Demetrii Публикувано Октомври 17, 2007 Публикувано Октомври 17, 2007 Здравейте. Искам да попитам за разликата между тези два пулта. От това което разбрах за него не намирам голяма разлика. Но може и да греша. Става въпрос за микрофонните предусилватели. А разликата в цената е почти двойна. Изобщо всякакво напътствие по темата за по-непретенциозни пултове ще е добре дошло. Благодаря предварително. Цитирай
VSTi Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 Абе при берингер нещата са ясни - зарибяване... при новия модел получаваш нов дизайн, и усб карта 2 ин-2 аут... не мисля че има разлика в звука... иначе за парите си заслужава. Цитирай
TONY Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 Xenyx 1202 определено е по - добро без коментар Цитирай
Demetrii Отговорено Октомври 18, 2007 Автор Отговорено Октомври 18, 2007 Xenyx 1202 - няма USB. 1204 е модела, който го има. Но до колкото чета от ревютата, никой не препоръчва да се ползва като звукова карта. А аз имам E-mu 0202 USB. Така, че варианта с 1204 не ме устройва много. Или поне така си мисля. Идеята ми е да вкарам инструментите в пулта и от там запис през E-mu в компа. На прав път ли съм? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 А защо от инструмента направо не вкарваш в ЕМУто и да записваш ? Цитирай
Demetrii Отговорено Октомври 18, 2007 Автор Отговорено Октомври 18, 2007 А защо от инструмента направо не вкарваш в ЕМУто и да записваш ? Това е основния начин на запис. Но когато имам повече от 2 инструмента? Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 ^ един по един. Когато става дума за барабани пък с пулт само трудно ще се разминеш защото после имаш една/две смесени писти с всички барабани дето ще си я блъскаш в главата, горе долу Цитирай
Demetrii Отговорено Октомври 18, 2007 Автор Отговорено Октомври 18, 2007 ^ един по един. Когато става дума за барабани пък с пулт само трудно ще се разминеш защото после имаш една/две смесени писти с всички барабани дето ще си я блъскаш в главата, горе долу Това си е така. Всяко чинелче на отделен трак, но това в истинско студио. При мен нещата са доста по-любителско аматьорски с цел демо запис. Да не говорим, че за барабани ще трябва и по-голям пулт, щото 12 за кой по-напред Мен питането ми бе свързано главно с разликата между тези два модела. Евентуално някакви препоръки Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 (Редактирано) Всъщност този модел има 4-ри входа с микрофонни предусилватели, така че едва ли ще можи да се прави drum recording. Редактирано Октомври 18, 2007 от Stoyko Lisichkov Цитирай
synchu Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 Аз пък ти предлагам ето това: http://www.soundonsound.com/sos/jul04/arti...raftcompact.htm вместо марката с Б. А разликата между двете е че UB е копие на VLZ, a Xenyx има идеята да е копие на Onyx на Маки... В крайна сметка все си е Б. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 (Редактирано) Като сте тръгнали на дръм рекърдинг си вземете Xenyx 2ххх бе Иначе идеята за соундкрафта на synchu не е лоша , но и цената спрямо марката с Б е доста по-висока . Все пак за всеки нискобюджетен музикант мисля че един Xenyx 1622 или 1832 би свършил добра работа и за напред . едит : всъшност 1622 няма да стане . По-добре 1832 , 2222 или 2442 . Редактирано Октомври 19, 2007 от Lord Of Darkness Цитирай
f1_sound Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 без да забърквам излишни спорове, съвета от мен е да се избягват продукти с марката Б! Аз лично не ползвам нищо свързано с тази марка щом трябва от това да ми зависи звукът, иначе виш, усилвател за слушалки, осветление за рака и за тем подобни неща стават иначе като се сетя колко проблеми съм имал с Б..... малиии Въпрос на вкус казало кучето и си облизало зад...ка Мое мнение Цитирай
Demetrii Отговорено Октомври 19, 2007 Автор Отговорено Октомври 19, 2007 без да забърквам излишни спорове, съвета от мен е да се избягват продукти с марката Б! Спор няма да има. Аз също избягвам тази марка, но все пак за такива цели е доста неоправдано да се дават толкова много пари. Мисля, че на този етап бих издържал качеството на Б-то. @ synchu - колко струва това крафтче у нас? Цитирай
synchu Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 Compact 4 e 198 лв., Compact 10 - 370 лв., според http://www.audio-factor.com/photos/audio-f...e-range2006.pdf Цените са доста добри, вкл. сравнени с международните. Но най-добре се обади в магазин Фактор и попитай А марката с Б, по изключение имат попадения в устройствата, които не обработват или пренасят през активни (и пасивни, различни от жици) елементи звук - като control surfaces (BCF2000) & patchbays не са лоши Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 Compact10 e добра оферта Иначе още нещо за фирмата с Б - бих казал , че имат и още едно силно място - рак ефектите им . Не малко професионални студия ползват Virtualizer-a им Цитирай
Recommended Posts