Zdravko Peev Публикувано Май 1, 2005 Публикувано Май 1, 2005 Моля, ако някой има ноти или таблатури на Епизод, да сподели. Всичко би ми било от полза - акорди, ноти, табс... кой каквото има По-специално ме интересуват "О, Шипка" и "Паисий". Бай Здравко ще пътува от Варна че да гледа Епизод на живо на 8-ми Цитирай
the_gorer Отговорено Май 1, 2005 Отговорено Май 1, 2005 Песните на Еписод можеш да си ги свалиш сам без всякакви проблеми - в повечето от тях няма сола или някакви плетеници. Не са никак трудни за смъкване и изсвирване. Пробвай по слух - ще успееш да ги докараш 100% На живо момчетата правят що-годе сносно шоу и си свирят добре песничките, но да се вдигаш чак от Варна (до София?), за да ги гледаш определено не си заслужава. Изчакай месец-два и като почнат бирфестовете и рокерските събори Епизод ще ти дойдат на крака. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Май 2, 2005 Отговорено Май 2, 2005 Съгласен съм с Gorer като изключим това, че рядко има сола. То просто не е така. Цитирай
the_gorer Отговорено Май 2, 2005 Отговорено Май 2, 2005 (Редактирано) Ами в "Българският бог" може и да има едно-две сола, не си спомням, но със сигурност са по-малко отколкото подобава на един епичен хеви метъл албум. В рок-операта "Свети патриарх Евтимий" няма нито едно китарно соло. Вервай ми, участвах в промоцията и на Царевец ЕДИТ: За по-старите им албуми не знам. Там може и да го раздават Малмстийн до откат. В новите им неща тук-там има теми, изсвирени на по-висока позиция, дето аз лично не ги броя за сола в смисъла, който по принцип влагаме в това понятие. Редактирано Май 2, 2005 от the_gorer Цитирай
Zdravko Peev Отговорено Май 2, 2005 Автор Отговорено Май 2, 2005 Знам, че мога по слух, даже го правя. Обаче ако имам дори едно акордче става по-бързо и лесно Цитирай
Zdravko Peev Отговорено Май 2, 2005 Автор Отговорено Май 2, 2005 m О, Шипка! Dm A# C Dm Три деня вече младите дружини Dm A# C Dm как прохода бранят, горските долини туй се повтаря трепетно повтарят на боя ревът пристъпи ужасни джанайсети път Ама тук не мога да го чуя като хората Гъсти орди лазят по урвата дива и тела я стелят и кръв я залива И с нов дъжд... Някакви идеи ? Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Май 2, 2005 Отговорено Май 2, 2005 Ами в "Българският бог" може и да има едно-две сола, не си спомням, но със сигурност са по-малко отколкото подобава на един епичен хеви метъл албум.В рок-операта "Свети патриарх Евтимий" няма нито едно китарно соло. Вервай ми, участвах в промоцията и на Царевец ЕДИТ: За по-старите им албуми не знам. Там може и да го раздават Малмстийн до откат. В новите им неща тук-там има теми, изсвирени на по-висока позиция, дето аз лично не ги броя за сола в смисъла, който по принцип влагаме в това понятие. Мисля, че точно в тия две песни за които говори тоя има сола Цитирай
the_gorer Отговорено Май 2, 2005 Отговорено Май 2, 2005 Да, има нещо като сола , но тях човека може да си ги смъкне по-лесно от рифовете им, така че аз не ги бройкам за лийдс. Цитирай
Tarvin Отговорено Май 2, 2005 Отговорено Май 2, 2005 Zdravko, ако можеш да ми пратиш MP3-ката на "О, Шипка!" (че не знам откаде да намеря Епизод), ще го преслушам и ще ти помогна. Пращай на miroslav_genev@yahoo.com Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Май 2, 2005 Отговорено Май 2, 2005 Да, има нещо като сола , но тях човека може да си ги смъкне по-лесно от рифовете им, така че аз не ги бройкам за лийдс. ... Цитирай
maringtr Отговорено Май 8, 2005 Отговорено Май 8, 2005 Е, О Шипка! лесно се свири, ама не съм и правил таб още, а и Овцата ми е приоритет... Цитирай
MrDeath Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Горер е напълно прав, трудно семплите, които епизод имат в някои от песните, могат да се нарекат сола в истинския смисъл на думата и е факт, че песните им се хващат лесно, обаче никой тук не отрича класата и професионализмът им. Само за кво им е тоя 12годишен клавирист Цитирай
schOle Отговорено Февруари 21, 2010 Отговорено Февруари 21, 2010 Трябват ми таблатури на Епизод. Има ли някои? Цитирай
kalata23 Отговорено Февруари 27, 2010 Отговорено Февруари 27, 2010 Някой може ли да каже как продължават акордите на О, Шипка ? Цитирай
Recommended Posts