AXE Отговорено Ноември 9, 2004 Share Отговорено Ноември 9, 2004 Аз се усъмних за модела, не за произхода. Някак си прекалено евтино си я зел Не може така Но все пак нека обсъждаме проблема, а не странични работи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dug_aldrich Отговорено Октомври 11, 2007 Share Отговорено Октомври 11, 2007 Squier Showmaster-Floyd Rose-при натискане на ръчката ми се понижава с половин тон някъде..............все повече започват да ме привличат китарите String-through-body..............и без това не използвам много-много тоя Флоид Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Октомври 11, 2007 Share Отговорено Октомври 11, 2007 Ето списък с няколко вида двойнозаключващи се тремола които пректически НЕ разстройват: 1.Ibanez EDGE 2.Ibanez LO-PRO EDGE 3.Ibanez EDGE PRO 4.Ibanez ZERO RESISTENCE най-лесния начин да се сдобиете с тези чудни неразстройващи тремола е като си закупите закачените за тях китари Ibanez ПС:лично на мен най-много ми допада като усещане ZR заради плавното движение, въпреки че в момента съм активен ползвател единствено на EDGE PRO което и зиме и лете и в къщи и на нивата не ми дава видимо доловимо разстройване колкото и да го тормозя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Filthy Отговорено Октомври 11, 2007 Share Отговорено Октомври 11, 2007 ами кво да ви кажа,не съм добър китарис,но споря че съм с добър слух,и средно на всеки 2 седмици си настройвам китарата,разтройва се слабо,поне така си мисля....а и като я настройвам не ми се е случвало да се е разтроила с повече от 1 тон Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Октомври 11, 2007 Share Отговорено Октомври 11, 2007 Моята китара Ibanez снабдена с RG1527 edge-pro тремоло се налага да се настройва само и единствено в два случая: 1.планирана смяна на струни средно на два месеца 2.непредвидено късане на струна при подскачне върху флойда като струните изгният някаде след първия месец Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 11, 2007 Share Отговорено Октомври 11, 2007 Хубавите тремола наистина разстройват малко. Но пък звука е друг, не е като фиксиран мост. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Октомври 11, 2007 Share Отговорено Октомври 11, 2007 (Редактирано) Абе от къде я изкопахте тая тема от преди 3 години В началото като видях самото заглавие си казах "Бах маа му, Фениксът, завалията, пак ли има проблеми с флойдовете", ама видях от кога е и осъзнах . Иначе аз съм с Edge III на Ibanez, изглежда ми качествен, поддържам го и го смазвам (с грес) през месец два - избърсвам старата смазка и слагам нова и връща с...да кажем 99% точност Редактирано Октомври 11, 2007 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 Хубавите тремола наистина разстройват малко. Но пък звука е друг, не е като фиксиран мост. ...еееее...това до някъде е така...ама не бих казал че китарите с тремола звучат зле или пък хич ги няма на състейн...за сметка на малката загуба в това отношение се печели тотален контрол над кривенето на звука...по нашия край има една приказка: "не може хем к*р в д**е хем душата в рая"...аз например вече не мога да си представя музиката си без да ползвам тремоло....за феновете на Вай да не говорим...освен това редица китари с фиксирани мостове пазят настройката по-зле от гореспоменатите тремоло системи...а и с талашитените си тела и адаптери маде ин танганайка имат и по-малко състейн... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 Китарите с флойдроуз са много зле на тема бендове,в смисъл че при по сериозно бендване на една струна другите падат и освен това при бенд,флойда компенсира и го прави частично неефективен.Това,плюс затрудненото настройване и пренастройване ме кара да не използвам такива китари,макар че флойда наистина си има и много добри страни Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Smokejack Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 Китарите с флойдроуз са много зле на тема бендове,в смисъл че при по сериозно бендване на една струна другите падат и освен това при бенд,флойда компенсира и го прави частично неефективен.Това,плюс затрудненото настройване и пренастройване ме кара да не използвам такива китари,макар че флойда наистина си има и много добри страни Напълно съгласен!!!Лично аз съм голям фен на Лес Пол-ите именно защото са с хардтейл а не с флойд роуз и не знам кви още изгъзици,които само скъсяват тона.Иначе флойд роуза наистина си има и предимства,но не и в моят случай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 (Редактирано) ..шата в рая"...