Dan Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 (Редактирано) Аз лично само веднъж съм сънувал как измислям някакво парче, помня, че (според мен) беше адски яко. И толкова, на сутринта не го помнех. Помнех само, че е в ла мажор. Достя ме беше яд Аз затова си взех още навремето GSM с диктофон (сега това е нещо нормално, но преди бяха значително по-скъпи от обикновените) и когато ми хрумне нещо веднага си го изтананиквам на GSM-a и после си го доразработвам на китарата. Имало е случаи, когато по улиците хората ме гледат и си мислят - тоя пък какво си "диктува на GSM-a"?? :-) А за "скелета" на песните т.е. бас и ритъм китара/пиано мисля че е много важно да се знаят квартови и квинтови кръгове особено за начинаещите, т.е. напредналите няма как да не ги знаят. Редактирано Май 8, 2009 от Dan Цитирай
kolio_k Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 Не, че не съм съгласен, че трябва да се знаят квартовия и квинтовия кръг на тоналностите, но наистина ми е интересно, защо мислиш, че точно това е толкова важно. Чисто любопитство Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 ^^ мен ако питаш, най-важно е да имаш усет за ритъм, оттам координация, трайности и размери. квинтово-квартовите кръгове, алтерации и други йероглифи ги остави на хора, които (и) теоретично се занимват с музиката. Цитирай
silent55 Отговорено Юни 5, 2009 Отговорено Юни 5, 2009 Намирам вдъхновение или дадено чувство в даден момент и го описвам в текст. Цитирай
Dan Отговорено Юни 11, 2009 Отговорено Юни 11, 2009 (Редактирано) Съгласен съм с Kurt Uvash, че задължително музиканта/композитора трябва да има чувство за ритъм и т.н. но трябва поне да поназнайва някаква теория, защото по сайтовете с акорди на песни (за китара) е пълно със сгрешени акорди (особено в по-известните песни изпращани от потребилите - напр. - от 5 варианта един или два са верни)) - или цялата тоналност е друга, или отделни акорди са сгрешени. така че човек трябва да знае поне кое с кое си пасва. Затова смятам така, kolio_k. Редактирано Юни 11, 2009 от Dan Цитирай
CharlieChaplin Отговорено Юни 22, 2009 Отговорено Юни 22, 2009 Аз пък крада яко... шегувам се, но това са твърде лични въпроси с китарата, бас-а, пианото, гп-то вкъщи правя идеята и после в репетиционната с другите момчета Цитирай
emo_tion1 Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 факторите , които ми помагат най-много за целта са: 1-во-слушане на музика 2-ро- вдъхновение 3-то- добър инструмент 4-то- хармонически познания 5-то чувство за ритъм Цитирай
niki101 Отговорено Октомври 26, 2011 Отговорено Октомври 26, 2011 (Редактирано) Обикновенно като съм в автобуса и си мисля песни и естествено докато сляза вече ги няма трябва да си взимам диктофона с мен! D: може да ги пишеш на тетрадка (ако има къде да я сложиш ) Редактирано Октомври 26, 2011 от niki101 Цитирай
paranoize Отговорено Октомври 28, 2011 Отговорено Октомври 28, 2011 Една икона някога беше казал, че трябва вдъхновение за добра песен. След като на човек му се случи нещо хубаво е много по-лесно да се напише хубава и оригинална мелодия. На мен ми идват, когато най-малко очаквам. Останалото го крада от корейския поп ) Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Ноември 9, 2011 Отговорено Ноември 9, 2011 @niki101 Тази седмица има някакъв бум в съживяването на теми. Не знам какво правите, в Гугъл ли търсите, та попадате на теми от последните страници, но неслучайно има дати над всеки пост. Цитирай
RockoBG Отговорено Ноември 9, 2011 Отговорено Ноември 9, 2011 Приятелю, по-ми е любезно да чета стари теми за кой как пише песни от нови такива "Ивинявайте ама ме боли пуберското дупенце" 5 Цитирай
RaverWild Отговорено Януари 18, 2012 Отговорено Януари 18, 2012 Ами аз не чета редовно и после ровя, пък видя нещо дето съм пропуснал и седна да чета. Мен постоянно ми бръмчи някаква мелодия в главата, я моя я чужда. Ако е моя и ми хареса преди я повтарях наум докато я запомня. Отскоро ако ми хрумне нещо идейно се скривам някъде на тихо с телефона, пускам записа и тихо пея и тракам по корпуса за бийт - на записа излиза като техно-каса понякога но става Така че ползвайте си телефоните. Всеки съвременен телефон има някакво вградено приложение за диктофон. Естествено записа звучи като от комунистически кинопреглед в повечето случай, особено ако сте записвали на улицата, но пък е по-добре от колкото да го забравите. Цитирай
Recommended Posts