Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да сложа струните?


zeratuL_x

Recommended Posts

Ами виж са....там кадето по принцип се навива стуната има една малка дупка(за човек който не си е сменял струните трябва да се подзвериш малко и ще я видиш)...Та промушваш от там струната и започваш да навиваш ключа докато не стигнеш желания от теб звук. И така всички стуни....като почваш първо с първа,после втора,шеста,трета,пета и най-накрая четвърта...

Аиде успех! :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За метални или найлонови струни иде реч?

 

Ако са метални - аз лично режа струната 3-4см по-дълга от разстоянието до ключа, така, че да не ми се получават твърде много навивки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

 

Струната навита на ключа трябва да седи по този начин:

 

chstr_fig7.jpg

Струната трябва да минава от вътрешната страна на ключа.

 

Дано снимката да ти дава по-ясна представа за това как да се навият струните.

Както каза и Евтим по-добре ги скъси, но след като ги намотаеш. Казвам СЛЕД, защото доколкото виждам не си запознат с това като процедура и да избегнеш голям проблем като например да скъсиш струната прекалено много преди да си започнал с навиването.

 

За улеснение при навиването можеш да изпозваш едно ето такова полезно устройство, което е на цена не повече от 3лв.

 

chstr_fig1.jpg

 

Гледай да намотаеш струната по този начин при първоначалното навиване:

 

chstr_fig8.jpg

 

Като след това тя ще изглежда по този начин:

 

chstr_fig9.jpg

 

Внимавай останалите ключове да се навиват в същата посока както си навил и 6-тата, за да няма неудобство при настойката после. Тази снимка важи само ако ключовете не са разположени само от едната страна на главата на грифа. Тогава всички ключове се навиват в една посока, а именно тази която е показана на първата снимка:

 

chstr_fig13.jpg

 

Примерът може да не е от най-точните, тъй като главата на китарата не е от най-често срещаните, поради факта, че е акустична, но това намерих, което е със снимков материал.

 

Успех със смяната!

 

Поздрави,

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та промушваш от там струната и започваш да навиваш ключа докато не стигнеш желания от теб звук. И така всички стуни....като почваш първо с първа,после втора,шеста,трета,пета и най-накрая четвърта...

Аиде успех! :thumbs_up:

 

 

 

Не заблуждавай човека - няма никакво значение с коя струна ще почне, дори и за флойд.

 

 

IgniteAll® Евала бате много добре си го обяснил(бая труд е имало тука)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-практичният за мен начин ->

Съветвам те да ползваш интернета си за да се информираш->google,yahoo,youtube,wikipedia....search :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята тук е да се помогне. На мен ми отне точно толкова време да го напиша, колкото отне на хората, които се заядоха с човека и които няма да видят коментарите си в тази тема. Ако трябва да съм искрен точно 5 минути и после още около 10, за да го редактирам. Хайде, за да ни е приятно на всички да помагаме в такива моменти. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята тук е да се помогне. На мен ми отне точно толкова време да го напиша, колкото отне на хората, които се заядоха с човека и които няма да видят коментарите си в тази тема. Ако трябва да съм искрен точно 5 минути и после още около 10, за да го редактирам. Хайде, за да ни е приятно на всички да помагаме в такива моменти. :hysterical:

Дам,аз нема да си видя коментара,щото моята идея е да не се насърчава консуматорското мислене,след като,както отбелязах (и не само аз) има Гугъл и др. търсачки.

Опа,втора подобна тема от сорта на "Как да си избърша гъзЪ" от същия потребител...продължавайте да давате изчерпателни и нагледни отговори на елементарни и Откровено малоумни въпроси.

Та моя въпрос е- помагаш ли ли на някой,който не знае как да развие тоалетната хартия,като му я подаваш,или е по-добре да стигне сам до сложното решение??

(за кво ли се абим,кат пак ше го изтрият.. :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговор на изречената простоия!

 

ДА ПОМАГАМ - ЗАЩО?

 

Помагам защото и аз съм питал навремето, тъй като нямах Интернет и компютър и китарата ми беше единственото разнообразие. Помагам, защото и на мен не ми е било ясно, и помагам защото тук не е имало подобна тема. Направих я така нагледна защото ако има следващ път подобна тема(ако е имало не съм я видял), то тогава ще реагирам по друг начин.

 

Престани да се държиш като пълен темерут и да се заяждаш с него. Ако си роден научен, отиди да се прегледаш, защото вундеркиндите не живеят много дълго!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.