What you hear -слагам на нея и записвам с аудио програма - Wavelab да речем в реално време , може да има и по тарикатски начин за сваляне на аудио файл от видео от нета , ама аз поне не го знам . това е . желая успех . Цеко Редактирано Октомври 26, 2007 от zanev 70 Цитирай
zanev 70 Отговорено Октомври 26, 2007 Автор Отговорено Октомври 26, 2007 ... не знам дали може да се свали в буквалния смисъл , това което аз правя ако ми се наложи е че ползвам опцията на аудио каратата Креатив , в миксера има опция - What you hear -слагам на нея и записвам с аудио програма - Wavelab да речем в реално време , може да има и по тарикатски начин за сваляне на аудио файл от видео от нета , ама аз поне не го знам . Това е една от причините да запазя Креатива като аудио карта - има М-Аудио Аудиофил но там , както може и да се очаква точно такива опции от типа - What you hear- няма . нямам представа дали подобна опция има във повечето аудио карти . това е . желая успех . Цеко Цитирай
zanev 70 Отговорено Октомври 27, 2007 Автор Отговорено Октомври 27, 2007 .... със съществената помощ на нашия гуру в областа на видео обработката RockoBG най после е факт и първото ми клипче с подменено аудио - правено е със Сони Вегас 7.0 размера на видеото е 320 на 240 а бит рейта е 160 кбс на аудиото - формат MPG . освен това е снимано с цифров апарат Сони и поради този факт като се мръднеш малко се размътва образа за части от секундата докато фокусира ама това е бял кахър дето се вика .... е оказа се че две крушки по 75 вата са крайно недостатъчно осветление за видео ама карай ... другия път ще знаем . а ето го и клипчето - набързо направено със Ревалвер мк2 на фона на ез дръмър ..... освен това се оказа че е притеснително да те снимат като свириш ако не си го правил друг път пред камера , дори и ти да си пускаш камерата ...... карай .. да е весело . ето клипа http://media.putfile.com/my-first-video--audio .... живи и здрави . Цеко Цитирай
Recommended Posts