edgecrusher Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 ... такава китара ама Rhoads (Flying V) ...?!! Rhoads или Flying V?! :think: Това са 2 различни галактики.По принцип Flying V е модел на Gibson/Epiphone.Подобния модел при Jackson се нарича King V. Цитирай
AXE Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 Rhoads. Ама тва кво значение има за флойда? Цитирай
edgecrusher Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 хех,ами едното няма флойд изобщо. Иначе и моята теория за разстройването е "Поради смяната на стайната температура и влажност.Влияние оказва и твърдостта на грифа(т.е. дървото на грифа-нахагон или роузууд). Цитирай
sw1tched Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 аз като ръчкам с пръчката и китарата неизбежно я хваща разстройството..затва не ръчкам Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 "аз като ръчкам с пръчката и китарата неизбежно я хваща разстройството..затва не ръчкам " каква пръчка бе, какво ръчкане искаш да кажеш като използваш активно Floyd Rose? :guitar: Цитирай
Armaggideon Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 Има по-ефективни тремола от това на Флойд-Роуз, които разчитат на заключващи се ключове, като Parker-китарите. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 да бе, знам за Parker ама това за ръчкането и за пръчката не ми звучеше някакси Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 Пробвал ли си след отпускане на струните чрез Floyd Rose-а (съответно и разстройване - проблема, който споменаваш) да ги опънеш (пак чрез използването на Floyd Rose-а)? Пусни Floyd Rose-а и виж дали се е понастроила. Ако да - най-вероятно имаш проблем с пружините. Ако не - най-вероятно имаш проблем при горното заключване. От температурни разлики ще ти се разстрои и след настроиването няма да ти разстройва при използване на Floyd Rose-а (ако е наред). Цитирай
Armaggideon Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 Аз на всеки бих препоръчал такава система пред Флойд-Роуз, още повече, че много от хората които използват Флойд, рядко в дейвствителност имат нужда от него. В такъв случай не си заслужава гърча. Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 9, 2004 Отговорено Ноември 9, 2004 Ръчкаш не ръчкаш ако китарата е читава Спуквал съм я от ръчкане и не се разстройва Цитирай
Mityata Отговорено Ноември 9, 2004 Отговорено Ноември 9, 2004 Ръчкаш не ръчкаш ако китарата е читава Спуквал съм я от ръчкане и не се разстройва да и при мен е така - аз в момента рядко използвам Floyd Rose, но преди я скъсвах от ръчкане , и грам не се разстройваше.... Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 9, 2004 Отговорено Ноември 9, 2004 та какво стана?! Човека, дето пусна тоя топик млъкна, а ние си говорим врели некипели Цитирай
bigjav Отговорено Ноември 9, 2004 Отговорено Ноември 9, 2004 Абе, в кой век живеете, бе хора, стига с тия Floyd Rouses!!! Аз имам две китари, Hohner stratocaster i Ibanez и двете са с Floating bridge, без заключване и нямам абсолютно никакви проблеми с разстройването, плюс това, Floating bridges ти дават по пълен тон и при евентуално скъсване на струна бързината за подмяната и с нова е несравнимо по-бърза отколкото при тремолата със заключване Bigjav Цитирай
bigjav Отговорено Ноември 9, 2004 Отговорено Ноември 9, 2004 .... пък и късането на струна при мен е толкоз рядко събитие, че забравих за последното такова. Аре! Цитирай
Fenix Отговорено Ноември 9, 2004 Автор Отговорено Ноември 9, 2004 та какво стана?! Човека, дето пусна тоя топик млъкна, а ние си говорим врели некипели Човека дето пусна тоя топик влезе и видя 1 reply, след което влезе и видя 26 . Сега ще отговоря на някои от replies-a. АXE e дал линка към китарата на сайта, за всияки, които се хващата за думите "Dinky" или "Flying" или "King". Моята е DX10D (не Firestorm-a) Rhoads-a на моят приятел има абсолютно същите характеристики (от сайта на Jackson), а няма такъв проблем. AXE, китарата си е от производителя, не е някакво менте Delian, да и се оправя. Случвало ми се е след като се е разстроила, така да я "настройвам" обратно, но в репетиционната тоя трик само влошава нещата?! :think: Цитирай
Recommended Posts