salt Публикувано Октомври 2, 2007 Публикувано Октомври 2, 2007 Миксерът ми Alesis multimix 8 fx се загрява много в процес на работа в стайна темература която изобщо не е вискоа.През лятото беше така, но тогава имаше основание защото температурите бяха много вискои и се предполага че и техниката ще загрява доста..но сега е хладно и миксерът отново загрява и стига температури от порядъка на 40-45 градуса.Не съм ги мерио но предполагам че е някъде там.Въпросът ми е възможно ли е нещо да се е прецакало в него или това е нормално,защото преди няколко месеца не съм имал спомени да се е загрявал така.Дори и когато не използвам фантомнот захранване също се загрява мнооого.Да го нося ли на сервиз или не? Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 (Редактирано) Не мога да ти кажа в какви граници, но е нормално да се загрява. Имал съм 2 микрофонни преампа и двата се загряват доста, а в пулта ти са повече от 2. Можеш да пишеш на support-а на alesis дали е нормална температурата, до която се загрява кокретния миксер. Редактирано Октомври 2, 2007 от sw1tched Цитирай
steeltanto Отговорено Октомври 3, 2007 Отговорено Октомври 3, 2007 Нормално е да загрява, имах 12FX от същата серия и веднага ми направи впечатление греенето. Отворих го и се оказа, че захранващата платка е захваната на дъното, а липсата на отвори води до тия температури. Стигна се дотам, че 4-те гумени крачета се разлепиха и веднага го разкарах Но си е миксер с много добър и топъл звук, няма спор. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Октомври 3, 2007 Отговорено Октомври 3, 2007 Имам същия Alesis multimix 8 fx - стария модел без USB-та Firewire и т.н. бози. Не съм забелязвал да прегрява. . . работи с часове нон-стоп като пушка и няма проблеми. Но не съм и проверявал - въобще не го пипам освен ако трябва да врътна някое копче, отдолу пък хич не съм се сещал да пипам. Не ползвам фантомното никога (не работя с кондензаторни микрофони засега). Ако искаш мога да го оставя да работи довечера за през нощта и да видя на сутринта дали е загрял. ПП: Моите крачета си стоят залепени. Цитирай
yamaha Отговорено Октомври 3, 2007 Отговорено Октомври 3, 2007 Нормално е да греят...нямам Алесис, но имам няколко макита VLZ - особено на мястото на трансформатора така си греят, че чак мога да си топля ръцете през зимата. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Октомври 4, 2007 Отговорено Октомври 4, 2007 Пробвах вчера след 4-5 часа работа - при мен самият миксер не се загрява повече от телесна температура - най-вече отдолу. За захранването не говорим - то се помещава извън миксера и си грее доста, но това е ясно по default. Мисля че за самия миксер (отдолу) 30-40 градуса не би трябвало да е проблем. Цитирай
salt Отговорено Октомври 9, 2007 Автор Отговорено Октомври 9, 2007 Ами благодаря за помощта,но въпреки това ще питам още някъде дали това е проблем защото имам ччувстовото, че не беше така предо няколко месеца. Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 10, 2007 Отговорено Октомври 10, 2007 Но си е миксер с много добър и топъл звук, няма спор. ами той затва загрява де Цитирай
kalinpetkov Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 Миксери от този тип не би трябвало да загряват. Просто няма от къде. Консумацията им е ниска, предусилвателите не могат да загреят толкова, че да се усети на корпуса. Дай го на сервиз да го погледнат. Цитирай
steeltanto Отговорено Октомври 20, 2007 Отговорено Октомври 20, 2007 Миксери от този тип не би трябвало да загряват. Просто няма от къде. Има откъде - захранващият блок е лепнат на дъното, както споменах преди. Има нещо като пасивен радиатор за охлаждане, ама нищо не помага. Грее та се къса, поне и моят беше такъв. А бе китайска сглобка Цитирай
roi Отговорено Октомври 20, 2007 Отговорено Октомври 20, 2007 Може да е китайска зглобка но е по Американски проект. Мисля че не би трябвало да загрява толкова че да се усеща поне моя студиомастер който исползвам от доста години при това с вътрешен траф несе усеща че работи без значение колко време е включен Цитирай
steeltanto Отговорено Октомври 20, 2007 Отговорено Октомври 20, 2007 Не говорим за Студиомастер, а за конкретен модел на Алесис, колега БТВ, работната температура на някои компоненти стига до 90 градуса, ама не можах да търпя разтопения силикон на тоя миксер. Не че му пречеше де Цитирай
group_home Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 Аз мисля да си купя миксер Alesis и се колебая между MultiMix 6 FX и MultiMix 8 FX. Това греене малко ме притеснява. Дали при по-малкия модел ще го има? А между 6 и 8 FX кой ми препоръчвате? Цитирай
Recommended Posts