takama Публикувано Октомври 16, 2007 Публикувано Октомври 16, 2007 Здравейте започвам уроци по китара - от доста време го искам и все си мислех че е късно / на 27години съм/ и така времето минаваше и в един момент осъзнах че ще е късно само когато вече не съм жив. Та така искам да си купя китара - имам достатачно пари в момента и съм си харесал този модел - Assassin PX3T - на BC Rich който тук в Лондон струва 600 евро, всъшност аз не го харесах аз се влюбих в него - това беше първия модел който видиях в нета щом се разрових да търся и край, не мога да спра да го гледам - имам питане - сигурно ще е много банално - струва ли си да дам тези пари за този прекрасен инструмент като тепърва ще се уча да свиря - ама наситина тепърва дори нямам един урок още по китара? Благодаря ви предварително!!! Цитирай
Metalix Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 Assassin са хубави китари, но по-добре започни на акустична китара. Цитирай
TONY Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 Щом си Лондон - взимай Асесина, сигурно си изчел, че без кубе няма да минеш. Първоначално си вземи - нещо по- малко - с 8 - 10 инчов говорител. (Пиви - най добро бюджетно решение ,Маршал ,Фендер - също - поогледай и втора рька за кубе) Хубаво е да имаш и някоя бюджетна акустична китара под ръка - английската марка Винтидж - май я хвалят напоследък.Дали да е класическа или уестърн - ще си решиш - пък и зависи от учителя който намериш. Знам, че цените на уроците в Лондон са 20 паунда (ако нещо не са са променили) за урок - което е много - но за тукашните стандарти. Както и да е - хубаво е да взимаш уроци. Сприятеляваш се с някой който свири - от него също може да понаучиш нещо. Самоучители за начинаещи - бол. Китарни списания - английски - Тотал Гитар и Гитар Текникс - ежемесечни. (в тях има малко за начинаещи - но в последствие ще са ти полезни). Изобщо много скъпо хоби. Обаче това ,че си на 27 - не е фатално. Учи се за собствен кеф - не да се опитваш да ставаш например новия Зак Уайлд - и всичко е ОК. Всичко е строго индивидуално - но за да усетиш напредък си дай от половин - до две години. Цитирай
TONY Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 (Редактирано) А да - и да се откажеш,Асесина винаги ще го прададеш за добри пари. Не е умно обаче, да се хвърляш с такава скъпа китара като начало - имай впредвид ,че ако се захванеш яко - първата китара ще я съсипеш от пилене. Аз затова ти препоръчвам някоя евтина акустична китара - която да смажеш от упражнения - пък Асесина, ако го вземеш го жали - поне в началото. Друг вариант - взимаш някой БС Рич -от серията бронз - тя е по ниска серия и по евтина. И като я скапеш от свирене след година две - взимай по скъпа. Обаче, има и такъв вариант - точно този Асесин в който си се "влюбил" - след година две - може да е разпродаден , илязъл от производство - и иди търси - е може и да намериш секънд хенд - но не е ясно в какво сътояние - въпрос на късмет. BC RICH RULES! Редактирано Октомври 16, 2007 от TONY Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 Assassin са хубави китари, но по-добре започни на акустична китара. дрън-дрън Цитирай
takama Отговорено Октомври 17, 2007 Автор Отговорено Октомври 17, 2007 Хехе - много благодаря на Всички Имам акустична китара и ще започна уроците си на нея, а Асаина искам да го взема защото наиситна страшно много ми хареса а и в момента имам парите Имам желанието да свиря за удоволствие разбира се със сериозно отношение с идея за напредък - нямам намерение да покорявам световните рок сцени ))))) Благодаря още веднъж - ще взема под внимание всичко и ще продълважам да се ровя тук )))))) Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 Купи си я! Желанието и страстта са по-важни! Цитирай
Nightmare81 Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 А моя съвет е следния : АКО наистина не си свирил ИЗОБЩО и тепърва ще започваш - вземи си класическа китара . И преди да са ме оплюли някои съфорумци , ще се обоснова - НАЙ-лесно се започва с такъв тип китара , защото е удобна за свирене , грифа е широк , струните са меки и лесно се натискат . Бавно и полека ще напреднеш , стига да се занимаваш сериозно !!! Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 пак ще кажа кое му е удобното на класически гриф че е широк 20см и като свикнеш на него закачаш по 2-3 струни на нормален или че е плосък като дъска, което много "улеснява" хващането на акорди с барета ????? Цитирай
Nightmare81 Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 пак ще кажа кое му е удобното на класически гриф че е широк 20см и като свикнеш на него закачаш по 2-3 струни на нормален или че е плосък като дъска, което много "улеснява" хващането на акорди с барета ????? Overdrive говорим все пак за човек , който никога не е свирил на китара . Ще му е 2-пъти по-трудно да хваща барета и да прави арпежи на тесен гриф , и може да се откаже лесно . Най-добрия старт за мен е - КЛАСИЧЕСКАТА КИТАРА Цитирай
takama Отговорено Октомври 17, 2007 Автор Отговорено Октомври 17, 2007 )))))) Интересна тема заформихме - аз наистина сега ще започна да се уча - намерих си учител по китара и другата седмица ми е първия урок - ще видим какво ще ме посъветва той и на каква китара ще започна да свиря - определено сигурно ще е на класическа поне всички около мен са започнали на такава - по скоро искам да си купя скъпата за да ме вдъхновява - проблема е че нещо не мога да я намеря тук по магазините а те са много - незнам защо - малко хора са я чували като марка - но аз лично като гледах други тази просто ми харесва като форма цвят излъчване незнам ще видим ))) Ако успея да я намеря ще я купя а иначе класическата ми китара си е до мене тя ми е първата )))) Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 Абе пичове - класическата китара убива кефа от музиката , особено ако свириш рок . Който иска да ме беси на двора - това е истината . Винаги е по-добре да започнеш на вида китара , която след това ще ти доставя удоволствие . Какво удоволствие може да ти достави да се опиташ да изсвириш (дори) Smoke on the water - на акуст. китара ? Я без съвети тип - "Аз чух от един разбирач , че .... , а щом той казва , значи е вярно . " takama - вземай асасина и Rock on Цитирай
Nightmare81 Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 Абе пичове - класическата китара убива кефа от музиката , особено ако свириш рок . Който иска да ме беси на двора - това е истината . Винаги е по-добре да започнеш на вида китара , която след това ще ти доставя удоволствие . Какво удоволствие може да ти достави да се опиташ да изсвириш (дори) Smoke on the water - на акуст. китара ? Я без съвети тип - "Аз чух от един разбирач , че .... , а щом той казва , значи е вярно . " takama - вземай асасина и Rock on Аз млъквам . Пича си знае какво да прави (щом е в добрата стара Англия) Цитирай
takama Отговорено Октомври 17, 2007 Автор Отговорено Октомври 17, 2007 ееееее пичове супер сте - тъпото е че тая китара не мога да я намеря в Лондон което е смешно и сигурно ще си я поръчам от Гласгоу демек Шотладния тъй де това няма знчение - кат почна уроците ше видим с ко ше свиря - ама определено ме влече електричеството ))) ще видим ко ше каже учителя )))) Мерси много отново!!! Цитирай
Recommended Posts