musicman Публикувано Септември 28, 2007 Публикувано Септември 28, 2007 Записах това кратко парче с цел да видя дали софтуерните плъгини са по-добри от моя BOSS GT8. Та това е версията с GT8. След няколко дена ще сложа и версия с плъгините. Кажете какво мислите за звука? Ето първата версия: Where Waters Fall Frozen - GT8 Има едно GO дето не ми звучи никак добре и в следващата версия ще го пооправя. Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 30, 2007 Отговорено Септември 30, 2007 Много приятно съм изненадан от избора ти на кавър и от звука! Много точно изсвирен също Цитирай
yakiya Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 Насоката е вярна.Очакваме продължението. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 1, 2007 Автор Отговорено Октомври 1, 2007 ^ Мерси !!!! Ето втора версия на микса: Версия 2 А това е версията изцяло записана със софтуерни плъгини: Софтуерен вариант така и немога да изкарам вокала напред Цитирай
f1_sound Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 Да ти кажа чесно със плъгините ми звучи по добре поне лично на мен, с боса някакси ми звучът по тънко А под вокала имаш предвид изгрухтяването ли ? Цитирай
musicman Отговорено Октомври 1, 2007 Автор Отговорено Октомври 1, 2007 Да, има едно изгрухряване, дето немога да го докарам... А иначе китарите записани с BOSS GT8 след това са компресирани. Докато тея със софтуерните плъгини имат само максимайзър и нищо друго. Да ти кажа чесно със плъгините ми звучи по добре поне лично на мен, с боса някакси ми звучът по тънко А под вокала имаш предвид изгрухтяването ли ? Цитирай
f1_sound Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 Пробвай следното , като разбира се това е един от многото варианти... Дублирай го като дублираният глас му сложи на вкус хорусче и дилей с къс фийдбек, сложи му фазово оцветяващ EQ балансирай го спрямо основнияти компресия примерно 2към 1 или 3 към 1, пробвай да компресираш също основният с плъгина от уейвс RVOX и така мисля че "грухтенето" ще се получи доста стегната и масивно , ако не стане ще ти кажа друг вариянт Цитирай
sa6tiat Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 musicman Да, има едно изгрухряване, дето немога да го докарам... Знаеш кой може... Цитирай
Dylan_101 Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 Софта (който и да е той) е очевидно по-добър. Основно разликата идва обаче от каб симулацията, която при хардуерните процесори е на доста примитивно ниво по принцип. Ако искаш честно сравнение най-добре прекарай и боса и софта през един и същ добре записан импулс респонс на китарен кабинет. Цитирай
sa6tiat Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 ^ Кой може Е айде да познаеш от три пъти... Цитирай
musicman Отговорено Октомври 2, 2007 Автор Отговорено Октомври 2, 2007 @Dylan_101 мисля, че си прав... трябва да махна симулациите на босс-а и да видя през импулсните симулатори как ще е... а и да махна компресията на първата версия. Софруерните плъгини са доста разнообразни... примерно 2 китари са с Ревелвер, баса е с Ампег а има и една китара дето е с Траш... @sa6tiat В петък на форумната сбирка ще ми кажеш Цитирай
Recommended Posts