аз например вече не мога да си представя музиката си без да ползвам тремоло....за феновете на Вай да не говорим...освен това редица ...... Няма смисъл да говорим за некачествени китари, то и ниските серии на ибанез са боклуци. Тона може да е идеален за феновете на Вай, Сатриани, и Петручи, обаче за сметка на това, съвсем не е идеален за феновете на металика, лед цепелин, пинк флойд, дийп пърпъл, ац/дц, айрън мейдън, меноуар, гери мур, бб кинг, джими хендрикс, гънс енд роузис и т.н.... Изобщо флойда дава един метален оттенък на тона, който не присъства в по-класическите китарни тонове, и до някъде лишава китарата от характера и. Аз например винаги съм смятал, че въпросните ибанци не звучат особено красиво на чисти тонове, а пък на полу-чист блусарски тон никакви ги няма, освен ако няма някаква геройска намеса от ефекти, мултибанд компресори и т.н. Изобщо, според мен, освен при силноизкривените сола, тези китари трудно могат да се мерят с класиките като страт и лес пол. Състейна е добър, при качествените тремола, но не забравяй, че дългият състейн е една много малка част от тона на китарата, а и не чак толкова важна част, колкото често се опитват да я изкарат. Ако направим китара от камък, тя ще има почти безкраен състейн, но и тон на каменна китара. Тези неща идват малко в офтопик, но просто бях длъжен да спомена. Редактирано Октомври 12, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 Напълно съм съгласен,то и за това ги използват предимно за хай гейн соло ситуации и със сериозно дигитални намеси зад тях.Но пък за такива неща наистина ги бива Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 Не съм 100% сигурен в правотата на посленото твърдение на Евтим, но като си купя и Гиби ЛП ще тествам с моята и ще се самоубедя кое как е! Имам LoPro Edge и не разстройва никак, през 2 седмици проверявам дали не е мръднало, а за отключване и дума да не става! Само като се сменят струните на 4-5-6 месеца. Това е! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Smokejack Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 (Редактирано) ..шата в рая"...аз например вече не мога да си представя музиката си без да ползвам тремоло....за феновете на Вай да не говорим...освен това редица ...... Няма смисъл да говорим за некачествени китари, то и ниските серии на ибанез са боклуци. Тона може да е идеален за феновете на Вай, Сатриани, и Петручи, обаче за сметка на това, съвсем не е идеален за феновете на металика, лед цепелин, пинк флойд, дийп пърпъл, ац/дц, айрън мейдън, меноуар, гери мур, бб кинг, джими хендрикс, гънс енд роузис и т.н.... Изобщо флойда дава един метален оттенък на тона, който не присъства в по-класическите китарни тонове, и до някъде лишава китарата от характера и. Аз например винаги съм смятал, че въпросните ибанци не звучат особено красиво на чисти тонове, а пък на полу-чист блусарски тон никакви ги няма, освен ако няма някаква геройска намеса от ефекти, мултибанд компресори и т.н. Изобщо, според мен, освен при силноизкривените сола, тези китари трудно могат да се мерят с класиките като страт и лес пол. Състейна е добър, при качествените тремола, но не забравяй, че дългият състейн е една много малка част от тона на китарата, а и не чак толкова важна част, колкото често се опитват да я изкарат. Ако направим китара от камък, тя ще има почти безкраен състейн, но и тон на каменна китара. Тези неща идват малко в офтопик, но просто бях длъжен да спомена. Така е,освен това далеч не е задължително да свириш на китара с флойд роуз ако свириш музика за която е нужен хай гейн тон.Аз свиря предимно метъл и рок,но китарите ми са без флойд роуз и освен това свиря с изцяло аналогов звук,не ползвам никакви процесори и т.н.Смея да твърдя,че имам доста масивен,тежък и плътен тон именно защото ползвам такива китари и звука ми е изцяло аналогов. И аз малко се отклоних от темата,сори!!! Редактирано Октомври 12, 2007 от Smokejack Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 12, 2007 Share Отговорено Октомври 12, 2007 Не съм 100% сигурен в правотата на посленото твърдение на Евтим, но като си купя и Гиби ЛП ще тествам с моята и ще се самоубедя кое как е! Имам LoPro Edge и не разстройва никак, през 2 седмици проверявам дали не е мръднало, а за отключване и дума да не става! Само като се сменят струните на 4-5-6 месеца. Това е! Бях дал преди време в "как да си изберем китара" едно мнение, където бях постнал различни материали с Ibanez, Strat, и LP, ако ти се занимава, можеш да ги попреслушаш, и, надявам се, ще чуеш разликата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts