zeratuL_x Публикувано Септември 22, 2007 Публикувано Септември 22, 2007 Как да ги намотая отгоре на ключовере моля помагайте
villy Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 Ами виж са....там кадето по принцип се навива стуната има една малка дупка(за човек който не си е сменял струните трябва да се подзвериш малко и ще я видиш)...Та промушваш от там струната и започваш да навиваш ключа докато не стигнеш желания от теб звук. И така всички стуни....като почваш първо с първа,после втора,шеста,трета,пета и най-накрая четвърта... Аиде успех!
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 За метални или найлонови струни иде реч? Ако са метални - аз лично режа струната 3-4см по-дълга от разстоянието до ключа, така, че да не ми се получават твърде много навивки.
IgniteAll Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 Привет! Струната навита на ключа трябва да седи по този начин: Струната трябва да минава от вътрешната страна на ключа. Дано снимката да ти дава по-ясна представа за това как да се навият струните. Както каза и Евтим по-добре ги скъси, но след като ги намотаеш. Казвам СЛЕД, защото доколкото виждам не си запознат с това като процедура и да избегнеш голям проблем като например да скъсиш струната прекалено много преди да си започнал с навиването. За улеснение при навиването можеш да изпозваш едно ето такова полезно устройство, което е на цена не повече от 3лв. Гледай да намотаеш струната по този начин при първоначалното навиване: Като след това тя ще изглежда по този начин: Внимавай останалите ключове да се навиват в същата посока както си навил и 6-тата, за да няма неудобство при настойката после. Тази снимка важи само ако ключовете не са разположени само от едната страна на главата на грифа. Тогава всички ключове се навиват в една посока, а именно тази която е показана на първата снимка: Примерът може да не е от най-точните, тъй като главата на китарата не е от най-често срещаните, поради факта, че е акустична, но това намерих, което е със снимков материал. Успех със смяната! Поздрави, Виктор
KingdomX Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 Та промушваш от там струната и започваш да навиваш ключа докато не стигнеш желания от теб звук. И така всички стуни....като почваш първо с първа,после втора,шеста,трета,пета и най-накрая четвърта...Аиде успех! Не заблуждавай човека - няма никакво значение с коя струна ще почне, дори и за флойд. IgniteAll® Евала бате много добре си го обяснил(бая труд е имало тука)
Feuermeister Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 Браво уе ти уби рибата човече
Talic_Zealot Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 Най-практичният за мен начин -> Съветвам те да ползваш интернета си за да се информираш->google,yahoo,youtube,wikipedia....search
IgniteAll Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 Идеята тук е да се помогне. На мен ми отне точно толкова време да го напиша, колкото отне на хората, които се заядоха с човека и които няма да видят коментарите си в тази тема. Ако трябва да съм искрен точно 5 минути и после още около 10, за да го редактирам. Хайде, за да ни е приятно на всички да помагаме в такива моменти.
zeratuL_x Отговорено Септември 23, 2007 Автор Отговорено Септември 23, 2007 Благодаря на всички за отговорите,но моля помогнете с друг проблем: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=28370
Hillbilly Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 Идеята тук е да се помогне. На мен ми отне точно толкова време да го напиша, колкото отне на хората, които се заядоха с човека и които няма да видят коментарите си в тази тема. Ако трябва да съм искрен точно 5 минути и после още около 10, за да го редактирам. Хайде, за да ни е приятно на всички да помагаме в такива моменти. Дам,аз нема да си видя коментара,щото моята идея е да не се насърчава консуматорското мислене,след като,както отбелязах (и не само аз) има Гугъл и др. търсачки. Опа,втора подобна тема от сорта на "Как да си избърша гъзЪ" от същия потребител...продължавайте да давате изчерпателни и нагледни отговори на елементарни и Откровено малоумни въпроси. Та моя въпрос е- помагаш ли ли на някой,който не знае как да развие тоалетната хартия,като му я подаваш,или е по-добре да стигне сам до сложното решение?? (за кво ли се абим,кат пак ше го изтрият.. )
IgniteAll Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 Отговор на изречената простоия! ДА ПОМАГАМ - ЗАЩО? Помагам защото и аз съм питал навремето, тъй като нямах Интернет и компютър и китарата ми беше единственото разнообразие. Помагам, защото и на мен не ми е било ясно, и помагам защото тук не е имало подобна тема. Направих я така нагледна защото ако има следващ път подобна тема(ако е имало не съм я видял), то тогава ще реагирам по друг начин. Престани да се държиш като пълен темерут и да се заяждаш с него. Ако си роден научен, отиди да се прегледаш, защото вундеркиндите не живеят много дълго!
Recommended Posts