funkyto Публикувано Септември 30, 2007 Публикувано Септември 30, 2007 (Редактирано) Здравейте много се радвам на вашия форум защото има много събрана полезна информация и наистина повечето хора са готови да помогнат със съвети и търпеливо да обясняват дори и на хора задаващи глупави въпроси(като мен примерно ) таа въпроса е следния вкъщи си правя некви демо записи от бая време използвам shure pg 58 само за вокали и съм доволен горе долу но сега си мисля че някакъв дори и евтин кондензаторен микрофон би ми свършил по-добра работа обаче не ми се дават много пари в общи линии нещо от сорта до 150 макс 200 лева за микрофон плюс предусилвател въпроса е има ли нещо което би ми свършило по-добра работа от сегашния ми микрофон за тези пари и да може да се намери в бг де засега съм си нябелязъл микрофон беринджър ц-1 и предусилвател на беринджър ако имате някакви други съвети казвайте 10х предварително Редактирано Септември 30, 2007 от funkyto Цитирай
synchu Отговорено Септември 30, 2007 Отговорено Септември 30, 2007 Не би ти свършил <_ shure-a a src="%7B___base_url___%7D/uploads/emoticons/default_smile.png" alt=":)"> А кондензаторния ще го използваш за записи @вкъщи ли само? Цитирай
funkyto Отговорено Септември 30, 2007 Автор Отговорено Септември 30, 2007 (Редактирано) мда само вкъщи мерси за отговора не е въпроса само в парите защото нали се сещаш че първо няма възвращаемост второ и 2 000 да дам пак не бих могъл да направя и полу-полу-професионално студио, добре а ти какъв съвет би ми дал за читав предусилвател и микрофон откъм микрофони имам някаква представа в бг от два модела съм се заинтересувал единия който мисля че е по-добрия е акг персепшън 100 но пък във фактор е 250 лева тоест надценка от 100 и кусур лева хмм, другия вариант е студио проджектс с-1 който е по-евтин около 180 лева и за него чувам добри отзиви но пък и за двата трябва що годе добър предусилвател който едва ли ще струва по-малко от 200 лева защото предполагам с някакъв по-гаден преамп микрофона няма да звучи толкова добре или греша п.с. бих бил благодарен и на други мнения Редактирано Септември 30, 2007 от funkyto Цитирай
funkyto Отговорено Септември 30, 2007 Автор Отговорено Септември 30, 2007 дайте още мнения деее след дълъг размисъл (от половин час тва за мен е много време за мислене) реших да дам малко повече пара и да купя въпросния студио проджектс с1 който го споменах по-горе и един предусилвател tube ultragain mic200 или mic100 и мисля че ще върши добра работа за вокали ако имате други предложения плийс пишетеее Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 Може би е по-добре да си вземеш StudioProjects VTB-1 вместо Ultragain Mic200. Последният звучи приятно, но е сравнително шумничък, особено в режимите, в които работи лампата. Цитирай
synchu Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 ^Добра идея А още по-добра идея е да пишеш едно лично съобщение на nikifena от форума, за да разбереш какви опции има той да ти направи предусилвател. Студио Проджект микрофоните са добри за кинтите си - лично мнение - отиди в някой магазин и пробвай всички кондензаторни микрофони, които имат на разположение и тогава прецени. На всеки глас отива различен микрофон (съответно предусилвател - но тъй като тук нямаш много опции, говори с Nikifena). Цитирай
funkyto Отговорено Октомври 1, 2007 Автор Отговорено Октомври 1, 2007 Може би е по-добре да си вземеш StudioProjects VTB-1 вместо Ultragain Mic200. Последният звучи приятно, но е сравнително шумничък, особено в режимите, в които работи лампата. ами всъщност имам познат що годе който е именно със студио проджектс с1 и въпросния преамп който си споменал ама хмм той е към 250-300 лева а пък толкова бе не ми се дават на берингера е двойно по-малко пари ^Добра идея А още по-добра идея е да пишеш едно лично съобщение на nikifena от форума, за да разбереш какви опции има той да ти направи предусилвател. Студио Проджект микрофоните са добри за кинтите си - лично мнение - отиди в някой магазин и пробвай всички кондензаторни микрофони, които имат на разположение и тогава прецени. На всеки глас отива различен микрофон (съответно предусилвател - но тъй като тук нямаш много опции, говори с Nikifena). ами аз питах един човек който преди продаваше такъв предусилвател направен от въпросния никифена и ми казва че бил много тих са ще го потърся и този ники да го питам 10х за съветите ако някой се сети още нещо да казва Цитирай
funkyto Отговорено Октомври 1, 2007 Автор Отговорено Октомври 1, 2007 ама и аз къв съм заплес имах предвид студио проджектс б1 не с1 пуу ама тъкмо в този пост да честитя на ники123бг рождения ден пич да си жив и здрав п.с. и по твойта тема за оня поп-филтър си направих мой е той изглежда доста по-гротескно щот е зеленобяложълт ама си върши работа Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 Имам точно StudioProjects B1 (както и synchu и още доста хора от форума). Не е лошо като микрофонче, аз съм доволен, но си е евтинджос. Sound On Sound също се изкават положително: http://www.soundonsound.com/sos/jun05/arti...oprojectsb1.htm Освен това тук бяхме направили една тема по въпроса и в крайна сметка се стигна до извода, че като за тези пари си е добра сделка. пс. Мерси за пожеланията! Радвам се, че DIY статийката е помогнала - важно е каква работа върши, а не толкова как изглежда Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 Ами аз съм точно с Б1 и преамп от никифена, но май по-добре да ти го продам, защото няма да ми стигнат парите за новия интерфейс иначе. Цитирай
funkyto Отговорено Октомври 1, 2007 Автор Отговорено Октомври 1, 2007 ахахаха значи правилно съм се ориентирал бе знаех си че има нещо музикантско в мене макар че всъщност съм и леко учуден предполагах че повечето хора ще препоръчат акг персепшън 100 защото за него съм чел много добри отзиви а са квото и да си говорим акг си е акг доста известна фирма щом и аз съм я чувал пък студио проджектс хмм бе не са някаква популярна марка п.с. суичд ти си преценяваш но аз съм съгласен ако го решиш прати п.м. да се разберем Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 (Редактирано) Приятел, доста време прекарвам в гледане на музикантски джаджи в онлайн магазини, та съвета ми е да посетиш thomann.de , там в ценовия клас около 100 евро има доста неща- Akg Perception 100, Audiotehnika и още други марки, за дота от тях могат да се намерят семпли, както има и някои доста добри оферти за поръчка на преамп+микрофон, което излиза по-ефтино, отколкото ако ги взимаш отделно. Успех с избирането! Редактирано Октомври 1, 2007 от Stoyko Lisichkov Цитирай
funkyto Отговорено Октомври 1, 2007 Автор Отговорено Октомври 1, 2007 посещавал съм и томан.де и мюзикстор.де и още много други места и верно има много хубави неща амаа въпреки че сме в евросъюза все още си оставаме далеееч назад и не мисля че е особено изгодно освен ако не искаш да вземеш нещо дет го няма тука или тук е с прекалено голяма надценка 10х фор адвайс Цитирай
Recommended Posts